Tipuri de pălării de bază și cum pot fi purtate în funcție de forma feței, de sezon și de ținută: pălării tip bucket, canotieră, beretă, pălării croșetate.

În urmă cu trei generaţii, pălăriile erau piesele cheie în garderoba femeilor. Pe atunci era de preferat să-ţi uiţi poşeta, dar în niciun caz pălăria.

Pălăriile de soare sunt printre cele mai frumoase accesorii pe care le purtăm în zilele însorite. Pe lângă faptul că te protejează de soare, pălăria poate fi purtată în combinaţie cu multe ţinute. Pălăriile de soare, purtate în zilele toride de vară, precum şi pălăriile de lână, folosite în timpul iernilor geroase, întregesc ţinuta şi îndeplinesc o funcţie de protecţie.

O pălărie de vară din paie poate fi purtată cu o rochie maxi şi o pereche de ochelari cu rame rotunde. Pălăria aceasta poate merge de minune şi cu o pereche de pantaloni din denim şi un top în dungi.

Pălăriile de vară arată foarte bine în combinaţie cu o salopetă din denim sau cu rochii cu tot felul de imprimeuri.

Dacă alegi să te îmbraci în alb şi negru, pălăria trebuie să aibă o culoare care să contrasteze şi să scoată outfit-ul în evidenţă.

Pălăria poate să fie un accesoriu statement dacă ştii cum să o alegi. Trebuie să ţii cont de mărime, model, de materialul din care e confecţionată.

Cum alegi pălăria în funcție de forma feței tale

Pălăria perfectă ar trebui să fie complementară formei feţei tale.

Pentru o faţă rotundă, alege o pălărie cu boruri largi.

Dacă ai o faţă prelungă, alege ceva mic care să-ţi acopere o parte din frunte.

Dacă faţa ta e pătrată, ai nevoie de o pălărie asimetrică.

Dacă ai faţa în formă de inimă, poţi alege orice model de pălărie.

Dacă porţi ochelari, nu-i lăsa să-ţi eclipseze pălăria. Alege un model care sa-ţi lase liberi ochii şi care să-ţi încadreze faţa.

Tipuri de pălării

Desigur, pălăria nu e un accesoriu pe care să-l porţi doar vara. O poţi purta în orice anotimp, având de unde să alegi, fiindcă există nenumărate modele.

tipuri de pălării și cum pot fi purtate

[button url=https://l.profitshare.ro/l/4800024 target=blank icon=heart-2]Vezi mai multe[/button]

Pălăriile bucket

Pălăriile bucket au reintrat în tendinţe în 2016.

Sigur le-aţi văzut purtate de pescari, dar modelele demne de purtat nu sunt create pentru pescari, sunt acelea care prezintă jocuri interesante de culori şi texturi deosebite. Un model interesant e cel croşetat care se potriveşte foarte bine la ţinutele casual.

Pălării canotiere

Unele modele sunt împletite, altele sunt acoperite cu materiale elegante. Poţi purta o pălărie tip canotieră în combinaţie cu rochii sau cu blugi şi cămaşă.

Canotiera a făcut parte din uniforma de vară a marinei franceze, a canotierilor – marinarii care se ocupau cu montarea ambarcaţiunilor. De aici provine şi denumirea pălăriei.

A ajuns să fie populară datorită modei de la sfârşitul secolului al XIX-lea. În perioada aceea, bogaţii obişnuiau sa-şi îmbrace copiii în micuţi marinari.

Bereta franţuzească

Aceste pălării sunt feminine şi merg la foarte multe tipuri de ţinute, motiv pentru care ar trebui să existe în garderoba fiecăreia dintre noi.

Pălării de damă croşetate

Sigur le-ai observat prin beretele franţuzeşti, dar şi la pălăriile bucket.

Designerii ne asigură că dacă sunt asortate cum trebuie cu outfitul, ele pot fi perfecte pentru orice sezon. Da, poţi purta pălării croșetate chiar şi pe timpul verii. De altfel, există pălării croșetate din paie care se tot poartă pe plajă, an de an. 

 Că e vară, că e iarnă, pălăria te protejează de vreme și este un simbol al eleganței, chiar și pentru bărbați, așa că alege să porți tipul de pălărie care ți se potrivește, în ținute adaptate.