Șosetele nu mai sunt de mult un tip de accesoriu pe care să îl ascunzi timidă, ci cu adevărat o piesă în care merită să defilezi. Dar uite care sunt cele mai simpatice modele de șosete actuale și cum să le combini pentru a fi în tendințe de fiecare dată!

Șosetele, cu cât mai spectaculoase, cu atât mai bine, par să fi devenit un must-have de purtat în cele mai variate moduri.

Se pare că inclusiv cei care întotdeauna au criticat, și pentru mult timp, moda șosetelor la vedere cu pantofi,  au ajuns să petreacă iarna aceasta cu picioarele îndesate bine în cele mai cool modele de șosete – scurte sau lungi ori până pe gamba piciorului.

Șosete și dresuri: modele în tendințe pe val

Șosetele și dresurile nu sunt deloc ieșite din trend, ba din contră, ele sunt în schimb sinonime deopotrivă cu stilul și cu originalitatea. Sunt cool!

Bineînțeles că nu toate modelele de dresuri și șosete sunt recomandate de-a dreptul,  dar sunt variante care pot transforma o întreagă ținută de bază, aparent banală, și o fac să fie văzută deja într-un look fresh, sofisticat și clar la modă!

Tendința monogramului a influențat în mod vizibil lumea șosetelor. Numai pe Instagram ni se confirmă aproape zilnic treaba asta. A făcut foarte multe branduri, printre care cele mai pregnante sunt Gucci, Fendi, Louis Vuitton, Dolce and Gabbana și Valentino, să creeze colecții de accesorii cu șosete și dresuri care nu au avut nevoie să se lupte pentru a impresiona.

Fără dubii șosetele sunt must-have pe piață. Alege de la nuanțele pastelate precum cele propuse de Fendi până la cele cu logo-uri de firmă și alte patternuri imprimate sau brodate, cum sunt, de pildă, dresurile cu GG logo de la Gucci. Pe acestea din urmă utilizează-le cu moderație, însă!

Șosete și dresuri potrivite în funcție de tipul de încălțăminte

Șosetele sunt formale sau informale ca model, dar există câte ceva pentru fiecare preferință, iar cel mai important rămâne impactul pe care îl pot lăsa în combinație cu încălțămintea și întregul outfit. Uite mai jos sugestiile noastre!

Pantofii sport se țin bine tot cu șosete sport, eventual cu logoul brandului la vedere

Da, unele reguli sunt făcute ca să fie încălcate, însă nu toate merită acest tratament! 😛 De pildă, în stilul sport, preferăm să lăsăm lucrurile simple, așa cum sunt date.

Iar în sezonul rece, cu atât mai mult credem că șosetele sport, mai ales cele cu logo-uri de firmă, nu pot decât să arate minunat doar cu pantofi sport de iarnă.

Vezi pantofi sport unisex Nike alb și negru

AICI șosete sport cu logo Nike, Puma, Asiscs, Adidas, Levi‘s

Sursă foto principală: whowhatwear.com

Și aici, în astfel de combinații, cel mai bine merită să te joci cu toate culorile disponibile și posibilitățile de combinare cromatică. Fiind încă în tendințe și pantofii sport albi, imaginează-ți ce mixuri mișto pot ieși!

Bocanci simpli cu șosete cu logo de firmă absorbante tip sponge socks

Rămânem tot în sfera aceasta mai sport și îți spun că dacă nu alegi să porți adidași și pantofi sport iarna, atunci pentru bocancii casual cu șiret, cei de toate zilele de sezon rece, șosetele sport absorbante tip sponge socks, tot cu logo recomanadabil, rămân o alternativă excelentă!

Sursă foto principală: Instagram/fash_adore

AICI șosete sport cu logo Nike, Puma, Adidas, Levi‘s

Nu te sfii să te joci însă în ceea ce privește această combinație! Dacă șosetele absorbante și mai masculine nu sunt pentru tine, alege să conferi culoare sau un plus de chic ținutei tale cu bocanci și optează pentru acele șosete colorate sau în imprimeuri distractive.

Totul e măsura, dar cu acest tip de încălțăminte ți se permite să dozezi totul foarte ușor.

Pantofi tip botine cu decupaj și șosete pufoase

Pentru acele zile din sezonul rece în care vremea îți permite să fii mai elegantă și feminină, întrucât e soare afară și nu atât de frig și cu precipitații, poți să te joci cu o pereche de șosete pufoase și groase, călduroase, în combinație cu niște pantofi tip botine cu toc subțire și cu decupaje în partea din față.

Alege ambele piese monocrome, unicolorate, atât șosetele, cât și botinele-pantofi, dar fiecare într-o culoare diferită de cealaltă, ca să creezi un contrast frumos și elegant, un statement chiar pentru ținuta ta.

Sursă foto principală: Instagram/gildaambrosio

Vezi pantofi tip botine Victoria Beckham aici

Vezi șosete pufoase ASOS

Șosetele îți vor ține în continuare de cald, vor depăși nivelul pantofilor, iar decupajul încălțămintei va lăsa frumos la vedere șosetele moi și plăcute inclusiv când le vezi!

Nu e nevoie să alegi bijuterii care să creeze impact! În acest caz, combinația de botine cu toc subțire tip pantofi stiletto și șosetele pufoase cu aspect luxos oferă ele sarea și piperul oricărei ținute.

Garantat, efectul e dulce și nu va fi blamat, ba din contră, cred că multă lume va admira combinația și îți va fi urmat exemplul!

Pantofi tip brogue cu toc și șosete cu imprimeu geometric sau în carouri

Iar dacă ești adepta unui stil mai androgin, poți opta pentru o pereche de pantofi stil brogue / derby / oxford cu toc gros Tommy Hilfiger, asortați acum iarna cu șosete cu imprimeu geometric, care trimit tot spre un stil mai degrabă masculin.

Oricum, sunt la mare purtare carourile, iar acestea se situează perfect pe linia dintre masculin și feminin. Iar dacă nu vrei să impactezi atât de mult, poți opta pentru șosete simple, în culori pământii, la fel de masculine ca aspect.

Vezi șosete masculine 

Vezi pantofi stil Brogue cu toc Tommy Hilfiger 

Surse foto principale: quitecontinental.tumblr.com / yesstyle.com

O asemenea combinație de pantofi cu toc stil brogue cu șosete mai clasice, androgine, creează un look aparte, de inspirație vintage, care e din ce în ce mai adoptat de către femei.

Șosete lungi trei sferturi peste genunchi sau până la genunchi cu orice încălțăminte de iarnă

Pentru sezonul rece, ar trebui să ai rezervate mereu cel puțin 2-3 perechi de șosete lungi trei sferturi peste gambă, până la genunchi sau care să depășească genunchii. Sunt călduroase și simpatice, feminine și drăgălașe și pot fi purtate ntr-o mare varietate de ținute, cam cu orice încălțăminte de iarnă.

Astfel de șosete lungi sunt retro-chic, amintesc de un stil preppy style, de ținute școlărești de Lolita actuală și mai ales purtate cu fuste și rochițe mini sau la pantaloni scurți largi tip culottes ori fuste-pantaloni vor crea un impact deosebit.

Sursă foto principală: ninjacosmico.com

Vezi aici modele de șosete lungi pe gambă trei sferturi

De la bocanci la ghete, botine, cizme scurte sau pantofi tip derby sau oxford, aceste minunate șosete lungi se combină cu succes la orice tip de încălțăminte și sunt extraordinar de versatile, perfecte în sezonul rece, transformând orice ținută banală într-una plină de stil și personalitate.

Șosetele și dresurile în 2019: cum le-au văzut marile branduri sezonul aceasta

Chiar și dresurile se încadrează, așadar, aici, și au depășit provocarea – urmărește modelele cu imprimeuri geometrice, actuale, să fie glam, nu miza pe modele prea decorate cu detalii. ASOS rămâne și în acest sens o destinație perfectă pentru căutări!

În privința lookurilor formale, de exemplu la Prada șosetele într-o culoare contrastantă cu pantofii pumps au inspirat miliarde de femei deja.  Iar dacă șosetele au volănașe, încrețituri sau fundițe, vei obține un rezultat chic impresionant – garantat!

Pentru lookuri mai informale, alege șosete „clasice” de tip sponge sockscare par a se fi întors în tendințe.  Poartă-le cu ghete în stil combat sau cu sneakers și lasă la vedere tivul lor – cu cât e mai colorat și mai chic acesta, cu atât mai bine pentru tine!

Printre alternative aici, se numără șosete de la branduri iconice ca Vans, Fila sau Adidas, dar și dintre cele mai la modă ca Balenciaga sau Valentino.

Pentru șosete în imprimeuri distractive și deloc banale, urmărește șosete unisex simpatice la H&M – niște propuneri foarte accesibile ca preț.

Și dacă tot suntem la capitolul șosete + încălțăminte de sezon rece, am putea încadra aici de minune deja mult cunoscutele botine stil șosete sau second skin care au început de acum 2 ani să tot fie pe val. Practic, acestea îmbină în aceeași piesă încălțămintea cu șoseta. 🙂