Ce haine să porți iarna la școalaă – ținută college, de studiu: sacou gros de lână, pantaloni office, bluză în dungi și fular mare.

Nu mai e peste tot nevoie de uniformă, dar niște haine de studiu, decente, tot e bine să ai în dressing. Mai greu este în perioada rece a anului, cum e acum, în plină iarnă. Dar totuși, poți arăta bine, stilat și a liceancă serioasă totodată și în plină iarnă, chiar pe ger. Nu mai poți miza pe fustă foarte bine, ce-i drept, ca în anotimpurile fericite, cu soare prietenos, dar soluții cool tot se găsesc.

Well, și dacă nu mai ești încă la liceu sau studentă, adoptă un look college! Te va întineri, îți va conferi un aer fresh și plin de voie bună. Ia încearcă! Pentru zilele de iarnă, îți propun în acest sens un sacou din stofă, niște pantaloni skinny – pantaloni, nu blugi! -, un fular lung în jurul gâtului și… ești gata pentru o zi de școală sau…în care să te simți tânără și plină de viață. 😉

Jachetă scurtă groasă tip sacou și pantaloni office skinny sau mai largi

Și pentru că e frig, dar într-un outfit college nu poți renunța la sacou, alege o jachetă scurtă din lână, în croială tip sacou. Te va proteja de frig și vei fi încă suficient de adecvată ținutei de elevă/studentă. Sacoul este simbolul unui astfel de statut.

În ceea ce privește pantalonii, aș opta nu pentru blugi, ci pentru o pereche de pantaloni skinny sau office. Blugii sunt prea purtați în tot felul de ținute, iar la o ținută college, care se vrea mai specială, ar fi o idee bună să renunți la blugi, care trimit mai mult la un stil de tip casual. În plus, în zilele friguroase, denimul nu prea încălzește, dimpotrivă: ține mai mult de frig. Poți miza și pe o pereche mai largă de pantaloni, pentru o ținută mai lejeră. Găsești pantaloni office sau college, slim fit sau mai largi, într-o varietate de materiale și culori. Mergi pe niște pantaloni mai groși, din stofă, pentru că vremea o cere. 😉

tinuta de studiu college look

[button url=http://profitshare.ro/l/3256089 target=blank icon=star-full]Piesele de îmbrăcăminte de mai sus pot fi achiziționate de aici.[/button]

Bluză în dungi orizontale

La nivelul bluzei, mizează pe dungi orizontale. Poți opta pentru o bluză pe gât, tip helancă, în dungi alb negru sau pentru o bluză simplă, la baza gâtului. Dungile pot fi mai late sau mai subțiri, după cum consideri.  Important e să te simți cât mai comod în ea. O bluză în dungi orizontale poate fi combinată cu o cămașă simplă.

bluze in dungi orizontale

[button url=http://profitshare.ro/l/3256125 target=blank icon=star-full]Găsești mai multe modele de bluze în dungi aici.[/button]

Botine, fular gros la gât și geantă tip messenger bag sau rucsac

În picioare, alege să porți o pereche de botine cu toc mediu gros sau niște cizme scurte cu talpă plată. Desigur, dacă stilul ales o permite, merg și niște cizme înalte tip călărie.

La gât, ca să te protejezi, înfășoară un fular tricotat sau cu imprimeu cadrilat, tip carouri tartan, de dimensiuni mari. Aici, poți să te joci și cu culorile, să alegi o culoare mai vie, că oricum îl dai jos și nu va deranja pe nimeni, mai ales la școală unde nu se prea acceptă culorile vii, tari.

Iar ca geantă, ei bine, poți alege o geantă tip ghiozdan clasic sau geantă de poștaș / messenger bag. Încă e o alegere potrivită la mai multe ținute, mai ales la una college. Sau, că tot se poartă și e și potrivit ținutei noastre, poți alege o geantă tip rucsac. La fel, poți miza pe culori vii tari, că nu o porți decât pe drumul de la școală spre casă și invers. Astfel, nu are pe cine să deranjeze. În plus, îți aduce un plus de culoare ținutei. Detaliile colorate completează mereu cel mai bine un outfit sobru, de studiu sau de birou.

Acum ai tot outfitul college complet. Mai rămâne doar să te bucuri de o nouă zi de școală. 😉 Cu hainele potrivite, nu ai cum să nu te simți bine în pielea ta.