Trucuri utile de machiaj și înfrumusețare pe care orice fată ar trebui să le știe acum: cum alegi culoarea rujului potrivit, care e cel mai bun demachiant și multe altele + sfaturi de la make-up artiști celebri în lume.

Make-up artiştii au întotdeauna trucuri de frumusețe în mânecă pe care le folosesc pentru a crea o faţă perfectă. Uneori, aceste trucuri ajută la salvarea timpului şi a banilor.

Am decis să te învăţ mai multe despre trucurile pe care am aflat că ei le folosesc în munca lor. Sunt sigură că ţi se vor părea utile.

Baza de machiaj: Primerul special pentru față

Baza de machiaj trebuie să fie cea mai ,,solidă”, tocmai pentru a garanta persistenţa întregului machiaj. Aşadar, înaintea fondului de ten se aplică un primer special pentru faţă, care formează o peliculă protectoare între sebum şi fondul de ten.

Acest primer trebuie să fie transparent, astfel încât nuanţa fondului de ten să nu fie influenţată de aceea a bazei.

Spală bureţeii şi pensulele de machiaj înainte de a pune produs

Bureţeii și pensulele de machiaj se spală chiar înainte de a-i folosi, după care îi pui la uscat pe un prosop. Pune produs pe faţa ta cu o mişcare uşoară.

Acest lucru te va ajuta să salvezi din banii pentru cosmetice (pentru că bureţelul absoarbe mai puţin produs), dar ajută şi la a crea un look mult mai natural. În plus, highlighterul va rezista mai mult dacă îl aplici pe faţă cu o pensulă umedă.

Nu-ţi ţine cosmeticele în baie

Pe lângă faptul că bacteriile se reproduc mai repede într-un mediu cald, umiditatea şi temperaturile înalte care nu pot fi evitate în baie, înrăutăţesc calitatea produselor cosmetice.

Make-up artiştii pun absorbanţi speciali în genţile lor cu produse de machiaj (aceiaşi care sunt folosiţi şi în cutiile de pantofi pentru a evita umiditatea suplimentară).

Încearcă să-ţi faci sprâncenele să arate cât mai naturale

Foloseşte o pensulă plată atunci când pui produs pe sprâncene pentru a le face să arate mai groase. Pentru stilizarea și așezarea sprâncenelor, poţi utiliza ceară. E complet invizibilă. Pune ceara pe vârful sprâncenelor.

Acest truc îţi va face sprâncenele să arate mai naturale.

Ascunde ridurile mici

Dacă ai riduri mici pe pleoapă pe care vrei să le ascunzi, foloseşte umbre mate.

Dacă îţi doreşti totuşi ca pleoapele tale să strălucească un pic, pune culoare pe partea de sus a umbrelor mate, dar numai pe centrul pleoapei.

Foloseşte o paletă pentru a amesteca produsele de machiaj pentru efectul dorit

Make-up artiştii amestecă diferite produse pentru a obţine efectul dorit. Când fac asta, ei folosesc palete speciale din metal, dar tu poţi să foloseşti o oglindă sau un capac de la o cremă.

Spre deosebire de mână, o astfel de suprafaţă nu o să încălzească produsul şi nici nu o să-l absoarbă. Poţi să amesteci nuanţe de rujuri sau orice altceva vrei tu. Poţi crea culoarea şi textura de care ai nevoie în acel moment.

Fiecare nuanţă de fard de obraz ar trebui să stea acolo unde îi e locul

Dacă alegi un fard de obraz de culoare roz sau roşie, pune-l pe obraji, fardurile de culoarea piersicii se pun pe pomeţi, iar nuanţele de culoarea bronzului ar trebui să fie sub pomeţi.

Make-up artistul James Vincent spune că în felul acesta tu poţi recrea blush-ul natural care apare atunci când sângele circulă pe faţă. Dacă îţi pui fardul de obraz înainte de fondul de ten, vei avea parte de un look şi mai natural.

Vezi în această lecție tot ce trebuie să știi despre fardul de obraz / blush.

Alege culoarea cosmeticelor cu atenţie

Suntem mai mereu dezamăgite de felul în care arată noul ruj pe buzele noastre. Asta pentru că îl încercăm mai întâi pe mâinile noastre, iar culoarea arată complet diferit. E vorba despre diferenţa de culoare a pielii pe diferite părţi ale corpului.

Pielea de pe buze e mai deschisă decât pielea de pe mâini. Atunci când îţi alegi culoarea de ruj e mult mai bine să o încerci pe vârful degetelor, fiindcă pe vârful degetelor culoare pielii e mai apropiată de cea a buzelor.

Şi nici când îţi alegi un fond de ten nu trebuie să îl testezi pe mână, culoarea pielii de pe mână fiind mai închisă decât faţa ta. Încearcă pe interiorul antebraţului sau pe gât.

Nu uita de partea interioară a pleoapelor când îți fardezi ochii

Când îţi aplici machiajul, nu uita de partea interioară a pleoapei.

Un creion de culoare închisă îţi va face ochii să arate mai expresivi, iar un creion de culoare deschisă îţi va face ochii să pară mai mari.

Demachiază-te fără a cheltui prea mulţi bani

Make-up artistul Tony Fleshman spune că produsul său favorit de demachiere este şamponul pentru copii. Este excelent pentru îndepărtarea chiar şi a unui machiaj puternic / waterproof şi nu usucă pielea.

De asemenea, poţi să foloseşti un şampon pentru copii pentru a-ţi spăla pensulele.

Tu ce trucuri de machiaj și de înfrumusețare cunoști? Spune-ni-le și nouă!