Chiar nu-mi dau seama cum a ajuns atât de căutat în rândul produselor pentru păr acest tratament Olaplex No.3 Hair Perfector. Aș putea spune, ca și în cazul multora, tocmai pentru că, în pandemie, nu am avut acces la saloanele de coafură, iar tratamentele pentru păr s-au lăsat mult așteptate și chiar am tânjit după ele.

Iar tratamentul pentru păr Olaplex No. 3 Hair Perfector chiar e exact acel tratament de care ai parte doar la salon, dar al cărui secret pare că l-au divulgat deja cam mulți hair-stiliști. Sau nah, de fapt, inițial era disponibil doar pentru profesioniști, în saloanele de coafură.

Cum a devenit Olaplex No. 3 atât de repede cel mai nou trend în îngrijirea părului și de ce s-au golit rafturile cu el?

Acum, că s-a „aruncat” și în lume, și pentru publicul larg, a creat un mare-mare val în juru-i. Iar începutul acesta îl datorăm în special brandului Sephora, care a început să îl facă disponibil inițial în magazinele sale, fiind, din toată gama de salon, cel mai simplu de utilizat, ca pe o mască-tratament de păr obișnuită, dar „inteligentă” drept compoziție și mod cum acționează. No. 1 și No. 2 (folosite în vopsirea părului la salon) necesită ceva mai multă expertiză și încă sunt menținute mai mult pentru profesioniști.

tratament pentru păr Olaplex Hair Perfector No. 3 review

Și cum în prezent nu mai ai nevoie de o certificare pentru a intra în posesia Olaplex No. 3, mii de persoane, care nu sunt hair-stiliști, dar l-au folosit, deja confirmă potențialul său: înainte să-l iau și eu, am citit mii de review-uri – toate bune – care lăudau acest produs. Apoi, mie, de exemplu, mi-a fost chiar recomandat de tipa de la salonul unde m-am vopsit, în august anul trecut.

Imaginează-ți că mergi la salon, ai parte de un tratament deosebit pentru păr, care îți face părul de vis, dar ai vrea să-l continui și din confortul casei tale, mai departe, lunar. Well, cam așa a fost cu Olaplex No. 3: dintr-o dată, noi, non-profesioniștii, am avut acces la el, la secretul tratamentelor la salon și am văzut că, pe bune, e ca o poțiune magică pentru părul deteriorat.

O vreme, la începuturi, când s-a prins lumea de potențialul lui și a început să-l utilizeze constant, Olaplex No. 3 începuse să dispară de pe rafturi și, cel puțin în acea fază, era destul de dificil să îl găsești disponibil. Acum, situația s-a mai redresat, găsești Olaplex No. 3 și online (unde, sincer, chiar merită mai mult, chiar și dacă trebuie să achiți livrarea), fără să îți rupi picioarele prin magazinele fizice în căutarea lui. Iată unde l-am găsit eu până acum online:

Oricum, hype-ul din jurul lui în ultima vreme a fost accelerat, cum altfel, de atenția pe care i-au acordat-o vedetele și marii influenceri din afară, cum ar fi Kim Kardashian, care deja a vorbit de puterile miraculoase pe care le deține acest tratament.

Însă, spre deosebire de astfel de produse care răsar în atenție endorsate în primul rând de celebrități, trebuie să îți spun că Olaplex No. 3 a venit cu acest lucru la pachet strict pentru calitățile sale de produs deosebit, iar reclama pe care i-au făcut-o marile vedete a decurs, natural, de aici.

Iar dacă cu vopsitul părului acasă ne-am mai descurcat, nu doar în pandemie, cu tratamentul și îngrijirea lui profesională – mai greu. Și știi, dacă îți vopsești părul frecvent, cum arată el după o vreme: distrus, deteriorat, rupt, agonizând. Și dacă îl mai și vopsești prost, ani la rând, poate deveni rapid un coșmar.

Dar, gata, filmele horror cu păr măciucă din cauza relelor tratamente sau experiențe, acasă sau la salon, iau sfârșit! Tocmai ce mi se apropie de final primul tub (și a fost mare!) de tratament pentru păr Olaplex No. 3 Hair Perfector. Îți va transforma părul, viața, chiar și modul de a dormi.

Care e faza cu cel mai nou trend de îngrijire a părului?

Olaplex No. 3 Hair Perfector nu e un balsam de păr. Este un tratament cu posibilități nelimitate, la propriu. Chiar e un tratament profesional care replică pe cele costisitoare, de salon. Și totul din confortul casei tale.

Și, într-adevăr, nu e genul acela de produs de îngrijire a părului care să facă părul să arate bine și să-l lase frumos doar pentru câteva minute, maximum o zi. Nu creează doar iluzia unui păr sănătos.

tratament de păr Olaplex No. 3 review și cum se prezintă

Chiar este conceput ca un tratament de calitate profesională, ca la salon, fiind utilizat și recomandat și de către mulți hair-styliști care se respectă. Și te respectă.

V-am spus, mie mi-a fost recomandat imediat după ce mi-am vopsit părul vara asta, într-un balayage cu nuanțe de blond superbe. Așa am aflat eu de Olaplex No. 3 Hair Perfector, chiar de la un profesionist.

Într-adevăr, hair-stiliștii chiar jură de ani buni pe produsele de îngrijire a părului tip tratament Olaplex. Mulți chiar folosesc frecvent Olaplex No. 1 și Olaplex No. 2 (exclusiv pentru salon) în timpul procesului de vopsire pentru clienții care au nevoie. Și, sinceră să fiu, numai la acești hair-stiliști aș apela, chiar și dacă m-ar costa mai mult decât de obicei.

Și Olaplex No. 3 nu doar că a devenit cel mai recomandat produs de îngrijire dedicată și nișată a părului, chiar de către profesioniști, dar nevoile de întreținere și salvare a părului din pandemie chiar l-au transformat în trend.

Apoi, trebuie să vă spun că, datorită Olaplex No. 3 Hair Perfector, cu cât îmi hidratează părul și îl lasă mai moale, cu atât mai bine i se relevă și culoarea superbă în care a fost vopsit.

Ce face mai exact Olaplex No. 3, cum a funcționat pe părul meu și cum să-l utilizezi?

Reconstruiește, pur și simplu, reface și reconectează structura firului de păr. Repară firele rupte, vizibil. Chiar e o reparare structurală, pe întreaga lungime și culoare. Ca la salon. După prima utilizare. Și asta cu un tub de „magie” la prețul unui singur astfel de tratament capilar la salonul de coafură.

tratament de păr Olaplex No. 3 cum se prezintă_review

Vârfurile părului meu erau extraordinar de degradate, la un moment dat, despicate, de la utilizarea plăcii de păr frecvent. Arăta oribil părul meu și mă gândeam că numai foarfeca, la tuns, l-ar mai… „salva”. Well, după o doză de Oplaplex No. 3 deja arăta mult îmbunătățit și am mai amânat tunsul. Uuuuh-huuu! E incredibil!

După mai multe utilizări și tratament intensiv cu Olaplex No. 3, vârfurile despicate ale părului par a fi dispărut ca prin minune. Și ce e mai important: dacă până acum, mai ales când aveam părul vopsit, trebuia să ajung, inevitabil, la tuns, periodic, acum, din contră, chiar și șuvițele decolorate pentru balayage cu blond, nu au mai necesitat tuns.

Părul e lung, crește bine și repede și se menține puternic, nu se mai rupe, nu mai e casabil și vulnerabil, folosind constant Olaplex No. 3.

Părul meu e mătăsos și moale, fin, după ce îl utilizez, chiar și după o primă utilizare, după o lungă perioadă de timp, chiar și dacă îl usuc cu uscătorul constant, îl întind cu placa sau îl ondulez des (pe scurt, chiar și când în mod obișnuit îl tratez cu temperaturi înalte, vopseluri etc.).

tratament de păr Olaplex No. 3 review_prezentare

Obții o textură a părului ca niciodată, de nedescris, și pe care nu o vei putea observa din nicio fotografie și nu o vei obține cu niciun produs, oricât de bine ar arăta din reclamă.

Și dacă după o primă aplicare timp de 15 minute reușește acest lucru, ce să mai spun de o rutină construită în jurul acestui tratament, aplicat constant. E uimitor!

Da, ce-i drept, dacă ai părul super-super deteriorat de la prea mult oxidant, de exemplu, e nevoie de multă răbdare și atenție acordată, de mai multe tratamente aplicate cu Olaplex No. 3. Nu vei obține un păr de invidiat din prima. Dar vei ajunge acolo, crede-mă, în timp, la acel păr de care vorbesc și eu mai sus.

Nu l-am încercat însă ca tratament intensiv pe timp de noapte, dar am auzit numai de bine și despre rezultatele unei astfel de aplicări Olaplex No. 3: după șamponarea obișnuită, piepteni acest tratament în păr și îl lași pentru câteva ore, chiar peste noapte. Apoi clătești.

De regulă, îl aplic ca pe un tratament obișnuit, conform indicațiilor de pe tub: pe păr umed (nu ud!), uscat puțin cu prosopul, îl las 10-15 minute să acționez, după care clătesc, șamponez, aplic balsamul uzual și apoi mă bucur de părul moale și strălucitor, de vis, sănătos, vizibil îmbunătățit, pe care îl relevă.

Pentru maximum de rezultate, chiar îți recomand să îl utilizezi după indicații: ai grijă să-l aplici neapărat pe părul umed, să-l lași să acționeze astfel și apoi să te șamponezi și speli pe cap ca în mod obișnuit. Oricât de grăbit(ă) ai fi, chiar face minuni dacă îi acorzi timpul necesar și e păcat să nu-l utilizezi la adevăratul lui potențial.

În mod obișnuit, când aplic măști și tratamente pentru păr, chiar și balsamul de păr, o fac de la jumătatea lungimii părului înspre vârfuri, cum se obișnuiește – practic, acolo unde părul începe să se degradeze.

Cu Olaplex No. 3, indicațiile de pe pachet sunt să aplici o cantitate generoasă de produs pe toată suprafața părului, de la scalp până la vârfuri, să te asiguri că întreg părul este „saturat”, adică îmbibat în produs. Probabil fiindcă repară firul de păr în întregime, de la rădăcina lui, întărindu-l și asigurându-i forță și în timpul procesului de creștere și regenerare.

Minimum de aplicare este de 10 minute, cum e indicat și pe etichetă, însă se poate prelungi cât ai nevoie, chiar și la ore, chiar pe timp de o noapte, dacă părul tău e foarte însetat.

Ce rezultate am obținut cu tratamentul pentru păr Olaplex No. 3?

Părul meu, după aplicarea tratamentului Olaplex No. 3, capătă strălucire naturală cu acest tratament, e vizibil sănătos și arată bine. Nu e doar hidratat pe moment, cum fac majoritatea produselor de îngrijire a părului, ci este reparat. După cum se laudă și el din descrierea oficială de produs, practic unește despicăturile firului de păr deteriorat, le sudează și reface fibra.

Îmi vine să-mi plimb mâinile constant prin el. Clar un aspect muuuult-muuuult îmbunătățit.

Și-mi pare că îi crește și rezistența, că nu se mai rupe așa de ușor. Firul devine și mult mai gros, e întărit, fără a fi încărcat în vreun fel, sau aspru. Mai mult, nu mai pică în exces, dar aici un aport important îl are și șamponul Revalid, cu rol principal împotriva căderii părului.

Ce e și mai tare la el, în rândul efectelor, e că, inclusiv dacă îl las să se usuce natural, nu mai are acel aspect frizzy, nu mai arată dezordonat și nu se mai electrizează. Și fără să mai apelez la acest lapte de păr Christophe Robin.

Și părul meu e, oricum, de la sine, foarte frizzy sau predispus la un astfel de aspect, nu se supune niciunei reguli, dar, mai ales, când îl mai și usuc cu uscătorul sau întind cu placa, ondulez etc. Cu Olaplex rezolv și asta, oricât de crescută ar fi umiditatea în jur – părul se menține moale, catifelat, așezat. Deci efectele tratamentului nu funcționează doar pe moment, ci zile, așa cum e necesar.

Produsul acesta chiar mi-a salvat părul! După vopsire pentru mult timp. De la tuns. De la degradare. Încă se menține sănătos și frumos! Nu a arătat niciodată, la mine acasă, atât de bine.

Apoi, se utilizează doar o singură dată pe săptămână și face atât de bine, se simte așa de mult diferența! Este chiar cel mai bun prieten al părului, mai ales vopsit, acela cu care te vezi periodic, o dată pe săptămână, te ascultă și e ca un balsam pentru suflet, după o săptămână grea. 🙂

Încă un efect magic al său, despre care am mai citit: aranjează și rezolvă culoarea galben aprins, ca de pui de găină, precum și aspectul deteriorat al părului tratat cu oxidant. Pur și simplu ai zice că te-ai vopsit și l-ai și tratat cu ceva super hidratant apoi, de la prima utilizare a Olaplex No. 3. Wooooow!

Nu pot spune dacă e adevărat acest efect, dar pe șuvițele mele balayage blonde pot afirma că face o treabă excelentă: nu au ajuns de culoarea aceea galbenă obositoare, ci se mențin cu irizații gri/silver, Olaplex No. 3 neutralizând tonurile galbene, neprietenoase, în care tinde să se transforme, în general, blondul.

Senzația pe care mie mi-a lăsat-o e că, pe măsură ce îl utilizez tot mai des și constant, cu atât mai mult ajută la restaurarea părului și la combaterea anilor de chimicale, vopsit, deteriorat termic la care l-ai supus.

Pur și simplu, poți personaliza de minune o rutină a îngrijirii părului cu el, în funcție de nevoile tale și de soluțiile care dau roade. Cum ar fi chiar și aplicarea acestui tratament pe timp de noapte.

Chiar simt că părul meu e readus la viață, reînvie prin acest tratament. Nu doar că întreține părul îngrijit sănătos, îi conferă o doză de hrană și răsfăț constant, dar îl repară, pur și simplu, și îl recuperează pe cel deteriorat de la tot felul de încercări nenaturale de schimbări de look.

Cum reușește Olaplex No. 3 să aibă efecte atât de bune pe păr?

Lista sa de ingrediente arată așa:

Apă, bis-aminopropil diglicol dimaleat, propilenglicol, alcool cetearilic, proteină de soia hidrolizată, acid ascorbic (vitamina C), acetat de tocoferil (vitamina E), palin retinol (vitamina A), suc de frunze de Aloe Barbadensis, fitantriol, panthenol, Simmondsia Chinensis (Jojoba), ulei de semințe hidrolizate, aminoacizi de grâu, metosulfat de beetrimoniu, alcool cetilic, glicerină, stearamidopropil dimetilamină, hidroxietil etilceluloză, quaternium-91, metosulfat de cetrimoniu, clorură de cetrimoniu, parfum, Nitrat de magneziu, butilfenil metilpropionă, metilcloroizotiazolinonă, clorură de magneziu, metilizotiazolinonă, acid etidronic, sorbat de potasiu, fenoxietanol, acid citric, EDTA disodic, benzoat de sodiu, uleiul de Prunus Amygdalus Dulcis.

tratament de păr Olaplex No. 3 review_ambalaj_cum se utilizează

Produsul se găsește într-un tub cu capac de 250 ml (varianta mare, foarte economică, de altfel) – așa cum l-am luat eu, dar e disponibil și la 100 ml, să-l iei în primă fază să vezi ce poate, din curiozitate (apoi, cu siguranță îl vei vrea în varianta mare, în cantitate cât mai multă).

Olaplex No. 3: alte detalii utile

Olaplex No. 3 se poate folosi cu absolut orice șampon sau balsam preferat. E un tratament magic, independent de alte produse pe care le mai folosești pentru păr. Susține foarte bine orice nevoie a părului, în special a celui vopsit.

Dar nu e doar pentru cel vopsit. Ideea e că îl recuperează extraordinar de bine și rapid pe acesta; pentru restul problemelor, e „piece of cake” ce are de făcut.

Pe ambalajul său stă notat:

„Hair Perfector Nr. 3 – Tratament Perfector e pentru a uni legăturile disulfide rămase înainte și după serviciul de restaurare a structurii și integrității părului.

Cum să utilizați:

  1. Aplicați o cantitate generoasă de produs de la rădăcini către vârfuri pe părul uscat cu prosopul, nespălat. Treceți o dată cu pieptenul prin păr. Lăsați să acționeze minimum 10 minute. Pentru păr deteriorat, repetați aplicarea fără a clăti.
  2. Clătiți părul, șamponați și folosiți blsamul obișnuit.

Fabricat în California, USA”.

Produsul este vegan și color-safe, construit să protejeze culoarea.

Consistența produsului e albicioasă, ca laptele, destul de fluidă, ca de balsam, chiar mai fluidă decât un balsam. Asta ajută ca să se întrepătrundă mult din produs și bine în fibra capilară.

tratament de păr Olaplex No. 3 review_textură_consistență

Concluzii pentru tratamentul de păr Olaplex No. 3

Pentru mine, tratamentul pentru păr Olaplex No. 3, deși ai spune că e scump bine în primă fază – și chiar e (vezi aici prețul actual), pot să spun că reprezintă banii cel mai bine cheltuiți pentru părul meu ever. Și pe care i-aș recheltui și recheltui întruna, doar să nu se oprească vreodată efectul lui frumos.

Nici de vopsitul părului în primă fază nu aș spune că sunt chiar atât de încântată ca de acest tub. Ideal! Fără el, părul vopsit e cam degeaba și nu se menține așa de frumos. Și oricum, Olaplex No. 3 îi conferă tot ce are nevoie pentru a depăși acel episod cu vopsirea periodică, de care știm, oricât de blândă ar fi ea, afectează părul.

Olaplex No. 3 e de departe cel mai bun lucru pe care l-a văzut și simțit podoaba mea capilară. Și am încercat muuuulte lucruri de-a lungul timpului. E un răsfăț, ba chiar o investiție pe termen lung, spre deosebire de un tratament scump one-shot la salon. Într-adevăr, un „hair perfector”, care perfecționează podoaba capilară, o aduce tot mai aproape de cum ai visa-o.

Singurul regret? Ca la orice produs excelent și care mă ajută și funcționează de minune: că nu l-am descoperit mai repede! La câte a suferit și părul meu în timp, well, poate dacă îl aveam de mai de mult, nu trebuia să apelez la ultima măsură: tunsul.

Go, go for Olaplex No. 3 ca tratament acasă, periodic, pentru părul tău! E cel mai apropiat lucru de magie de care m-am bucurat. Îmi vei mulțumi mai târziu.