Am avut ocazia să încerc spray-ul de protecție solară pentru față Garnier Ambre Solaire Sensitive Face Mist SPF50 acum două veri și mi-a plăcut. Acum, a apărut într-o versiune nouă și se numește Garnier Ambre Solaire Over Makeup Super UV Protection Mist SPF50, dar e tot la tub de 75 ml disponibil.
Vă spun în acest review care e părerea mea despre acest produs.

Pentru mine, mai ales de când am urmat un tratament antiacnee care viza ferirea de razele UVA și UVB, protecția solară a devenit foarte importantă.

Și mai ales de când m-am prăjit la soare puternic pe plajă de câteva ori, tocmai pentru că nu am folosit protecția solară potrivită sau suficientă. I know, shame on me! Dar trebuie să te usture bine la propriu ca să începi să ai grijă pe bune. 😀

Cum am descoperit spray-ul de față cu protecție solară Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced Face Mist SPF50 și unde e de găsit în prezent și în ce variante

Așa că am început să am mai mare atenție la produsele cu factor de protecție solară și să aleg și ceva calitativ, practic și ușor de utilizat, la un raport calitate-preț foarte bun. Așa am ajuns la spray-ul de față cu protecție solară Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced Face Mist SPF50, pe care l-am luat acum 2 ani prima oară.

Mi s-a părut atât de mișto ideea lui, mai ales că era la un tub de spray micuț și ușor, potrivit inclusiv pentru tenul sensibil, și cu un SPF mare, de 50. Apoi, prețul era foarte bun, rezonabil – pe atunci am dat pe el în jur de 18 lei. Acum, din păcate, nu l-am mai găsit în magazinele din România; ultima dată era aici, la eMAG, dar și la Elefant. 🙁 Daaar…

… l-am depistat de curând în acest magazin online de cosmetice din Marea Britanie. Livrează colete și în România, doar cu funcția Priority Tracked, însă la aprox. 8.99 £, ceva mai mult decât prețul produsului în sine (la o comandă de peste 25 £, livrarea e gratuită).

So… dacă îți place, l-ai mai folosit, e potrivit pentru tine și chiar ți-l dorești sau vrei să-l încerci și tu, merită. Altfel, te-ar costa cam mult. Bine, poate mai iei și alte cosmetice și ajunge să merite mai mult costurile și de livrare din UK. Sau poate că reușești să te cuplezi cu un/o prieten(ă) la o comandă de cosmetice bune și împărțiți această taxă de livrare. 😉 Au multe mișto pe acel site oricum.

UPDATE: A reveeeeenit! S-a „rebranduit” (mă rog, și-a schimbat fața și denumirea) și e mai ușor de găsit. Se cheamă Garnier Ambre Solaire Over Makeup Super UV Protection Mist SPF50.

Iată în ce magazine îl găsești online cu noua „față”:

Cu vechea „față”, e încă disponibil la:

Ia-l de aici, în noua versiune!spray de protecție solară pentru față Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced Face Mist SPF50 - review cu foto și unde îl găsești acum

Așa, formula de loțiune de protecție solară pentru ten sensibil Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced, cu SPF 50+, mai este disponibilă la tub, dar nu el fel de practică precum un spray atât de… la îndemână și pentru leneși. 😀 Nu știu dacă se comportă la fel ca și spray-ul și cum e: e clar că, fiind cremă, nu mai e la fel în aplicare.

De ce îmi place atât de mult un spray pentru față cu protecție solară precum Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced Face Mist SPF50

Nu știu cum sunt alte produse tip spray de față pentru protecție solară, dar eu am ales în acel moment spray-ul facial Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced Face Mist SPF50 în primul rând pentru beneficiile pe care le oferea la un preț foarte foarte convenabil. Și le las aici mai jos, aliniate:

  • e mult mai ușor și mai practic de aplicat protecție solară pentru față dintr-un tub de spray;
  • unde mai pui și că e conceput și ca un face mist, care, de obicei, vara, are și rol răcoritor;
  • e ușor și încape în orice geantă, ca să nu mai spun de cea de plajă; un tub are doar 75 ml, ceea ce permite chiar și transportarea sa în bagajul de mână în avion.
  • e conceput pentru pielea sensibilă, deci e hipoalergenic, fiind potrivit pentru o bună protecție solară în caz de orice problemă a pielii
  • are SPF bun, de 50+, ceea ce înseamnă că protejează foarte bine chiar și în condiții extreme;
  • poate fi aplicat și peste machiaj, ceea ce e un mare plus vara, când, indiferent cu ce SPF s-ar lăuda produsele de makeup, nu pot egala o bună protecție solară.
  • raportul calitate-preț grozav.

Chiar nu înțeleg de ce, cu atâtea avantaje ale acestui produs, pare că l-au scos de pe piață la noi, în România. Aș fi preferat să îi crească prețul, dacă asta era problema și era greu de asigurat un produs atât de bun la un preț mediu spre mic.

spray protecție solară pentru față Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced Face Mist SPF50 - review

Îl găsești acum în noua versiune pe Look Fantastic, cu livrare și în România

Cum este acest spray pentru față cu protecție solară Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced Face Mist SPF50

Pe lângă că e mai practic în această variantă, sub formă de spray și ușor de luat cu tine cam în orice geantă, nu doar în cea de plajă, Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced Face Mist SPF50 e o minunăție pentru față, fiind și variantă pentru ten sensibil și cu probleme.

Îl scoteam oricând din geantă să mă răcoresc vara și, totodată, să mă protejez de razele nocive ale soarelui, având un SPF bun – SPF 50. E ceva, deci mi-a prins foarte bine și chiar m-a protejat, lăsând totuși loc de un bronz uniform.

Nu mi-a încărcat fața și nici nu mi-a uscat-o, deși, la un moment dat, are o textură albicioasă pudrată pe față. Așa că…

…Singurul inconvenient ar fi că, fiind de fapt tot o loțiune de protecție solară, nu e chiar transparent, cum se laudă, ci lasă urme albe, ca la un deodorant spray, dar ca de talc, mai pudrate. Adică și după aplicare, se observă pe față un strat albicios.
Bine, da, nu trebuie aplicat în cantități prea mari. Dar totuși… nu prea îmi place cum rămâne uneori pe unele zone ale feței. Mai ales că se laudă în denumire că ar fi un face mist. Or, mă aștept de la un astfel de produs să fie lejer și răcoritor ca o apă termală, să nu se observe că m-am dat cu el.

Am trecut însă rapid peste asta, pentru că are grijă de tenul meu, îl hidratează și protejează, nu usucă nicio zonă. În plus, e ca și cum m-aș răcori de fiecare dată când îl spray-ez pe față, pentru că are și rolul acesta de face mist, fiind cu o textură lejeră, non-grasă, dar totuși hidratantă.

Formula sa conține complexul antioxidant Baїcaline™ și vitamina E pentru a oferi protecție împotriva poluării. Conținutul de 6% glicerină de origine vegetală oferă hidratare pentru 24 de ore. Wow! 😀

Ca textură, lejeră cum e, se absoarbe ușor și rapid în piele, fără să se observe că ai fi aplicat ceva – adică nu e o formulă grasă și, deși aproape prăfos, se simte bine și fin, chiar satinat, perlat, pe piele.

Trecând peste partea cu albiciunea, îl ador mai ales că funcționează de minune și aplicat înaintea machiajului, ca bază de față, dar și peste machiaj. Nu îndepărtează machiajul, aderă bine la piele și peste machiaj. Și toate acestea protejând timp îndelungat împotriva razelor nocive UVA/UVB, cu un SPF 50.

Acest spray pentru față cu SPF 50 Garnier protejează instantaneu tenul împotriva arsurilor solare și a efectelor nocive pe termen lung, inclusiv împotriva îmbătrânirii premature.

Produsul trebuie reaplicat după înot, după ce transpiri sau îți speli / ștergi fața. Se aplică, oricum, în 3 pași simpli:

1. Agiți bine.
2. Inchizi ochii si buzele.
3. Pulverizezi o cantitate generoasă și uniformă pe toată fața, pe direcție orizontală, de la o distanță de minimum 15 cm.

spray de protecție solară pentru față Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced Face Mist SPF50 - review și unde îl găsești acum

Îl găsești în noua versiune aici!

Concluzii după folosirea spray-ului pentru față cu protecție solară Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced Face Mist SPF50

Toate aceste lucruri subliniate, precum  și calitatea produsului, fac din spray-ul cu protecție solară Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced Face Mist SPF50 preferatul meu în ceea ce privește toate produsele strict pentru protecție solară pentru față pe care le-am folosit până acum.

Împreună cu fluidul cremă colorantă ca un fond de ten Bioderma Photoderm Nude Touch 50+, acest spray de față Garnier cu SPF 50 e un aliat perfect pe plajă sau când ieși din casă vară, ca să te protejezi de razele nocive.

Și iată cu ce produse cosmetice pentru protecție solară i-am făcut echipă perfectă acestui spray de față cu SPF:

loțiuni și creme de protecție solară pentru față și corp
Loțiuni și creme de protecție solară pentru față și corp pe care le mai foloseam alături de spray-ul pentru față cu protecție solară Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced Face Mist SPF50

Cel mai mult, după faptul că e practic, îmi place că se poate aplica peste machiaj. Genul acesta de produse care permit aplicarea și peste machiaj sunt cele mai utile și practice.

UPDATE: A reveeeeenit! S-a „rebranduit” (mă rog, și-a schimbat fața și denumirea) și e mai ușor de găsit. Se cheamă Garnier Ambre Solaire Over Makeup Super UV Protection Mist SPF50.

Iată în ce magazine îl găsești online cu noua „față”:

Cu vechea „față”, e încă disponibil la:

Tu l-ai folosit? Sau l-ai încerca, mai ales în noua versiune disponibilă acum? Scrie-mi în secțunea de comentarii din josul paginii care este opinia ta. Contează cel mai mult pentru noi.