Ce piese să combini ca să obții o ținută office în stil masculin – de la pantalonii drepți la dungă până la jacheta în carouri, cadrilată, cu imprimeu tip tartan.

Se poartă la masculin hainele perioada aceasta. De fapt, trendul nu a început de ieri, de azi, ci e prezent de câțiva ani. Se poartă stilul masculin inclusiv în rândul hainelor de damă elegante, office. Pantalonii largi cu pense, niște clasici în ținuta de birou, sunt o dovadă vie în acest sens. Dar, primăvara aceasta, dacă îi porți cu o jachetă cadrilată – adică în carouri – și ochelari de divă, vei adopta un stil masculin într-un mod rafinat, feminin.

Ținută feminină de birou inspirată de stilul masculin

Poți începe cu o bluză tricotată fin, simplă, din lână sau un material pufos similar, tip pulover, eventual cu decolteu în V. Alege-o într-o culoare cât mai neutră. Neapărat combin-o cu pantaloni din stofă cu pense, la dungă, mai largi, dar drepți, nu neapărat evazați. Ca aceia bărbătești de costum, gen. Poartă în picioare niște botine simple cu toc mediu.

Peste tot ansamblul, așază o jachetă cadrilată din fâș sau o jachetă în carouri din stofă, din material cu imprimeu tip tartan. Jacheta poate fi masculină sau feminină, într-o croială A line eventual, în culori mai vii sau în alb-negru-gri. Ideea e să te joci cu mixul feminin-masculin și să-l duci înspre ce parte dorești.

outfot stil masculin pentru femei

Cum accesorizezi o ținută feminină de inspirație masculină

Ca accesorii, îți recomand să alegi neapărat o pereche de ochelari de soare tip Wayfarer sau pilot, cu rame asortate eventual la culorile jachetei în carouri. Sau o pereche de ochelari de citit tip readers sau cu protecție pentru ecrane, că tot sunt la modă. Alege o poșetă plic de mână, cât mai casual și simplă, dacă jacheta cadrilată aleasă este mai masculină, sau o poșetă tip messenger sau de umeri, dacă ai ales o haină din stofă în carouri, mai feminină.

Vezi că accesoriile trebuie alese cu atenție, căci ele sunt cele care îți definesc ținuta. Iar dacă optezi pentru una mai mult masculină decât feminină, trebuie să te bazezi pe geometrii, elemente unisex, cât mai simple, cât mai puțin decorate. Dacă ținuta e mai feminină, devine și ceva mai permisivă, astfel că poți să alegi și accesorii mai elegante sau mai feminine.

Oricum, la final s-ar putea să realizezi că ai mai purtat ținute în stil ușor masculin, doar că nu ți-ai dat seama că piese din componența lor sunt în stil masculin. De altfel, perioada aceasta stilul military / army e și el de inspirație masculină și la mare căutare și în rândul femeilor. Iar cămașa cadrilată sau jacheta în carouri a fost clar împrumutată din moda bărbaților. Ca să nu mai spunem de clasicii pantaloni la dungă. Ce zici? Acum îți sună mai cunoscut, nu?
Dar și viceversa putem spune că e valabilă, mai nou – din ce în ce mai multe elemente feminine se regăsesc acum și în trendurile de modă pentru bărbați (îmi vine acum în minte cămașa sau tricoul roz, chiar fuchsia :D)