Sunt multe produse cosmetice pe care le achiziționăm cu gândul că ne fac bine în diverse nevoi ale pielii sau părului. Dar (pentru că întotdeauna e un „dar”!) uităm că unele tipuri de cosmetice pot chiar dăuna dacă nu sunt potrivite tipului nostru de piele și / sau păr. Trebuie să învățăm să „adoptăm” și să adaptăm în rutina noastră de îngrijire personală acele produse care chiar se pliază pe necesitățile noastre.
Însă să începem cu începutul: iată mai jos o listă generală de produse cosmetice pe care s-ar putea să le utilizezi degeaba și să irosești bani în van, căci e posibil să nu-ți fie de ajutor. 🙂

Femeile folosesc în jur de 16 produse cosmetice în fiecare zi, în medie. Și nu este nimic surprinzător cu privire la acest fapt: aproape în fiecare zi, există un nou produs „necesar“, care de obicei ajunge în mâinile noastre, mai devreme sau mai târziu.

Dar, în realitate, nu toate dintre ele își merită locul sau ne sunt cu adevărat necesare. Îți recomand să verifici dacă ai următoarele produse cosmetice, care sunt inutile sau ar putea fi chiar dăunătoare.

Uleiul de nucă de cocos

In ultimii ani, uleiul de nucă de cocos a devenit unul dintre cele mai populare produse cosmetice naturale. Este adesea folosit în loc de creme hidratante sau e folosit pentru curățarea pielii sau în demachiere.

Cu toate acestea, uleiul de nucă de cocos nu este un produs universal, care funcționează pentru toată lumea. Îți poate bloca porii și poate cauza acnee, la unele persoane. Dacă ai tenul gras, ar trebui să alegi un produs diferit pentru fața ta.

Apa termală

Apa termală ar trebui să hidrateze pielea, dar nu este atât de simplu. Pielea uscată are nevoie nu numai de umiditate, dar şi de elemente care mențin pielea hidratată. Fără acele elemente, umezeala se evaporă de la suprafața pielii.

Deci, cele mai multe ape termale sunt nu numai inutile, dar şi dăunătoare: ele nu conțin nimic, doar apă, un parfum, și colorant uneori (care ar putea provoca o reacție alergică la persoanele care au pielea sensibilă).

Dacă îți place apa termală, alege-le pe cele care conțin glicerină, propilenglicol, acid hialuronic și, eventual, extract de aloe.

Peelingul chimic

Când oamenii încearcă să salveze niște bani, ei încep să facă peelingul chimic acasă cu produse cosmetice destinate. Dar acesta este unul dintre cazurile în care  procedura trebuie efectuată numai de către un profesionist.

Aceste produse cosmetice cu rol de peeling chimic ar trebui să elimine stratul superior al pielii, motiv pentru care chiar și cea mai mică greșeală în utilizarea unui astfel de produs poate provoca daune grave.

Instrumente pentru îndepărtarea acneei

La fel ca la peelingul chimic, ar trebui să te duci la cineva specializat pentru aceste proceduri.

Aceste instrumente care atenuează acneea pot fi inutile sau chiar într-adevăr periculoase, dacă nu știi cum să le folosești în mod corect.

Oglinda cosmetică

Această oglindă poate face unele proceduri un pic mai ușoare, dar amplifică, de asemenea, toate imperfecțiunile.

Acesta este motivul pentru care s-ar putea să îți pară că ai mult mai multe probleme cu pielea decât ai, de fapt. Deci îți recomand să folosești o oglindă obișnuită și o sursă de lumină bună, mai degrabă.

Creme anticelulită

Nu contează ce spun ambalajele acestor produse și nu contează cât de mult ne dorim să le credem, cremele anticelulitice pur și simplu nu funcționează.

Mai mult decât atât, celulita este doar o caracteristică naturală a corpului  nostru. Apariția celulitei nu depinde de a pierde sau a câștiga în greutate, ține de hormoni și de gene în mare parte.

Cremele pentru vergeturi

Din păcate, cremele pentru vergeturi sunt, de asemenea, inutile. Ele doar hidratează pielea pe care o fac să arate un pic mai bine. Și unii oameni pot observa chiar că vergeturile pot să nu mai fie ușor vizibile.

Dar, pentru a hidrata pielea, nu ai nevoie să cumperi un produs special: o cremă hidratantă obișnuită va avea exact același efect.

Cremele pentru cuticule

Cel mai adesea, cremele pentru cuticule conțin exact aceleași ingrediente pe care le conțin cremele obișnuite de mâini. Acesta este doar un alt mod de a-i face pe oameni să cumpere mai multe produse.

Pentru a nu plăti mai mult pentru un „nou“ produs, poți folosi uleiuri și creme obișnuite de mâini pe cuticule.

Scrubul de buze

Scrubul de buze e de obicei doar balsam de buze cu particule abrazive și la un preț foarte ridicat. În plus, pielea buzelor este foarte fragedă, iar scrubul poate îndepărta și pielea moartă și pielea vie.

Acest produs poate face buzele mai uscate. Deci este mai bine dacă utilizezi balsam hidratant pentru a avea grijă de buzele.

Mai poți utiliza, inclusiv pentru buze, un scrub exfoliant cât mai natural destinat peelingului facial ușor, cum ar fi această mască exfoliantă tip scrub cu trei tipuri de zahăr fin și semințe de kiwi L’Oreal Paris Smooth Sugars.

Produse pentru vârfurile de păr despicate

Un produs de păr pentru repararea firelor de păr deteriorate la vârfuri este un alt produs pe care îți pierzi banii. Cele mai multe dintre aceste produse doar îndreaptă temporar vârfurile și creează iluzia de păr sănătos.

Dar, din păcate, nu există nici o modalitate de a face părul sănătos din nou fără a-l tăia. Deci, tunde-te și încearcă să ai mai multă grijă de părul tău in viitor. 😉

Uite și câteva secrete super utile de îngrijire a părului deteriorat și care să determine o creștere naturală rapidă și sănătoasă a podoabei capilare!

Dar pentru tine… care sunt produsele cosmetice pe care nu le-ai utilizat niciodată și de ce? Sau pe cele pe care simți doar că ai dat banii de pomană? Povestește-ne din experiența ta în comentarii, în josul paginii! Părerea ta contează mult pentru noi!

Sursă foto front page: Pixabay/sardenacarlo