Cum să reziști comentariilor răutăcioase ale altor femei dacă ești plinuță; cum poți să le-o întorci cu stil celor care comentează online pe seama persoanelor care nu au un corp perfect.

Am crescut destul de șicanată de către colegi de școală, generație sau alți copii din cartier care făceau glume pe seama faptului că eram mult prea slabă. Între timp, am crescut, m-am maturizat, văd cu alți ochi totul și nici nu mai sunt atât de slabă. Deșii mai sunt încă unele persoane care comentează încă privind acest aspect. Dar nu-mi pasă spre deloc…

Totuși, nu pot să nu observ cum, în online, și în realitate, foarte adesea, se fac glume pe seama corpului unor fete, cum că ar fi prea grase. Apoi, mai este instituirea acelor clișee de modă precum persoanele plinuțe nu trebuie să poarte alb, imprimeuri sau colanți. Există însă și soluții de a contracara astfel de reacții. Pe principiul „dacă există atac, există și apărare”. Stă drept exemplu o fată pe nume Sara Petty care a realizat un experiment personal în această direcție.

Pentrucă s-a săturat să urmărească tot mai multe tweet-uri de la femei atacând alte femei în privința greutății, Sara s-a îndreptat spre beneficiile social media pentru a se/le răzbuna puțin pe plinuțe. A pornit de la tweets de tipul „dacă ai 200 de kilograme, nu purta colanți” sau „dacă ai 100 de kile, cum de ai îndrăzneala să porți un top decupat cu buricul la vedere?”, pe care le-a alătura unor fotografii în care purta colanți, respectiv un crop top de tipul celor ce lasă abdomenul nu tocmai plat la vedere.

cum sa te razbuni pe troli care comenteaza pe seama corpului unor persoane

Astfel, Sara a demonstrat că femeile pot purta absolut orice își doresc, fără cenzură, indiferent de mărime, formă sau culoare. „Sunt foarte multe lucruri care ni se împotrivesc și cu care ne luptăm ca femei; nu ne trebuie și ca alte femei să fie ele însele împotriva noastră. De asemenea, sper ca fetele să separe ceea ce sunt ele și ce le definește de numărul afișat pe cântar, că nu există un număr, mare sau mic, care să le dicteze că merită sau nu să fie frumoase și să se simtă astfel. Body-shaming (i.e. „ a face pe cineva să se simtă rușinat în public de corpul lui”) va fi mereu valabil și prezent în felul său, însă sper ca prin aceste postări ale mele să ajut ca cel puțin câteva dintre femei să se simtă frumoase în ciuda lui”. Așa că, luați de aici, trollilor! 😀 Eat this! Câteva chestii de mind set și self-esteem, făcute cu clasă. 😉

Sursă foto & info: i-d.vice.com; twitter.com/_spetty