Se mai întâmplă să fie nevoie să luăm cadouri de buget redus uneori, în anumite situații, la diverse ocazii nu atât de importante. Dar iată că noi avem sugestii numeroase inclusiv de cadouri sub 50 lei pentru femei și bărbați! Inspiră-te de mai jos și ne poți mulțumi după! 😉 De asemenea, te așteptăm să vii și cu alte sugestii, în comentarii în josul paginii, dacă mai ai și alte idei.

E foarte greu uneori să găsim cadoul perfect. Asta și pentru că adesea ne gândim mai mult la ce ne-ar plăcea nouă să primim cadou și nu la ce i-ar plăcea persoanei care trebuie să primească acel cadou.

Și mai e un factor care poate să cântărească mult în alegerea unui cadou: finanțele. Oricât de darnici am fi sau ne-am dori să fim, adesea nu avem bugetul necesar sau posibilitățile bănești pe măsura darului pe care am vrea să-l oferim.

Un cadou cu buget de până în 50 lei poate fi perfect și ca parte distractivă, și ca utilitate

În plus, contează mult și dacă vrem ca acel cadou să fie practic și util sau pur și simplu să facă parte dintr-o categorie de lucruri care îi plac și… cam atât. Și atunci lucrurile devin un pic mai complicate.

Cum să facem deci?

Eu zic că atunci când nu știm sigur ce dorește celălalt, dacă nu vrea neapărat ceva foarte practic, dar mai degrabă un lucru care să se îmbine și cu ceva funny și plăcut, să-i producă amuzament, și când nici nu dispunem de un buget prea mare, ne putem încadra la cadouri mai reduse ca preț, dar care să fie și nice pentru destinatar, poate chiar și utile totodată.

Hai să stabilim un buget de cadou până în 50 lei, care să fie mai degrabă simbolic și nu atât de util și în trend precum am avea tendința să luăm la orice ocazie.

O carte care să placă și bărbaților, și femeilor, indiferent: Mark Manson – Arta subtilă a nepăsării

Cărțile sunt o categorie de cadouri excelentă. Se potrivesc atât bărbaților, cât și femeilor, indiferent de vârstă și de interese. Mereu se găsește o carte potrivită cuiva. Cam fiecare răsfoim sau citim cărți.

Pot fi unele pentru masa de cafea, pot fi mai nișate și documentate, pentru chestii super serioase. Dacă știi bine persoana și ce citește, ia-i ceva din zona respectivă. Dar ce știi că nu a citit și nu are în bibliotecă.

Dacă însă nu ești sigur(ă) ce citește sau urmărește persoana respectivă, ia-i o carte comună și urmărită de toată lumea perioada asta. Cam pe care toată lumea o are în bibliotecă și e menită să schimbe niște lucruri pe acolo prin modalități de gândire și perspective.

Iar aici, pentru anul acesta, m-am gândit că cel mai bine se încadrează în categoria de cadouri-cărți care să placă oricui, indiferent de sex și vârstă adultă, și care să nu coste și o avere, o carte precum Arta subtilă a nepăsării, de Mark Manson.

Arta subtilă a nepăsării de Mark Mansonrochii albe potrivite de petrecere în grădină și la picnic

Manson argumentează că pentru a avea o viață mai bună trebuie să știm nu cum să transformăm lămâile în limonadă, ci cum să le tolerăm mai bine. El ne sfătuiește să ne cunoaștem limitele și să le acceptăm. Aceasta este adevărata sursă a puterii.

„Unii spun că sunt un idiot. Alții zic că le-am salvat viața. Citiți și decideți singuri!” – Mark Manson

Această carte e la un preț excelent, ba chiar îți mai lasă loc să mai iei și altceva cadou pe lângă.

Varianta în engleză are o denumire și mai miserupistă: The Subtle Art of Not Giving a Fuck, de același autor. E ceva mai scumpă decât varianta în română, însă din linkul pe care l-am pus pe denumirea cărții puteți accesa locul online unde am găsit-o la reducere și la un preț foarte bun față de restul „pieții”.

The Subtle Art of Not Giving a Fuck de Mark Mansonrochii albe potrivite de petrecere în grădină și la picnic

De ce o carte sugerată aici ca idei de cadouri? Și nu una de fashion? De ce nu haine, accesorii, cosmetice, după cum v-am obișnuit? Pentru că moda, după cum știm, înseamnă trendurile de orice fel, artă în general, dar și… în cunoaștere în sine. 🙂

Iar Arta subtilă a nepăsării este o tendință în sine, e la modă în rândul cărților. Și da, e de avut în bibliotecă, dar și de oferit cadou. 😉

Portofel elegant și modern: practic și creativ totodată ca idee de cadou

E o idee grozavă să oferi cadou cuiva un portofel. Mereu e nevoie de unul nou, ba pentru monede, ba pentru carduri exclusiv.

Iar ca femei, uneori, ne ajută să avem chiar un tip de portofel ca portfard, pentru micile cutiuțe cu farduri și rujuri de purtat în poșete, pe timpul zilei. Mă refer la acele portfarduri care arată ca un portmoneu, portofel mai mare pentru monede, necompartimentat.

Oricum ar fi, e necesar să mai schimbăm și portofelele periodic, bărbați sau femei, mai ales că unele modele moderne sunt atât de simpatice.

portofele ieftine pentru femei și bărbați de oferit cadou la buget redusrochii albe potrivite de petrecere în grădină și la picnic

Și da, deși nu ai crede, sunt șanse mari să poți lua un portofel cadou cu un buget sub 50 lei, să arate și bine, să fie și destul de calitative, cu prestanță.

Agendă simpatică cu coperți de poveste inspiraționale

Aproape că nu e om în zilele noastre să nu folosească o agendă sau jurnal de notițe. Și la câte modele există în zilele noastre, e chiar treabă simplă să alegi un anumit tip, inclusiv pentru un cadou de buget redus.

Ai atâtea tipuri de agende, jurnale și caiete de notițe/schițe din care ai putea alege pentru a oferi cadou, atât pentru un bărbat, cât și pentru o femeie, încât chiar e simplu și te mai poți menține și în buget. În plus, mai rămân bani și pentru alte lucruri de pus în pachetul de cadou, de ce nu. Sau pentru tine. 🙂

agende și jurnale cu coperți drăguțe de oferit cadourochii albe potrivite de petrecere în grădină și la picnic

Produse de machiaj de firmă pentru cadouri de buget redus pentru femei

Pentru femei, poți rezolva ușor cu un cadou cu produse de make up, chiar și la buget redus. Dar asigură-te să fie niște lucruri de brand renumit și de calitate bună.

Firește, nu vei putea cumpăra un produs de machiaj de lux sau high-end cu 50 lei, așa că există mici strategii și aici: poți opta pentru un brand bun și renumit de produse de machiaj, de poziționare medie, cum ar fi Maybelline, L’Oréal, Rimmel London etc.

produse de machiaj de buget redus pentru oferit cadourochii albe potrivite de petrecere în grădină și la picnic

Dacă vrei un sfat și mai specific, încearcă să mizezi pe farduri de ochi, mascara și rujuri / lip gloss. Sunt mai des utilizate și cam fiecare femeie le utilizează la un moment dat.

Dacă însă cunoști destul de bine persoana respectivă, urmărește ce folosește și ce are nevoie când vine vorba de produse de machiaj. Cu siguranță se va bucura să primească în dar ceva care îi place și să observe că ai acordat atenție acestui aspect.

Cosmetice de firmă la prețuri OK de oferit cadou

Aici, din această categorie, poți să alegi un cadou atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Sunt atâtea cosmetice de firmă și la prețuri OK uneori, că se încadrează de minune în bugetul nostru.

De la sare de baie tip „bombiță de cadă” sub formă de brioșă delicioasă de la Patisserie de Bain până la spumant de baie, măști de față și pentru ochi, loțiune de corp, săpun, creme de mâini care arată atât de delicios, ca să nu mai spun de efectele pe care le au asupra corpului, chiar ai de unde să alegi cosmetice faine de oferit cadou, la un buget sub 50 lei.

cosmetice la preț mic de oferit cadou pentru femei și bărbațirochii albe potrivite de petrecere în grădină și la picnic

Partea bună la produsele cosmetice pe care ți le sugerez aici e că sunt atât de drăguțe și nu le-am mai văzut prin alte părți. În plus, sunt la prețuri super nice, așa că, până la 50 lei, mai ai șansa să iei mai mult decât un singur produs. Pentru că hei, tuturor ne place să găsim în punga de cadouri sau cutia de cadou mai mult decât un singur obiect. 🙂

Cutie de bijuterii și accesorii compartimentată: în dimensiuni mici ca să poată fi luată și în călătorii

Cu o cutie de bijuterii și accesorii, destul de bine compartimentată, nu dai niciodată greș. Se întâmplă că noi, femeile mai ales, să avem atâtea bijuterii și accesorii și să ne tot luăm că o astfel de cutie ne sare mereu în ajutor.

Dar cred că treaba aceasta poate fi valabilă și în cazul bărbaților, când mai au și ei nevoie de un locșor de pus accesorii mici într-un loc sigur, pentru a nu le pierde. Eu știu: ace de cravată, pinuri, butoni, chiar cercei, brățări.

Și ca să te ajute inclusiv în călătorii, ar fi nice ca o astfel de cutie de bijuterii să fie de mici dimensiuni, ca să aibă o masă ușoară, să nu atârne la bagaje. Ba astfel adesea te asiguri că se încadrează de minune și în bugetul tău.

Noi am găsit ușor astfel de cutii de bijuterii compartimentate, de mici dimensiuni, perfecte și în călătorii, de care cam orice femeie s-ar bucura. Costă unele chiar până în 40 lei, deci de restul banilor mai rămâne ceva loc să mai pui și un alt produs în cadou.

cutii de bijuterii compartimentate ideale pentru călătorii_idei de cadou de buget redusrochii albe potrivite de petrecere în grădină și la picnic

Lumânări parfumate sub 50 lei pe care le poți oferi cadou

În cazul în care persoana căreia vrei să îi faci darul iubește ideea de cămin, de loc al familiei, de apartenență la o casă și loc propriu, s-ar putea să se bucure la orice cadou care include ideea de prospețime a casei sau de îmbrăcat casa în straie noi.

Iar aici mă gândesc în special la lumânările parfumate care, adesea, fiind chiar de la branduri destul de bune și renumite pentru categoria aceasta de home&deco și aromaterapie, se încadrează și într-un buget redus pentru a putea fi oferite cadou.

lumânări parfumate de firmă pentru oferit cadou de buget redusrochii albe potrivite de petrecere în grădină și la picnic

Poți lua chiar două-trei lumânări parfumate de firmă pentru un cadou de buget până în 50 lei. De exemplu, sunt lumânări și la 9 lei de la Yankee Candle, dar și de la branduri ca Woodwick, Kringle Candle, THD Candela Profumeta, Country Candle, Luminum, Root Candles, DW Home, SpiriTime, The MANdle (personalizate cu mesaje și dedicații după tipuri de ocazii și persoane), LAB. Mai sunt multe și în variante în miniatură, la set, până în 50 lei.

Și cu siguranță sunt mulți oameni (femei și bărbați deopotrivă) care apreciază ideea de lumânări parfumate cadou (fiind arome potrivite uneori chiar și pe sexe). Chiar sunt mereu binevenite în casa omului. 🙂 Pentru aromaterapie, relaxare, mirosul de prospețime și căldura primitoare pe care o conferă unei case.

Mai poți chiar combina în cadou o lumânare parfumată cu un item dintr-o altă categorie de sugestii de cadouri enumerate deja. Și da, te încadrezi astfel și în bugetul redus. 😉

Kit de cocktail cu rețete de băuturi inspirate de literatură: The Tequila Mockingbird Kit, de Tim Federle

Uite că literatura e sursă de inspirație și pentru… băuturi. Și dacă cel/cea căruia/căreia vrei să îi dăruiești cadoul e pasionat de băuturi sau se bucură de fiecare dată de un cocktail și mai iubește și literatura, s-ar putea ca un astfel de kit de rețete de băuturi inspirate de mari opere literare și autori să fie fix ce trebuie și să pice de minune.

Unde mai pui că un kit de cocktailuri cu rețete de băuturi inspirate de literatură ca The Tequila Mockingbird Kit, de Tim Federle cuprinde și 2 bețe de amestecat băutura, precum și un pahar de barman cu măsurare, în care să combini ingredientele pentru un cocktail pe cinste.

kit cu rețete de cocktailuri și băuturi cu accesorii inspirate de literatură the-tequila-mockingbird-kit-cocktails-with-a-literary-twistrochii albe potrivite de petrecere în grădină și la picnic

Kitul este inspirat de cartea cu rețete de cocktailuri Tequila Mockingbird, de Tim Federle, câștigătoare la Goodreads’ Choice Award în 2013 (secțiunea Food & Cookbooks).

Însă kitul e lansat și publicat în 2017 și e o variantă prescurtată care cuprinde 48 de pagini ale cărții Tequila Mockingbird, de Tim Federle. „Paginile” constau în 15 rețete de băuturi combinate cu niște comentarii deformate/parafrazate din literatură, din pasaje de cărți care chiar au inspirat aceste rețete de băuturi. 🙂

This is super nice! Și da, se încadrează în bugetul pentru un cadou excelent ca idee, sub 50 lei! 😉

Aparat de preparat gofre / vafe pentru pasionații de desert și preparat mic dejun zilnic

Rămânem în sfera bucătăriei și vă propun un aparat de preparat gofre/vafe, pe care, da!, l-am găsit la un preț de 50 lei. Deci se poate. 🙂 Iar pentru cei care adoră să se trezească devreme pentru a prepara și savura un mic dejun ca la carte, un astfel de aparat e megautil.

aparat de făcut gofre pentru oferit cadou de buget redus

rochii albe potrivite de petrecere în grădină și la picnic

Ba chiar e un ajutor de nădejde în bucătărie și pentru pasionații de deserturi! Deci da, mizează pe un aparat de făcut gofre în astfel de cazuri! Mai ales că e la un preț atât de bun. 🙂

Pernuțe de încălzire simpatice sub 50 lei de oferit cadou

Chiar de e vorba de încălzire în zilele reci, de atenuare a unor dureri de spate sau din zone predispuse la înțepenire și anchilozare, o pernă termică te poate ajuta.

Pentru femei, pernele termice ajută la reducerea durerilor menstruale, dacă sunt poziționate local în zona afectată.

Acum se găsesc tot felul de modele de perne simpatice pentru încălzire, numai bune de oferit cadou. În plus, sunt și la prețuri care să se încadreze, în mare parte, în bugetul nostru. Iată-le!

pernuțe de încălzire termice cu forme și imprimeuri simpatice de oferit cadou

rochii albe potrivite de petrecere în grădină și la picnic

Cred că astfel de cadouri sunt foarte OK de oferit atunci când nu știi ce să cumperi, nu cunoști prea bine cealaltă persoană, nu ai mare buget alocat cadourilor, dar, mai ales, nu e o ocazie super importantă pentru oferit cadouri.

De pildă, eu aș oferi un cadou cu buget limitat la sărbători ca onomasticele, la revederi după un timp lung, la aniversări a diverse etape în viață. Mai exact, la ocazii de însemnătate mai mică sau importante mai degrabă între tine și persoana căreia vrei să îi dăruiești cadoul.

Ceea ce contează în astfel de situații nu e prețul și valoarea monetară a unui cadou, după cum vezi, ci semnificația lui pentru moment, gândul transmis, bucuria dăruirii și primirii unui dar.

Uite că și cu bani puțini poți crea emoții și face cadouri general valabile, care să placă oricui și să se încadreze într-o anumită ocazie de sărbătorit!

Sursă foto principală front page: Pixabay/rawpixel