Tricourile sunt piese de bază în ținutele de vară. Dar cum să le porți ca să nu pară banale și să se potrivească și stilului tău? Găsești aici câteva sugestii simple, dar care aasigură efectul dorit. 🙂

Există o piesă vestimentară pe care o iubim cel mai mult pe timp de vară: tricoul. Banalul tricou din bumbac este o piesă versatilă care poate fi purtată cu orice.

Iar dacă la job ai un cod vestimentar mai strict, nu îți face probleme, pentru că îl poți purta inclusiv cu fustă creion și tocuri. 😉

Topul înnodat tip cămașă cu mâneci scurte

O cămăşuţă în carouri, cu nasturi delicaţi, înnodată, combinată cu o pereche de blugi capri, cu talie înaltă, plus platforme – iată un ansamblu chic pe care îl poți purta.

O altă variantă este cămaşa din denim, pe care o poţi combina cu o rochiţă vaporoasă de vară, cu pantaloni albi cu talie înaltă ori cu jeanşi scurţi, în altă nuanţă.  

tricouri înnodate și tip cămăși_cum să le porți

Tricoul crop

Crop topurile nu sunt un trend nou. Au fost ultrapopulare în anii 2000 (pe atunci purtate cu pantaloni cu talie foarte joasă), după care au ieşit total din tendinţe o perioadă, iar acum câteva sezoane au revenit în forţă.

tricouri crop_cum să le porți

În prezent, sunt purtate alături de pantaloni sau fuste cu talie neapărat înaltă, astfel încât numai o mică fâşie din abdomen să fie vizibilă. Dar probabil ştii deja toate aceste lucruri, pentru că, după cum am spus, crop topurile sunt din nou în tendinţe de câteva sezoane încoace.

Poţi folosi un crop top într-o nuanţă aprinsă pentru a adăuga o pată de culoare unei ţinute compuse în rest din tonuri sobre sau neutre.

Tricourile cu umerii goi

Tricourile și rochiile cu umerii goi, așa-numitele „carmen”, sunt de o prioritate deosebită. Poți alege ceva cu mâneci pline de volum.

Rochiile şi bluzele care lasă umerii dezgoliţi, creează astfel un look extrem de senzual şi feminin, garantat să atragă privirile.

Pentru a purta acest trend ca la carte, ţine cont de faptul că trebuie să creezi o simetrie plăcută între partea de sus şi cea de jos a corpului.

Având în vedere că ai deja umerii dezgoliţi – şi, prin acest detaliu, plusezi la capitolul sex-appeal – ar trebui ca în partea de jos a corpului să menţii lucrurile “cuminţi” şi să nu atragi atenţia prin haine sau accesorii prea îndrăzneţe.

Pentru un look bohemian-chic de vară, combină un top cu umeri dezgoliţi cu o rochie lungă şi vaporoasă, care cade pe lângă corp şi creează o alură de relaxare şi confort maxim.

Poţi alege o bluză sau un tricou, ceva mulat sau o croială mai largă; important e să ţii cont de lungimea lui: dacă topul este scurt, deasupra buricului, fusta trebuie să fie cu talie înaltă, astfel încât să nu dezvălui prea multă piele. În plus, astfel vei părea mai înaltă şi cu talia mai subţire.

x jachete de toamnă din care să-ți alegi preferata în următorul sezon

Tricou cu guler în V

Un guler obișnuit, rotund, poate fi transformat cu ușurință într-un guler în V, cu un decolteu frumos, dacă respecți următorii pași:

  1. Împachetează tricoul pe jumătate, pe linia verticală, având grijă să îl îndoi simetric, astfel încât cusăturile să se suprapună perfect. Pune-l pe o parte și decide-te cât de adânc vrei să fie decolteul (el pornește de la linia umerilor). Te sfătuim să faci la început un decolteu mai modest, pentru că apoi îl mai poți ajusta.
  2. Pune o riglă de la linia umerilor până la punctul pe care l-ai marcat ca fiind baza decolteului, apoi trasează o linie (cu creionul sau cu cretă pentru croitorie) între cele două puncte. Este important să respecți acest pas, pentru că oricât de exactă ți s-ar părea tăietura cu ochiul liber, ea nu va fi niciodată așa. Prin urmare, ai nevoie de o linie după care să te ghidezi. Trasează liniile pe ambele părți ale tricoului îndoit, apoi desfă-l.tricou cu decolteu în V
  3. Pornește cu tăietura cu foarfeca din centrul gulerului deja existent, până în punctul cel mai de jos al decolteului dorit, apoi taie și de-a lungul liniilor trasate mai devreme, pentru a crea decolteul în V. Nu tăia bucățile de material care rămân prinse, ci întoarce tricoul cu fața în jos și taie gulerul de-a lungul cusăturii curbate deja existente, cât mai precis în jurul acesteia.

Tu cum alegi să porți tricourile? Scrie-ne în comentarii, în josul paginii, care este tipul de tricou pe care îl preferi și de ce. Părerea ta este foarte importantă pentru noi. 🙂

Surse foto: Pexels/Jorge Fakhouri FilhoLoel Balangauan; Artem; Renato Abati; Wesner Rodrigues; Jonathan Faria