Ce accesorii și haine în motive etnice și florale să alegi ca să adopți un stil hippie chic: cum creezi o ținută și un look colorat de inspirație hippie, ușor boho chic.

Stilul hippie s-a bazat iniţial pe ideea de antirăzboi şi mişcare de pace, susţinând egalitatea naţiunilor şi cerând ca marile puteri ale lumii să înceteze războiul dintre ele şi împotriva altor ţări slabe.  Dorul de libertate şi egalitate a dat naştere la principiile generale de organizare a stilului hippie, presupunând utilizarea de nuanţe naturale şi calme, ce induc confort.

Stilul hippie: cum s-a dezvoltat

Stilul hippie a apărut la jumătatea anilor ’60, iar tinerii şi-au dorit o întoarcere la natură, la simplitate, dorinţe care s-au reflectat şi în hainele alese de ei.

Costumele naţionale ale popoarelor care trăiesc o viaţă liniştită au făcut ca vibraţiile etnice să fie o parte esenţială a stilului hippie. Excluderea oricărui tip de simboluri şi logo-uri este un alt principiu al acestor aspecte. Când subcultura hippie a fost în curs de dezvoltare, singurul semn care a fost permis ca amprentă a fost semnul păcii.

Materialele naturale, precum bumbac, in sau cânepă, deveniseră populare, printurile în culori vii şi imprimeurile cu motive etnice, în special cele ale nativilor americani, fiind intens folosite. Tot de inspiraţie amerindiană sunt şi celebrele franjuri specifice acestui stil vestimentar, dar şi accesoriile din mărgele multicolore, în special bentiţa aşezată pe frunte.

Cum să obţii un look hippie

Fustele lungi, largi şi colorate sau rochiile cu motive florale sunt piese vestimentare care te ajută să obţii un look hippie.

Acest stil include chiar şi rochii cusute din resturi colorate, cu motive etnice şi imprimeuri geometrice, bluze transparente, colorate, luminoase, articole de blugi.

Culorile intense pentru un stil hippie

Renunţă la culorile fără personalitate. Roşul este o culoare pe care o găseşti peste tot, de la accesorii până la haine, iar galbenul începe să se impună. De asemenea, violetul este foarte prezent, la fel şi albastrul electric.

Culorile hainelor sunt foarte diverse. Stilul hippie este caracterizat de culori optimiste, tonuri luminoase. Sunt potrivite şi nuanţele de maro, portocaliu şi verde.

Imprimeurile utilizate pentru un look hippie

Sunt recomandate florile mari, mai ales dacă se găsesc pe rochii largi. Stilul hippie chic e despre bluze şi jeanşi largi, rochii cu imprimeuri florale. De astfel de obiecte vestimentare ai nevoie.

Alege şi o eşarfă, de preferat cât mai lungă, cu imprimeuri cu flori sau motive etnice, cât mai colorate.

Alege o curea lată din piele cu Pacific sau lanţ de centură. Vei arăta minunat.

Haine specifice stilului hippie

Rochiile

Lungi şi vaporoase, cu motive de mari dimensiuni, în mod sigur nu vei rezista fără astfel de rochii. În plus, pe timpul verii vei putea să faci faţă caniculei mai uşor, mai ales că se află printre cele mai comode piese vestimentare.

Sigur o să găseşti rochii în stil hippie care să-ţi pună atuurile în valoare.

Rochiile vaporoase, care cad până la gleznă, sunt nelipsite. Fie că materialul din care sunt făcute are un imprimeu uni, motive florale sau motive etnice, rochia lungă până în pământ este un element nelipsit pentru un look hippie-chic.

Dacă porţi rochia împreună cu o vestă scurtă din denim şi cu sandale cu talpă ortopedică vei obţine cu siguranţă efectul dorit.

stilul hippie haine boho chic pentru a adopta un astfel de look

[button url=https://l.profitshare.ro/l/4894166 target=blank icon=heart-2]Vezi haine colorate în stil hippie[/button]

Pantaloni scurţi pentru un look hippie

Foarte eleganți, pantalonii scurți ajustați amintesc de anii ’60.

Aceștia se pot purta şi în versiune mai largă, bufanţi, ca în anii ’80.

Pantalonii evazaţi

Blugii evazaţi sunt din nou la modă. Versiunea modernă a pantalonilor cu această croială subliniază talia şi începe să se lărgească pe întreaga lungime a piciorului.

Fie că este vorba de blugi sau de o salopetă din denim evazată, dacă le porţi cu încălţăminte cu toc şi cu o vestă, vei obţine efectul hippie chic dorit.

Bluze vaporoase

Bluza largă vaporoasă este un obiect vestimentar hippie prin excelenţă. Avantajul acestui tip de bluză este că poate fi purtată de oricine. Poate fi purtată cu blugi sau cu pantaloni.

Accesorizată cu un pulover şi cu multe brăţări colorate, o bluză hippie vaporoasă este un articol indispensabil pentru garderoba oricărei femei care doreşte să fie mereu în pas cu moda.

Pantofii şi pălăriile

Vara se merge în tălpile goale pentru a simţi căldura pământului-mamă. Sau cel puţin, aşa era pe atunci.

În stilistica modernă, pantofii sunt utilizaţi împreună cu alte elemente ale dulapului. Spre deosebire de hainele luminoase şi strălucitoare, încălţămintea caracteristică acestei direcţii este minimă şi complet invizibilă.

De cele mai multe ori, acestea sunt sandalele ţesute sau flip-flops. Caracteristici sunt, de asemenea, adidaşii sau mocasinii tip cârpă. În sezonul rece, sunt folosite cizme ornamentate cu bretele sau şnururi.

Pălăriile de paie cu pene, pălăriile de tip rag-top sau bandajele de cârpe sunt uneori completate cu berete colorate Rastaman. Dacă pălăriile protejează capul de razele fierbinţi ale soarelui, atunci cămăşile tricotate sunt proiectate să protejeze în timpul iernii.

Cum să îţi faci părul pentru un look hippie chic

În zilele noastre, pe lângă hainele şi atributele originale, există un stil caracteristic şi special de coafuri. Utilizarea mijloacelor de fixare este minimă. Fetele preferă să poarte panglici colorate, decorate cu flori proaspete. Coafurile, ca şi alte atribute ale stilului, simbolizează natura iubitoare de libertate.

Coafura clasică este aceea cu o bentiţă care trece peste mijlocul frunţii.

Concluzia este că o ţinută hippie chic va fi remarcată imediat datorită peticelor şi franjurilor existente pe haine. Cel mai bun exemplu de ţinută hippie este compusă dintr-o rochie lungă cu model floral şi design cât se poate de lejer, o vestă de jeans simplă purtată peste rochie, o pereche de sandale sau o pereche de cizme până la gleznă, o pălărie cu boruri mari şi o pereche de ochelari cu design ceva mai mare.

O ţinută hippie trebuie asortată cu o geantă în acelaşi trend. Alege genţile mari cu aplicaţii sub diferite forme, modele florale, insigne cu diferite mesaje, cusături interesante. Și bucură-te de viață și natură!