Ești pasionată de domeniul modei și vrei să fii la curent cu tot ceea ce vizează sfera fashionului? Draga mea, acest articol este pentru tine! Ești pregătită să afli care sunt cele 6 trenduri de primăvară-vară 2020, pe care eu deja le-am aflat?

Sper că ți-am stârnit curiozitatea, dar sper, de asemenea, că vei avea suficientă răbdare să parcurgi fiecare idee în parte, pentru a-ți face o idee cât mai vastă despre tendințele de primăvară-vară ale anului 2020.

Eu sunt foarte încântată de ceea ce se anunță a fi în trend. Acum aștept să văd ce părere vei avea și tu despre ceea ce urmează să-ți povestesc.

Body-ul se întoarce în tendințe

Opțiunile care vizează partea de expunere a unor părți ale corpului în diferite ținute este din nou la modă. Dungile și decupajele sau stilul „dezbrăcat și elegant” reprezintă un concept izvorât din ideile inovatoare ale Donnei Karan, fondatoarea Seven Easy Peaces, o colecție a anilor 1985.

Aceasta, în esență, evidențiază faptul că puțin înseamnă mai mult, dar și eleganță, în condițiile în care știi cum să asortezi piesele vestimentare.

body in tendinte primavara-vara 2020

Cu puțină intuiție, dar și cunoștințe, chiar dacă optezi pentru puțin, poți obține o ținută de invidiat și, de altfel, poți inspira la rândul tău alte doamne sau domnișoare pasionate de tot ceea ce ține de domeniul acesta vast al modei.

Ca urmare, nu este de mirare că celebra piesă de vestimentație, și anume body-ul, una dintre piesele cheie în ținutele lui Karan, este una dintre aceste tendințe ale anului 2020. Reconfigurat, dar și asortat cu diverse alte piese vestimentare, body-ul poate avea un cu totul alt impact asupra publicului.

Pornind de la ideea redefinirii sau reasortării costumului fit, această piesă a fost evidențiată în colecțiile Michael Kors, Tom Ford, Lemaire, respectiv Missoni.

Stilul Safari sau the jungle look

Poate că acest trend este oportunitatea perfectă de a reveni la ceea ce înseamnă natură sau poate că moda se îndreaptă spre noi orizonturi care încurajează acest jungle look.

De altfel, stilul safari a parcurs de-a lungul anilor un drum lung până să fie recunsocut, mai ales datorită versiunii anilor ’60 Yves Saint Laurent, modelat de Veruschka, recunoscut pentru interpretările mult mai modeste apărute în cadrul Boss, Gucci, Fendi, respectiv Max Mara.

stilul safari - in tendințe în primăvară-vară 2020

Puterea culorii roz

În momentul de față, există o stare de spirit sumbră incontestabilă în ceea ce privește politica globală în fashion.

De reținut este faptul că unele  dintre stilurile de pe catwalks au fost destul de cotate în trecut și iată că, din nou, acesta se va remarca și în cadrul trendului de primăvară-vară a anului 2020.

Designerii privesc această idee cu optimism și, mai mult decât atât, doresc să o introducă în cât mai multe colecții.

Utilizarea din abundență a culorii roz este doar una dintre modalitățile de sărbătorire sau celebrare a puterii feminine.

Eu sunt aici pentru ea! Ești și tu alături de mine?

Viitorul se prevede a fi în nuanțe de roz pentru Isabel Marant, Christopher Kane și Helmut Lang.

Ce spui? Te alături?

Cămașa (albă) reinventată

Ce vizează acest trend?

Ei bine, o cămașă albă este acel obiect vestimentar pe care orice femeie îl are în garderobă, măcar într-un exemplar. Însă astfel de cămăși pot ieși în evidență nu doar prin materialul din care sunt făcute, ci se pot pune în valoare, mai ales dacă sunt din bumbac, în mai multe moduri.

Trendul, însă, se îndreaptă spre alte opțiuni vestimentare, compuse din acele tricouri băiețești, largi sau, dimpotrivă, din țesături tricotate sau strălucitoare.

Scena va fi cucerită, așadar, sezonul următor de Burberry, Prada și Chloe.

cămăși în tendințe în primăvară-vară 2020

Transparențe sau… pură încântare

În timp ce unele doamne și domnișoare preferă să meargă pe o variantă sigură și lejeră de îmbrăcăminte de seară, o cotă parte din populația feminină se îndreaptă și spre acele variante sau piese vestimenatre care pun în evidență corpul sau anumite părți ale corpului.

Chiar dacă unele dintre aceste variante pot fi uneori destul de clasice, nelăsând nimic la vedere, în prezent și, cel mai mult, anul următor, în 2020, designerii se vor axa pe un principiu vestimentar care nu doar că evidențiază corpul, ci și lasă ceva la vedere.

Ca urmare, transparența va fi încurajată, însă nu se va pune accent pe vulgaritate și indecență, ci pe eleganță și stil.

Care sunt cei mai semnificativi designeri în acest caz? Îi aducem în discuție, așadar, pe Dior, Loewe și Marine Serre.

transparențe în tendințe în primăvară-vară 2020

Anii ’80 din nou

Îți era dor de moda acestor ani?

Chiar dacă multe dintre noi s-ar putea să nu fi prins acest trend, uite că niciodată nu este târziu, deoarece ținutele în stil anii ’80 se reîntorc.

Tu ești adepta ținutelor de acest gen? Ai admirat și tu măcar o dată, la televizor, modelele care se plimbau pe podiumuri pentru a pune în evidență un stil pe care multe îl consideră nesemnificativ?

Chiar dacă pentru multe acest stil sau acest trend nu este ceva important și nu este de bun augur, pentru multe dintre noi acesta semnifică ceva și, mai mult decât atât, ne inspiră.

Ca urmare, pentru acelea dintre voi care știu despre ce vorbesc, vreau să vă spun că acest trend revine și se clasează în topul trendurilor de primăvară-vară ale anului 2020.

De altfel, primul deceniu s-a remarcat prin pantaloni scurți de ciclism, bum bags, umeri înalți, respectiv rochii și bluze florale. Îți mai aduci aminte sau acest detaliu este necunoscut pentru tine?

Dacă nu ai știut asta, mă bucur nespus că am fost eu cea care ți-a livrat această informație.

Ceea ce mă bucură pe mine cel mai mult, însă, este că acest stil sau trend nu rămâne doar la stadiul de prezentare, ci se remarcă și se va remarca, mai ales când vine vorba despre Khaite, Proenza Schouler, Balenciaga, Dries Van Noten.

Stil și profesionalism maxim remarcat prin prisma a 6 trenduri de primăvară-vară ale anului 2020.

Nu știu care dintr acestea ți-a atras atenția cel mai mult sau pe care-l îndrăgești, însă aștept să-mi spui în comentarii, în josul paginii. Părerea ta contează foarte mult pentru noi!

Surse foto: Pexels.com/Konstantin V/Daria Shevtsova