Spray-ul de păr pentru strălucire și efect antifrizz și antistatic Davines Shimmering Mist a ajuns la noi: citește mai jos un review pe bune, cu păreri personale și foto după testare! Plus multe informații utile și inedite despre brand și unde se găsește Davines.

Acum ceva luni bune, am avut ocazia să testez niște produse minunate pentru păr și hair-styling de la Davines – o marcă italienească de produse cosmetice pentru păr, destul de apreciate mai ales peste hotare (inclusiv în SUA), de-abia ajunse de mai bine de un an, cred, și la noi, în Ro.

Spray-ul pentru păr Davines Shimmering Mist, deși nu se bucură încă în România de o foarte mare popularitate, este unul dintre cele mai bune produse de acest tip pe care le-am utilizat.

Da, la un preț destul de mare (vezi aici oferta actuală), dar corect, având în vedere calitatea și faptul că nu e nevoie să folosești foarte mult produs la o singură utilizare, deși el e eficient pentru mult timp de a utilizare.

Spray-ul de păr Davines Shimmering Mist pentru strălucire și cu efect antifrizz și antistatic: ce rezultate oferă

Spray-ul pentru păr Davines Shimmering Mist oferă look-uri strălucitoare, fără un aspect uleios, gras, fără a încărca părul. Ceea ce mă bucură e că nu doar oferă strălucire aparte firului de păr, care denotă sănătate și prospețime, dar are și efect antifrizz și antistatic.

Hmmm, ador produsele x in 1! Și așa se arată a fi și acest spray de păr Davines, deși l-ai lua drept un produs banal inițial. Nici pe departe însă!

Am mai citit review-uri din afară, ale altor persoane care au mai utilizat acest spray de păr Davines și spuneau că locuiesc într-un climat cu umiditate ridicată, și totuși acest produs își face treaba și în acele condiții, când rezistă până la 8 ore.

De altfel, și eu l-am folosit și pe vreme mai ploioasă, iar părul meu a stat destul de calm – de regulă, aș fi obținut efectul frizzy, cu firicele de păr obraznice ieșite din podoaba capilară și care nu vor să se așeze disciplinat orice le-aș face. Cine are un astfel de păr, prea puțin așezat, știe despre ce vorbesc. 😀

spray de stralucire pentru par cu efect antistatic antifrizz Davines Shimmering Mist review

Efectele acestui spray de păr pentru strălucire Davines țin cam o zi de lucru obișnuită. La mine, pe tipul meu de păr, cel puțin. Se vede foarte bine strălucirea părului pe care o lasă, mai ales în bătaia soarelui și mai ales pe părul închis la culoare.

Spray-ul pentru păr cu efect antifrizz și de strălucire Davines Shimmering Mist lasă părul mătăsos, ușor de pieptănat. Îndreaptă chiar și firele răzlețe de păr. Se pare că este prevăzut în acest sens cu un extra factor de hrănire și hidratare a părului, care previne și despicarea / deteriorarea acestuia. Ceea ce mă face să îl și folosesc mai mult pe vârfuri, pentru a defini și foarte bine șuvițele de păr.

Cât despre strălucire, îmi place că îi conferă părului un luciu aparte, foarte natural și sănătos, neuleios sau fără să îl îngrașe, fără să pară că te-ai fi dat cu ceva produs pe păr.

Așadar, nu e un spray de texturare sau de fixare a părului, dar e unul de finisare a coafurii, a look-ului, care îmblânzește părul, îl face mai ușor de așezat, de pieptănat și de coafat, în același timp conferind strălucire, o senzație de moale și mătăsos, dar și un plus de glow, de glam, parfumându-l plăcut pentru întreaga zi.

Spray-ul de păr Davines Shimmering Mist pentru strălucire și cu efect antifrizz și antistatic: produs de păr profesional de salon, eco-friendly, sustenabil

Spray-ul Shimmering Mist Davines are o aromă dulceagă, de vară, amintește de pina colada, de ceva cocos dulce, dar duce și spre ceva ca de bomboane.

E o aromă perfectă în vacanță, personal nu prea îmi place, căci îmi plac mai mult parfumurile fresh, nu atât de dulci, dar pentru un produs de păr (după cum îi spune și denumirea, tip mist), e o aromă tolerabilă și nu mă deranjează atât de mult, ba chiar pe timpul zilei încep deja să mă obișnuiesc cu ea. E un spray revigorant pentru păr, iar aroma lui chiar rezistă pe păr, inclusiv dacă îți umezești părul la piscină sau în mare.

Tot de prin afară am mai citit că un tub din acest spray de păr te ține cam 6 luni – acuma, depinde și de lungimea părului tău, de tipul firului de păr, de cât de des îl utilizezi etc. etc. Dar pot să confirm că eu l-am utilizat mai ales vara asta de câteva ori și mai am o grămadă – de fapt, nici nu prea se simte că aș fi început tubul.

Asta se datorează și faptului că nici nu prea e nevoie să aplici o cantitate mare de produs, ca să aibă eficiență. E suficient o mai mică parte, inclusiv și față de un spray de păr pentru reîmprospătare obișnuit.

spray de păr pentru strălucire cu efect antifrizz și antistatic Davines Shimmering Mist review

La fel, tot documentându-mă despre acest produs, am citit că, în străinătate, este considerat un produs de păr profesional, utilizat chiar și în saloanele de coafură. So… încă o dată se justifică prețul ceva mai mare față de alte produse de păr similare, chiar și de la branduri mai cunoscute și apreciate în domeniu. Dar, repet, Davines este, în afară, mai ales în SUA, un brand apreciat foarte mult pentru produsele sale.

De asemenea, ceea ce este foarte apreciat la această categorie de produse de păr Davines (nu doar la acest spray de păr pentru strălucire), este că sunt create cu simț de răspundere pentru natură, sunt produse eco-friendly, sustenabile, netestate pe animale (cruelty-free cum ar veni).

Asta le face chiar admirate, fără porcării și din ingrediente cu grijă pentru mediul înconjurător, dar totuși puternice și eficiente. De asemenea, asta crește încrederea pentru brand și produsele sale și înseamnă, totodată, o grijă mai mare pentru corpul tău!

Știi că multe ingrediente din asemenea produse de hair-styling sunt dăunătoare pentru piele și chiar scalp. Deci încă un mare plus pentru Davines, pe partea asta!

Spray de păr profesional Davines Shimmering Mist pentru strălucire și cu efect antifrizz și antistatic: cum se utilizează?

Spray-ul de păr pentru strălucire Davine Shimmering Mist se agită înainte de utilizare, se aplică pe lungimea și vârfurile părului de la o distanță destul de mare – cam 30 cm.

Da, știu, eu în poze l-am aplicat de mai de aproape, dar, hey, am vrut să vă arăt cum se pulverizează acest produs, în jeturi destul de lejere, dar suficient de consistente ca să acopere suficient din șuvițele de păr, deodată. 🙂

Acest spray de păr Davines este pentru utilizare zilnică, pentru finisarea oricărei coafuri, când se aplică la final de tot, pentru un aspect natural și elegant, lucios.

Nu lasă reziduri în părul tău sau alte urme vizibile din compoziția sa (ca la un șampon uscat, de exemplu), are o textură invizibilă, e lejer și ușor. În schimb, părul e mai catifelat, pare mai proaspăt spălat și îngrijit chiar. Perfect, așadar, pentru păr tern, deshidratat.

De altfel, pentru că are o formulă hrănitoare și mătăsoasă, este perfect pentru persoanele cu păr creț sau ondulat, pentru că definește foarte bine buclele și cârlionții, conferindu-le luminozitate și aspect hidratat – știm, cele cu păr creț sau cu tendință de ondulare, ce razna o ia adesea acest tip de păr, cât de deshidratat și aspru arată uneori, mai ales vara sau iarna.

Spray-ul pentru strălucire și antifrizz Davines Shimmering Mist este disponibil într-un tub drăgălaș și simplu, foarte girlish, de 200 ml. Este un tub de spray de culoare auriu perlat, mat, cu o etichetă frontală roz, specifică gamei More Inside a Davines, din care face parte (vezi mai jos detalii).

spray de păr cu efect antifrizz de strălucire Davines Shimmering Spray review

Pe net, circulă 2 tutoriale video de la Angelo Seminara (un haistylist italian renumit) folosind produse de hairstyling Davines din gama More Inside – la final de tot, se pot vedea efectele spray-ului pentru strălucire Davines Shimmering Mist. Vezi mai jos aceste video-uri. 😉

Deci da, iată, acesta e un produs profi, utilizat de profesioniști la nivel mondial. Chiar și pe tub scrie asta: „In professional salons only”. Cu toate acestea, se putea achiziționa până de curând din acest magazin online, ca, de altfel, toată gama de produse cosmetice Davines, nu doar cele din linia More Inside. Acum, tot acolo, îl găsești pe acesta: spray Davines pentru strălucire și fixare ușoară Invisible No Gas.

Concluzii personale după folosirea Davines Shimmering Mist pentru strălucire și cu efect antifrizz și antistatic

Eu sunt foarte mulțumită de acest spray pentru strălucire Shimmering Mist Davines, pentru aspectul natural și sănătos pe care îl conferă părului meu, fără să îl încarce și să îi dăuneze, ba din contră, hrănindu-l.

Apoi, ador că e un produs de păr multifuncțional, care are și efect antifrizz și antistatic, dar potolește și cârlionții, face părul mai ușor de pieptănat și coafat / așezat.

Îl recomand chiar și băieților și bărbaților, pentru o finisare strălucitoare și hrănitoare a părului și frezei. Singurul inconvenient, în cazul lor, ar fi parfumul… cam dulce. Merită achiziția, dacă vrei să folosești doar produse profesionale de salon și din ingrediente benefice, sustenabile.

Prețurile sunt puțin mai scumpe, dar nu exagerate pentru ce oferă aceste produse de îngrijire a părului (verifică aici oferta la cosmetice Davines)

Gama de produse profesionale pentru păr More Inside – Davines

Gama More Inside de la Davines conține produse profesionale pentru coafarea părului într-un look tineresc, cu o compoziție cât mai naturală, într-un amestec delicat de ingrediente active, care, în combinație, îndeplinesc o anumită funcție.

Fiecare au o denumire care le desemnează ca și cum ar fi indicate direct, arătate cu mâna la propriu, prin sintagma This is… (în cazul nostru, spray-ul pentru strălucire Davines e denumit This is a Shimmering Mist. It‘s for extraordinary shine.)

spray de păr Davines pentru strălucire și efect antifrizz Davines Shimmering Mist review

Gama aceasta de produse cosmetice Davines a fost gândită foarte drăguț, încă de la lansare: fiecare produs din gamă vine ambalat într-o hârtie drăgălașă, ca de cadou, cu un mesaj unic în interior, care se dezvăluie pe măsură ce dezvelești produsul. Știți că vă povesteam de asta încă de când am primit cutia cu produsele de îngrijire a părului Davines.

Cred că vin direct de la producător astfel ambalate, ceea ce le conferă o notă de originalitate și te fac să te simți special(ă). De altfel, ideea e în ton cu denumirea efectivă a gamei: More Inside – desfă ambalajul, adică, și descoperă ce e înăuntru – produsul foarte bun care te așteaptă!

Produsele cosmetice și de hair-styling Davines sunt made in Italia, în Parma mai exact. 😉