Trenciul clasic simplu, indiferent de model, este o piesa must have in care merita sa investesti oricand.

Caut de ceva vreme un trenci care să îmi fie aliat în aceste zile urâte de toamnă, dar și în cele răcoroase de primăvară. Pentru că de paltoane încă nu e timpul…

Dar am găsit în magazinele specializate de haine (offline) trenciuri fie prea scurte, fie cu o croială prea clasică (fadă aș putea spune, mai degrabă), fie nu mi-au plăcut culorile, fie sunt prea subțiri totuși pentru o toamnă umedă ca aceasta.

Așa că m-am hotărât să îmi îndrept atenția și către magazinele on-line, ca să nu mai caut ca nebuna prin magazine, mai ales în zile ploioase în care nu ai chef să ieși din casă nici doi pași.

Acestea au o ofertă variată în acest sens, tu analizezi la doar un click distanță, fără a te mai stresa prin magazine și, în câteva zile, dacă te-ai hotărât repede, primești trenciul prin colet. Rapid și simplu. Și ai timp să analizezi și să te hotărăști fără să mai faci febră musculară și să te agiți în mulțime.

Iată ce trenciuri mi-au făcut mie cu ochiul prin magazinele on-line:

Trenci negru, lung, impermeabil

Un trenci cu o croială clasică, obișnuită, dar cu accente moderne,  acesta este ideal pentru zilele răcoroase, dar mai ales ploioase, fiind realizat dintr-un material dur cu compoziție 100 % poliester mai dur, impermeabil așadar, astfel încât poți să te îmbraci liniștită cu orice pe sub el, că nu te vei uda. 😉

În plus, acest trenci este suficient de lung (97 cm), astfel încât poți purta orice rochiță/fustă sub el, de orice lungime, pentru că o va acoperi fără probleme. Fiind negru, merge asortat la orice fel de culoare, la pantofi, geantă sau orice piesă din outfit.

Prezintă două rânduri de nasturi lucioși, care îi conferă un plus de eleganță și îl fac puțin mai modern; are un cordon detașabil cu catarame metalice și prezintă sliț la spate, pentru ajustare.

Pe lângă faptul că este impermeabil, acest trenci este căptușit si are buzunare laterale în față, cu revere care se prind cu un nasture.

Trenci negru lung impermeabil_pentru_femei

Vezi mai multe modele aici

Trenci pastelat, roz, pentru firi sensibile și romantice

Dacă ești mereu adepta ținutelor feminine și rafinate, ești o fire mai romantică și mai feminină, îți recomand un trenci delicat, roz, pastelat, mai potrivit însă pentru zile mai puțin ploioase, fiind de culoare deschisă și nefiind impermeabil.

Se leagă printr-un cordon, prezintă cusături în linii oblice, revere mari la baza gâtului, care îl fac și mai elegant, și e puțin cambrat și bufant la nivelul umerilor.

Totuși, e un trenci elegant, finuț, care va putea fi asortat la ținute feminine și pantofi sau alte accesorii pastelate. Îți vei crea cu ajutorul său un outfit cald și plăcut, potrivit pentru orice circumstanță.

Trenci roz cu cordon și revere mari foarte fin și elegant

Descoperă modele de firmă aici

Trenci croială clasică, lung, impermeabil, bej

De culoare bej-nude (spre roz), acest trenci din material tare, destul de gros pentru zile reci și ploioase, merită toată investiția. În plus, bejul este o culoare caldă, care se asortează ușor, iar linia simplă a acestui pardesiu face să se încadreze bine în orice ținută, fiind atât casual, cât și elegant.

Este un trenci lung (94-95 cm), acoperindu-ți cu siguranță o mare parte din ținuta de dedesubt.

Ca și primul trenci prezentat mai sus, este perfect pentru zile ploioase, umede, pentru că este realizat dintr-un material impermeabil (gabardină din 100% bumbac, tratat impermeabil), căptușeala fiind din 100% acetat.

De aceea, se recomandă spălarea lui la 30° Celsius și o călcare moderată, pentru a nu afecta materialul rezistent la umezeală.

Prezintă un guler tip taior și fentă dublă cu nastur (plus un nasture interior). De asemenea, are fente cu nasturi atât la umeri, cât și la manșete. În față și la spate este decorat cu bavolete cu alți  nasturi.

Cusăturile simple sunt foarte elegante și are un pliu adânc la spate. Sub bridă, prezintă o betelie detașabilă. Îmi place foarte multă că este croit cu 2 buzunare mari cu paspoal.

Trenci bej lung, impermeabil 3 suisses

Vezi mai multe modele

Trenci lung din piele negru sau maro

Un trenci mai altfel, din piele, pentru doamne elegante și care doresc calitatea pe primul loc, este și cel de mai jos. Din piele de miel nappa, superbă, foarte suplă și fină, este disponibil atât în varianta pe negru, cât și pe maro caramel.

Căptușeala este satinată, clasică, precum la restul articolelor din piele, din 100 % poliester. Această variantă a trenciului este foarte benefică și pentru zilele friguroase de iarnă.

Croiala este veritabilă de trenci din piele, închizându-se cu nasturi dubli din imitație de corn și cu o curea cu cataramă. Este lung, perfect așadar pentru orice outfit și vreme răcoroasă. Prezintă și 2 buzunare mari, oblice. În rest, este destul de clasic și foarte elegant. Se recomandă întreținerea și curățarea sa la un specialist în piele.

Trenci din piele de miel, maro caramel, lung

Aici mai multe modele

Tu pe care îl alegi? Eu cred că mă voi opri la unul clasic, lung, impermeabil. 😉 Scrie-mi în secțiunea de comentarii din josul paginii.