De picioare urât mirositoare se poate întâmpla să avem toți parte, la un moment dat. Și se poate repeta fiecăruia. E destul de stânjenitoare problema, mai ales dacă devine sesizabilă și de către ceilalți. Însă ceea ce ar trebui să ne bucure e că, dacă apelăm la ajutoare ca spray-urile de picioare, băi de picioare, pudre antiperspirante și bile deodorizante, problema nu ar trebui să ne mai copleșească.

Însă oare ce ar fi mai bine de ales, cu atâtea produse prezentate ca soluție pentru picioarele urât mirositoare și care transpiră mult, pentru care să optăm oricând? Ce ajută să scăpăm mai repede de această problemă stânjenitoare? Vorba aceea: „Eu cu cine votez”?

Aici s-a ajuns. Ce e mai bine de ales pentru a scăpa de mirosul urât al picioarelor: pudră antiperspirantă pentru picioare sau spray odorizant?

Înainte de a intra însă în detalii, am vrea să subliniem faptul că o curățare generală a picioarelor și încălțămintei tale este fooooarte importantă.

Însă, în final, ca tratament al picioarelor urât mirositoare, dar și ca prevenție: ce e mai bine să alegem?

Spray de picioare odorizant sau pudră antiperspirantă?

În timp ce spray-ul de picioare poate ajuta la uciderea bacteriilor și a fungilor picioarelor tale, pudra antiperspirantă pentru picioare ajută nu doar la prevenirea mirosului neplăcut al picioarelor, dar și la curățarea și eliminarea mirosului urât din interiorul încălțămintei.

Pudra antiperspirantă are cam același rol ca și bilele deodorizante pentru pantofi, care ajută la îndepărtarea oricărui odor care se poate dezvolta în interiorul încălțămintei tale, după ce ai purtat-o pe timpul zilei.

Desigur, sunt și spray-uri de picioare odorizante care pot fi utilizate și pentru încălțăminte, însă se poate întâmpla ca, prin spray, în pantofi, să consumi suficient de mult produs. Și să nu fie prea economic. În plus, un spray de picioare poate conține, la rându-i, în compoziția sa, pudră antiperspirantă.

De asemenea, pudra antiperspirantă poate fi împrăștiată mai ușor în pantofi, se poate distribui mai ușor, fiind pulbere, se infiltrează mai repede în interiorul încălțămintei și poate rezista astfel mai mult ca efect și ca măsură de prevenție atât a mirosului, cât și a transpirației. Spray-ul, în schimb, poate avea efect doar pe moment. După, posibil să mai fie nevoie să revii.

Pe de altă parte, trebuie să te gândești și la alte probleme ale transpirației urât mirositoare, nu doar la nivelul picioarelor și încălțămintei.

Dacă ție îți transpiră și palmele excesiv sau fața, ar ajuta să îți iei mai degrabă un spray antiperspirant dedicat, multifuncțional. Iar problema curățării și întreținerii încălțămintei anti-miros să o rezolvi și prin spălarea / curățarea pantofilor periodic.

Îți recomand, în acest sens, acest deodorant spray pentru axilă, picioare, palme și față Obadan – are însă doar 30 ml.

deodorant spray pentru axila picioare palme si fata Obadan

Depinde, așadar, și de situația ta și problema mirosului de picioare cu care te confrunți, cum îl stăpânești.

Pudră antiperspirantă Odaban pentru picioare – printre cele mai recomandate produse împotriva transpirației

6 luni de protecție activă antitranspirație urât mirositoare pentru picioare – asta promite pudra antiperspirantă pentru picioare Odaban! Picioarele transpirate și urât mirositoare pot fi atât de jenante încât mulți au teamă de a-și mai scoate pantofii când e necesar.

pudră antiperspirantă și antimirosuri neplăcute picioare și pantofi Odaban

ODABAN® este o pudră antiperspirantă pentru picioare și antimirosuri pentru pantofi deopotrivă. Ceea ce o face însă atât de apreciată e nu doar faptul că reușește să anihileze chiar și cele mai încăpățânate și puternice, persistente odoruri, dar și eficiența sa pe termen lung. Inclusiv la nivelul pantofilor uzați și urât mirositori, precum cei sport, de obicei.

Ce m-a surprins să aflu e că ajută încălțămintea să rămână inodoră timp de 6 luni de la prima aplicare a pudrei. Și la fel funcționează și în ce privește picioarele. Pur și simplu ține la distanță mirosurile neplăcute, odată aplicată.

Și treaba e că nu se laudă ea așa, de ici, de colo, ca produs, ci este apreciat de majoritatea celor care l-au utilizat. E în top cele mai apreciate produse antiperspirante pentru picioare care transpiră mult și sunt urât mirositoare. 😀

Pe eMAG, are 5 stele rating această pudră. Și mai apreciat e și internațional, pe Amazon, fiind unul dintre cele mai căutate produse de profil acolo.

Totul se datorează unei combinații de ingrediente farmaceutice și naturale, utilizate din vechime pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute și împotriva transpirației:

Piatră de alăun (Potassium Alum), Talc, Oxid de Zinc, Zinc Undecylenate, Silicia, Alcohol Denat, extract din frunza de Macropiper Excelsum, Ulei de Leptospermum Scoparium, Glicerină, Apă, Gluconolactonă, Benzoat de Sodiu, împreună cu o combinație de plante medicinale tradiționale din Polynezia și Noua Zeelandă precum: Kawa-Kawa, ulei de mentă și alte ingrediente active care distrug rapid germeni
Include și: Trichophyton Mentagrophytes, Micrococcus sp,
Brevibacterium, Bacillus Acinetobacterium.

E și ușor de utilizat. Folosind lingurița, se presară o linguriță de pudră în ambii pantofi în fiecare zi, timp de șapte zile consecutive, sau până când se epuizează pudra. Picioarele și încălțările tale vor fi astfel, în acea încălțăminte, lipsite de miros până la 6 luni.

Pudra vine în recipient tip borcănel de plastic cu capac, de 50 grame, ceea ce, deși nu pare, o face economică. Pentru că nu e nevoie de mult ca să își facă treaba. Și pentru că e eficientă și își face treaba pe termen foarte lung, până la luni distanță.

Iată mai jos sfaturi și despre cum să-ți pregătești picioarele de sandale și de vară!

Tu ce părere ai? Ce alegi pentru problema picioarelor care transpiră și sunt urât mirositoare? De ce? Povestește-ne în secțiunea de comentarii din josul paginii. Părerea și experiențele tale contează mult pentru noi.

Sursă foto main page: Unsplash/Rune Enstad