La câte tipuri de concealer există pe piață, de la atâtea branduri, ai putea spune că e ușor să îți alegi corectorul. Hmmm, depinde… Uite la ce tipuri de concealer de bază să fii atentă.
Termenul concealer vine de la verbul to conceal, care înseamnă „a ascunde, a camufla”, iar în cosmetică și make-up acesta reprezintă un produs care maschează, fiind capabil să ascundă cearcăne, coșuri, pete sau alte imperfecțiuni.
Este ca un fel de fond de ten, dar mult mai concentrat. Spre deosebire de fond de ten însă, acesta se aplică pe zonele cu probleme prima dată, înaintea fondului de ten.
Găsești concealer sau, pe românește, corector, la mai toate brandurile de make-up, sub mai multe forme. De exemplu, mai nou, le găsești online în orice magazin cu secțiune de beauty.
Vă voi explica puțin tipurile de corectoare, oferind o descriere pe scurt.
Există 2 tipuri de bază de concealer/corector: cel solid si cel cremos/lichid.
Citește si ce greșeli poti face în aplicarea corectorului, precum și părerea noastră despre corectorul lichid Maybelline Affinitone – review – un corector pe care l-am folosit o bună perioadă de timp.
Tipul de concealer/corector solid
Pe cel solid îl folosești pentru corectarea și mascarea coșurilor/ acneei. Cel lichid e mai util pentru a acoperi riduri.
Nu ai vrea să folosești unul lichid în jurul coșurilor, mai ales când se știe că acesta oferă iluminare instantanee, pentru că în mod clar nu ai vrea coșurile iluminate și accentuate.
Pentru astfel de probleme, folosesti unul mat, pe care îl pudrezi puțin ca să reziste mult timp, să nu curgă de la transpirație, de exemplu.
Pentru acoperirea roșeței coșurilor, folosești un baton corector ușor verzui, pentru că aceasta e culoarea ce atenuează roșul coșului – culoare complementară, așadar. Nu pune însă prea mult verde, pentru că nu vrei puncte verzi pe față! 😛
Exemple de concealer solid bun, de la branduri renumite:
Tipul de concealer/corector lichid
Corectorul lichid este cel mai potrivit pentru riduri și zona de sub ochi, cearcăne & co.
Nu-ți recomand așadar corectoarele solide pentru acestea, pentru că au tendința să ususce și, prin urmare, să accentueze ridurile. Exemple de produse sub formă de concealer lichid:
- Yves Saint Laurent Touche Éclat Radiant Touch Concealer – aici review
- corectorul lichid Maybelline Affinitone – citește acest review
- Sunt începătoare ca make-up artist (pe mine mă machiez însă de vreo 15 ani) și am avut totuși ocazia să folosesc pe modelele mele cu ten matur diverse corectoare. Favoritul meu rămâne concealerul Rimmel Wake Me Up (review aici), pentru că este cremos, oferă iluminare și nu se adună produsul în rid/pliuri.
Eu consider că la tenul matur, care este destul de dificil de corectat, pentru că nu vrei să accentuezi ridurile, vrei să faci clienta să arate mai tânăra, acest corector e foarte ok.
Îmi place efectul și la tenul tânăr: iluminează, ascunde culoarea mov/maro, des întâlnită la cearcăne, și totul arată neted și curat. Deci al doilea lucru care îmi place la el e că nu intră în riduri, iar zona de sub ochi arată luminoasă.
Important de știut, indiferent de tipul de concealer/corector ales: trebuie să fii atentă când alegi nuanța, pentru că, deși seamană cu consistența unui fond de ten și ca efect, adesea nuanța cea mai apropiată pielii tale nu este cea mai potrivită și la concealer (vezi mai sus, de exemplu, explicația despre roșeața coșurilor și mascarea ei).
Tu ce tip de concealer folosești mai des? Care e preferatul tău? Scrie-mi în secțiunea de comentarii din josul paginii.