Datorită unui truc dezvăluit recent de strănepoata unui star iconic de la Hollywood și model american, Tippi Hedren, un nou secret de beauty a ieșit la iveală și ține de cum să aplici mascara cât mai bine, ca genele tale să arate spectaculos, să fie lungi și cu volum de fiecare dată.

Acesta are legătură cu modul de a ne aplica mascara într-o tehnică prin care să faci genele lungi și cu volum și, dacă credeai că e corect cum te dai cu mascara, că așa fac generații de femei de mult timp, află că acest nou pont este destul de… vechi deja.

Acest secret de frumusețe nu atât de nou a creat ceva zumzet în lume în lumea bună de beauty. Tehnica presupune doar să schimbi unghiul din care privești când îți acoperi genele cu mascara.

Cum ne aplicăm de regulă mascara în zilele noastre?

Direct în oglindă, privind înainte, sau sus, spre tavan, noi cam așa suntem obișnuite să ne aplicăm mascara. Dar mamele sau bunicile noastre s-ar fi uitat în jos. Astfel, tehnica le-ar fi permis să-și acopere toată suprafața genelor fără să prindă în perie vreo porțiune din partea de jos a sprâncenei.

În timp ce sfatul lui Hedren nu e revoluționar, servește ca o bună aducere-aminte că mama (și mama ei, la rându-i) întotdeauna știu cum e mai bine.

Este amuzant cum trucurile de frumusete au un mod de a face din nou turnuri, ani mai tarziu. Uite cum inclusiv prin oameni în vârstă precum această actriță de la Hollywood care a împărtășit sfatul ei de frumusețe de la bunica ei – care se întâmplă să fie Tippi Hedren -, au ajuns să reînvie după zeci de ani.

Schimbă unghiul privirii atunci când te dai cu mascara pentru a obține gene lungi și cu volum și a nu te murdări pe pleoape cu produs!

Actrița a descris tehnica pe care mamele noastre de acum peste 6 decenii o folosesc, dar care a ieșit din uz în favoarea generațiilor mai tinere. Lucrul aparte este că, de curând, a început să creeze iar un nou trend în lumea de frumusețe. După cum se și spune: ceea ce este vechi este nou din nou.

Așadar, da, tehnica vizează doar schimbarea unghiului privirii atunci când îți acoperi genele cu mascara. Așa că, în loc să privim direct în oglindă (așa cum suntem înclinate să facem în zilele noastre), sau în sus, ar trebui să lăsăm privirea în jos, când aplicăm mascara, așa cum făceau mamele și bunicile, chiar străbunicile noastre. 🙂

O astfel de tehnică le permitea – și ne permite și nouă, deci! – să acopere întreaga lungime a genelor fără ca măcar cea mai mică urmă de mascara să ajungă pe pleoapa inferioară sau pe partea de jos a sprâncenei. Știm cu toate: aceasta e o bătălie cu totul greoaie.

Dar cea mai ușoară metodă de a face acest lucru și de a aplica această tehnică atunci când te dai cu mascara este prin a utiliza o mică oglindă ținută cu mâna chiar imediat sub bărbie. Acest lucru va permite genelor tale să fie în plin vizor al privirii tale în timp ce treci cu periuța aplicatoare de mascara de la bază spre vârf.

Un truc simplu și de efect, dar pe care nu l-ai fi bănuit!

Sfatul lui Hedren chiar nu e unul revoluționar, doar servește ca să-ți amintească, pentru a nu știu câta oară, că mama (și mama mamei, și bunicile și străbunicile noastre și ale lor), de la apariția mascarei, știu întotdeauna cum e cel mai bine să faci. Și chiar a(vea)u cele mai bune sfaturi!

Nu e nimeni foarte sigur de cum această tehnică de frumusețe a evoluat în metoda care este populară astăzi, dar credem că este timpul să ne întoarcem la… bază. Uneori nu e vorba deloc despre cele mai noi sfaturi, trucuri, ponturi care au cel mai mare impact. Ci, în schimb, e despre un know-how încercat și probat ca adevărat, aflat însă printre secretele cel mai bine păstrate.

Acum, când vine vorba de cea mai bună mascara, e greu de stabilit, pentru că gusturile diferă, dar noi pledăm ca alegere pentru unele pe care le utilizăm de cel mai mult timp, și anume cam orice mascara de la Maybelline pe care am testat-o.

Am vrea să știm: care e mascara ta favorită și ce trucuri ai atunci când o aplici? Împărtășește-ni-le și nouă și cititorilor noștri în comentarii, în josul paginii!

Sursă foto front page: burst.shopify.com/Matthew Henry