De când am introdus seruri în rutina mea de îngrijire a pielii, tonerele au devenit și ele un pas important, înainte de aplicarea serului și a altor tratamente. Așa că am ajuns să testez și loțiunile tonice cu acid hialuronic (inclusiv versiunea Plus) de la brandul coreean Isntree, vârf de gamă din ce am înțeles.
După ce am testat Isntree Green Tea Fresh Toner pentru față cu ceai verde, m-am oprit și asupra tonerelor cu acid hialuronic, mult lăudate, de la aceeași marcă de cosmetice coreene, Isntree.
Brandul acesta e mai puțin cunoscut, însă e mult lăudat și se vorbește mult de el în rândul influencerilor de skincare, precum și al pasionaților de cosmetice coreene.
Cum tenul meu e mixt, cu pete de uscăciune, mai ales din pandemie de la purtarea măștilor, acidul hialuronic (fiind natural, prezent și în corpul nostru, natural) a devenit o alegere firească, fiind esențial în hidratarea pielii.
Voi vorbi despre fiecare loțiune tonică Isntree cu acid hialuronic în parte, penru a putea realiza și o comparație între cele două, să vedem ce are cu adevărat în plus Isntree Hyaluronic Acid Toner Plus.
❤️ Citește despre:
Isntree Hyaluronic Acid Toner: păreri
Varianta inițială, originală, Isntree Hyaluronic Acid Toner asigură 3 tipuri diferite de acid hialuronic, într-un singur toner puternic, dar delicat cu tenul: Acid Hialuronic + Sodium Hyaluronate + Hydrolyzed Sodium Hyaluronate.
Isntree Hyaluronic Acid Toner este formulat cu 50% acid hialuronic, sevă de mesteacăn și fito-oligoelemente pentru a crea o barieră de hidratare care hrănește profund pielea deshidratată și previne pierderea umidității pentru o lungă perioadă de timp.
Tonerul este un lichid limpede, transparent, incolor, de tip gel, fără a fi prea mult lipicios sau unsuros. Tonerul original HA este mai lichid, părând puțin mai gros decât apa.
Consistența lui oferă o senzație alunecoasă pe piele. Unul dintre motivele pentru care îmi place îl reprezintă faptul că este mai ușor să îl aplici fără a irosi nimic din produs.
Este un toner revigorant, potrivit pentru toate tipurile de ten, ideal pentru pielea uscată și sensibilă.
Nu lasă reziduuri lipicioase pe ten. Se simte doar puțin lipicios în timp ce este absorbit. Odată absorbit complet, finisajul este neted și pielea se simte plină.
Are grijă de micii „fulgi” de piele care se deshidratează și pe care îi poți avea pe ten, dacă îl ai mixt sau uscat, și oferă o bună hidratare. De asemenea, am observat că pielea devine mai puțin grasă atunci când îl folosesc. Aceasta înseamnă că face o treabă grozavă în echilibrarea conținutului de sebum și apă al pielii.
Acidul hialuronic este un ingredient foarte sigur, deoarece este o substanță naturală în corpul nostru. Prin urmare, nu a existat nicio iritare și nu a provocat nicio erupție până acum. Nu numai atât, dar simt că reduce și roșeața.
Nu perturbă machiajul. În general, sunt mulțumită de cum funcționează acest lucru pe pielea mea mixtă deshidratată, mai ales pe vreme rece. Mai trebuie să-l testez în sezonul cald.
Isntree Hyaluronic Acid Toner Plus: păreri
Isntree Hyaluronic Acid Toner Plus presupune 5 tipuri diferite de acid hialuronic: Acid Hialuronic + Sodium Hyaluronate + Hydrolyzed Sodium Hyaluronate + Hydrolyzed Hyaluronic acid + Sodium Hyaluronate Crosspolymer
Tonerul HA Plus este mult mai gros în comparație cu tonerul HA inițial, care e mai apos. Sper că se poate vedea din fotografie că este mai „lipicios” și mai asemănător conținutului unei fiole de ser-tratament, ca un gel, în comparație cu majoritatea tonerelor.
Dar rămâne și el destul de alunecos în contact cu pielea, ca și versiunea inițială. Se întinde și aderă destul de ușor pe piele, mai ales când e umedă. Este nevoie de doar 30 de secunde pentru ca acesta să intre în piele și să se așeze. Totuși, nu înseamnă că acest produs dispare cu totul, ci lasă efectele pe ten timp destul de îndelungat.
De asemenea, odată ce acesta se usucă, nu se simte lipicios sau aderent în vreun fel și, totuși, este încă prezent pe piele.
Atenție, dacă aplici mult pe piele, simți acea „strângere” tipică a pielii cu acid hialuronic, ceea ce îmi amintește de serurile obișnuite pentru ten, care, în mare parte, conțin și acid hialuronic.
Ingrediente tonere Isntree Hyaluronic Acid Toner & Hyaluronic Acid Toner Plus
Ambele produse conțin acid hialuronic (ingredient principal, de bază, în diverse forme/combinații), în diferite dimensiuni moleculare, ceea ce înseamnă că dimensiunile mai mici pot pătrunde mai adânc în piele, dar dimensiunile mai mari pot ajuta la prevenirea pierderii suplimentare de umiditate.
Nu numai asta, dar formula conține 50% HA apos, așadar știi că nu aplici doar apă.
Pantenolul și Beta Glucanul din ambele produse oferă rezistență barierei noastre de hidratare, în timp ce ne face pielea „plină” și netedă. Aceste ingrediente, pe lângă extractul de Aloe și Trandafir, oferă și ingrediente calmante, ceea ce le face potrivite inclusiv pentru tenul sensibil.
Din ce știu și am citit/văzut, ambele tonere cu acid hialuronic de la Isntree sunt naturale și sigure pentru piele.
Iată lista de ingrediente din fiecare!
Lista ingrediente Isntree Hyaluronic Acid Toner inițial:
Sodium Hyaluronate, Water, Glycerin, Butylene Glycol, Trehalose, Betula Alba Juice, Beta-Glucan, Hydrolized Collagen, Althaea Rosea Root Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Portulaca Oleracea Extract, Panthenol, Zanthoxylum Piperitum Fruit Extract, Pulsatilla Koreana Extract, Usnea Barbata (Lichen) Extract, Hydroxyethylcellulose.
Lista ingrediente Isntree Hyaluronic Acid Toner Plus:
Water, Propanediol, 1,2-Hexanediol, Sodium Hyaluronate, Trehalose, Sodium PCA, Biosaccharide Gum-1, Glycerin, Hyaluronic Acid, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Polygonum Cuspidatum (Japanese Knotweed) Root Extract, Centella Asiatica (Gotu Kola) Extract, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract, Althaea Rosea Root Extract, Betula Alba Juice, Portulaca Oleracea (Green Purslane) Extract, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Hydrolyzed Sodium Hyaluronate, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Beta-Glucan, Betaine, Panthenol, Cellulose Gum, Pentylene Glycol, Caprylyl Glycol, Butylene Glycol, Ethylhexylglycerin, Scutellaria Baicalensis (Baikal Skullcap) Root Extract
Isntree Hyaluronic Acid Toner Plus are o listă de ingrediente ceva mai cuprinzătoare. Are ceai verde și Centella Asiatica, care sunt atât calmante, cât și hidratante pentru piele.
De asemenea, are o concentrație ridicată în extract de rădăcină de Glycyrrhiza Glabra (lemn dulce), ajutând atât la combaterea acneei, cât și la strălucirea pielii! Cu toate acestea, există și multe alte extracte de plante care s-ar putea dovedi a fi supărătoare pentru aceia dintre noi cu piele sensibilă.
E fără parfum / uleiuri esențiale; într-adevăr, nusimt vreun miros puternic nici la nivelul acestui toner.
Din ce am citit, ambele tonere au o compoziție „curată”, se încadrează la clean beauty, astfel că pot fi utilizate cu încredere și fără vreun risc chiar și de către persoanele însărcinate ori care alăptează.
Experiența în ansamblu cu tonerele Isntree
Versiunile sunt concepute cruelty-free (fără a implica cruzime împotriva animalelor), fără alcool și fără parfum artificial.
Ambele se vând în sticluțe de 200 ml (am înțeles că ar exista, mai recent, și variante mari de 400 ml); eu am avut variante mini, pentru testare, tip mostre (de 20 ml fiecare). Prețul variantei Plus e ceva mai mare, cu vreo 30 lei.
Par ușor diferite ca textură și vâscozitate, deși ambele durează ceva timp să se usuce (HA Toner inițial e mai apos și mai fluid), însă ambele produse se absorb complet în piele, mult mai bine decât alte tonere cu acid hialuronic pe care le-am mai folosit. Aș zice HA Toner inițial intră totuși mai rapid în piele, fiind mai apos. Dar e o nuanță subtilă ca diferență.
Deși sunt două formulări diferite, ingredientul principal rămâne totuși acidul hialuronic.
Modul în care funcționează acest ingredient pentru a conferi umiditate și hidratare pielii este prin absorbția umidității din… mediu. De aceea, cred că tonerele Isntree HA funcționează cel mai bine când le aplic imediat după duș, când pielea e caldă și umedă/umezită.
Vremea umedă este ideală pentru folosirea acidului hialuronic, deoarece HA atrage apa din aer și o face să adere la piele. În caz contrar, riști ca pielea să devină și mai deshidratată, deoarece HA va încerca să atragă acea umiditate din piele, dacă nu și-o ia din exterior.
Dacă folosești un umidificator acasă, ești bine să-l folosești dacă vrei ca .
În rest, le folosesc cam zilnic, după curățarea feței cu gel de curățare, înainte de aplicarea serului și a machiajului, în rutina mea zilnică de îngrijire a pielii. Îl aplic în timp ce pielea mea este încă umedă, deoarece acidul hialuronic atrage umezeala și se „ține” de ea.
Toarnă puțin în mâini și masează ușor pielea în timp ce o aplici pe față. Nu prea-mi place să aplic tonerele acestea cu dischete de bumbac, pentru că le folosesc pentru hidratare, nu pentru a „curăța” ce a mai rămas din machiaj, iar pe dischetă, fiind din bumbac absorbant, se îmbibă prea mult produs, în loc să ajungă pe pielea mea.
Deci cred că este doar o risipă de produs cu discheta demachiantă, în cazul acestor tonere Isntree. Dar poți totuși să înmoi tampoanele în tonere și să le folosești apoi pe față ca mască, din când în când.
Îmi plac foarte mult ambele tonere Isntree Hyaluronic Acid, ador finisajul pe care îl conferă pielii, în special în combinație cu toate tratamentele mele mai dure pentru acnee. Îmi calmează și îmbunătățește pielea, oferind o hidratare profundă.
Faptul că niciunul nu are finisaj uleios/lipicios în vreun fel pe piele îl face un toner atât de simplu, care nu va declanșa vreo erupție cutanată, nici chiar ușoară.
Personal, mi-a plăcut Hyaluronic Acid Toner Plus, se simte că e o variantă upgradată și în ingrediente față de versiunea inițială, deoarece am simțit un efect vizibil de… „plin” pe pielea mea și a redus aspectul liniilor fine din cauza acestuia.
A fost capabil să vindece și să-mi calmeze erupțiile cutanate ale pielii mele iritate din diverse motive externe, fără aplicarea altor produse (cu excepția cremelor hidratante), făcând-o, de asemenea, să se simtă mai fină chiar de a doua zi. Și nu exagerez.
Tonerul Isntree cu acid hialuronic original oferă, de asemenea, rezultate similare cu o hidratare profundă. L-aș sugera mai degrabă față de tonerul Isntree Hyaluronic Acid Plus dacă pielea ta este super sensibilă, deoarece are o formulă mai simplă.
Funcționează și cu machiaj peste, dar, deoarece tonerul Isntree Hyaluronic Acid Plus este destul de gros față de versiunea inițială, nu l-aș recomanda pentru a fi aplicat sub fond de ten, întrucât se poate „ridica” și aduna dacă fondul de ten este pe bază de silicon, în mare parte.
Așa că aș recomanda doar varianta inițială Isntree Hyaluronic Acid Toner pentru utilizare cu makeup; pe cel Plus, mai mult fără machiaj. De asemenea, asigură-te că SPF-ul tău nu este pe bază de silicon, pentru a evita problemele de… stratificare și efectul „cakey”.
Recomand cu căldură oricare dintre aceste tonere cu acid hialuronic Isntree, mai ales pentru cei cu pielea deshidratată sau uscată. Aceste produse cu siguranță îți vor potoli nevoile pielii.
- Tonerul Isntree Hyaluronic Acid Toner se găsește la:
NOTINO
eMAG
Esteto - Tonerul Isntree Hyaluronic Acid Toner Plus se găsește la:
eMAG
Esteto
Tu ai folosit vreun toner cu acid hialuronic Isntree? Sau orice alt produs de la acest brand coreean? Scrie-mi în secțiunea de comentarii din josul paginii părerea ta.