Uleiul de migdale in cosmetice sau folosit pentru ingrijirea tenului si a pielii; reducerea ridurilor si a vergeturilor, cand si la ce se foloseste uleiul de migdale.

Astazi va voi vorbi putin despre ceva ce m-a intrigat in ultima vreme, suficient de mult incat sa incerc. E vorba de uleiul de migdale dulci. Am observat in ultima perioada ca ridurile mele de expresie (si nu numai) se adancesc destul de mult si voiam sa le mai atenuez. In ultima perioada sunt obsedata de tenul meu si incerc sa-l tratez cat mai bine.  Tenul meu este mixt cu tendinta acneica, indiferent ce crema folosesc dupa 6 ore tenul  luceste ca un bec. Si, desi se zice ca tenul cu tendinta acneica nu face riduri, eu am constatat in jurul ochilor riduri destul de vizibile. Am o crema de ochi adaptata varstei mele, dar m-am gandit sa mai folosesc ceva sa o ajut putin, sa am rezultatele dorite. Si m-am documentat si am decis sa folosesc putin ulei de migdale dulci. Acest ulei se poate  folosi in jurul ochilor.

Uleiul de migdale pentru reducerea ridurilor

Am ramas foarte surprinsa de rezultate. Am folosit cateva picaturi si am aplicat uleiul doar in zonele unde aveam riduri, adica in jurul ochilor si pe frunte. Cateodata si in zonele putin uscate de pe tenul meu (zona mandibulei). Siiiii… ridurile s-au diminuat! Am fost placut surpinsa.

O sa va povestesc cate ceva despre uleiul de migdale sa va puteti face o parere si sper sa fiti la fel de incantate ca si mine dupa folosirea lui.

Sunt 2 tipuri de ulei de migdale, cel de migdale dulci si cel de migdale amare.  Cel de migdale amare contine o substanta care, prin procesarea boabei, produce un acid ce are efect letal. De  aceea nu se gaseste in comert.

migdale

Ce contine uleiul de migdale?

Uleiul este originar din Orientul Mijlociu, dar astazi migdalele sunt cultivate in Siria, in estul Mediteranei, nordul Africii şi sudul Europei, in California,  India, Turcia, Israel, dar şi la noi în ţară.

Uleiul contine diversi acizi (acid oleic , acid linoleic,  acid palmitic, acid stearic, acid palmitoleic, acid heptadecic, eicosanoic, linolenic, behenic ) si vitamine (vitamina A si vitamina E, B1, B2 B6 putina vitamina D ) si minerale. Este antioxidant. Are o culoare galbuie si este fara miros. Cand l-am cumparat am fost atenta sa fie obtinut prin presare la rece, astfel uleiul pastrandu-si calitatile si de asemenea am fost atenta sa fie in sticla inchisa la culoare.

320095-12129-42

Cand si pentru ce sa folosesc uleiul de migdale?

Are mai multe beneficii. Poate fi folosit pentru ten, pentru par, pentru piele si pentru gravidute. Are un efect antirid, reduce aparitia ridurilor fine, hraneste, revigoreaza si regenereaza pielea. Unul din motivele pentru care am ales sa-l folosesc este faptul ca nu lasa pielea grasa, se absoarbe bine in piele si lasa pielea fina. Este foarte bun pentru cearcane si pentru buze, pentru hidratarea acestora.

Nu este indicat pentru tenul acneic. Eu folosesc o cantitate foarte mica doar in zona cu riduri. Exista uleiuri ce sunt ok de folosit pentru tenul acneic, dar nu acesta. Daca aveti ten acneic, il puteti folosi la demachierea ochilor.

Pentru ten, il puteti folosi ca atare sau puteti face diverse masti. De exemplu o masca cu ulei de migdale amestecat cu putina miere si suc din lamaie o lasati pe ten aproximativ 20 min. Dupa o clatiti cu apa calduta. Aceasta masca are un efect antirid.

546526-32618-48

Pentru corp , uleiul este foarte bun pentru vergeturi, datorita calitatilor sale emoliente si a acizilor ce se gasesc in compozitia lui. Poate fi folosit cu incredere si de mamici pe burtica, uleiul imbunatatind calitatea pielii. El calmeaza pielea iritata, reda elasticitatea pielii si are capacitatea de ea retine apa, ceea ce il face un bun hidratant.

Poate fi folosit pe piele inainte de expunerea la soare si dupa, protejand pielea de eventualele daune solare. Dupa expunerea la soare are efect de regenerare. Poate fi folosit si de persoanele ce au avut operatii, pentru cicatrizarea ranii.

Pentru par, masati uleiul pe scalp si pe lungimea parului. Reduce matreata, regenereaza parul, facandu-l mai puternic si hidratat. Parul devine stralucitor si mai puternic.

Ca si contraindicatii, ar fi indicat sa nu fie folosit de persoanele ce au alergii la nuci. Deci fiti atente.

Concluzii

Eu am fost foarte incantata de folosirea lui, si pe viitor vreau sa incerc combinatii de uleiuri pentru tenul meu, care sunt antioxidante si au si o concetratie mica de acid oleic ( ulei de jojoba, de samburi de struguri , de coacaze negre si macese). Mentionez ca folosesc in continuare produse cosmetice pentru ten si corp ce au in compozitie diverse substante ce-mi fac bine la ten si corp. Imi plac produsele parfumate, desi nu fac bine. Imi place sa miros bine si sa imi zica iubitul ce bine miroase pielea mea.  Pe viitor o sa incerc sa folosesc ulei si in crema de corp, mai ales la vara. Acum am o crema cu amestec de uleiuri ce miroase divin, crema deja cu uleiuri in compozitie, nu facuta de mine. Dar pe viitor voi incerca si asa ceva.