De ce pantofii tăi arată ieftin deși nu sunt și ce trucuri să aplici ca să schimbi asta: pantofii cu aplicații strălucitoare ori metalice, pantofii din piele lăcuită ori pantofii care nu-ți vin bine sunt câteva exemple de pantofi care pot crea probleme ținutei tale.

În încercarea de a urma noile trenduri din modă, multe femei uită că brandurile scumpe şi faimoase nu le garantează neapărat un look reuşit. Iar pantofii joacă un rol important atunci când întâlneşti oameni noi.

Dacă încă mai porţi tocuri înalte şi nu tocmai confortabile şi încă iubeşti pantofii din piele lăcuită, articolul acesta e pentru tine. Mai jos vei descoperi de ce pantofii tăi arată de parcă ar fi ieftini.

Pantofi cu prea multe detalii lucioase

Rochiile scumpe cu pietre pot arăta foarte bine, dar pantofii acoperiţi de detalii lucioase arată întotdeauna nepotrivit şi ciudat. De asemenea, cristalele folosite pe pantofi sunt de obicei de proastă calitate şi pot cădea chiar de la prima sau a doua purtare. Dacă îţi place încălţămintea strălucitoare, poţi alege pantofi în nuanţe metalice.

Optează mai degrabă pentru modele minimaliste de pantofi. Cu cât are mai multe detalii, cu atât un pantof costă mai mult să fie realizat. Deci fie va avea un preţ de vânzare mare, fie cei care îl produc nu vor depune maximum de efort posibil în conturarea perfectă a detaliilor, iar acest lucru va fi vizibil în felul în care arată rezultatul final.

Bineînţeles, există nenumărate excepţii sub forma pantofilor cu diverse aplicaţii care arată chiar foarte bine şi au preţuri accesibile, însă, în general, vei observa că pantofii cu preţuri budget-friendly, dar care arată mult mai preţios, sunt cei lipsiţi de fel şi fel de artificii.

Platforme foarte înalte

Unele fete scunde preferă să poarte platforme foarte înalte. În ciuda preţului, pantofii aceştia nu arată deloc scump sau elegant.

Platformele înalte îţi transformă picioarele în aspect de ,,copite” şi totul arată disproporţionat. E recomandat să alegi platforme mai mici sau pantofi care n-au platforme deloc. Ideali pentru fetele scunde sunt pantofii cu vârf ascuțit cu toc clasic, fără platformă.

Combini prea multe culori în aceeași ținută

Încearcă să eviţi putarea a mai multor culori, deoarece acest lucru îţi face pantofii să arate foarte ieftin.

Nu uita că nu e prea recomandat să combini mai mult de două-trei culori, cu excepția cazurilor când vorbim de haine cu imprimeuri colorate – și atunci, încearcă să combini pantofii cu una din culorile imprimeului, să fie monocromi, într-una din acele culori, eventual.

de ce pantofii tăi par ieftini deși nu sunt și trucuri ca să nu mai arate așa

[button url=https://www.fashionreview.ro/pantofi-toc-pret-mic-unic/ target=blank icon=heart]Vezi sugestii de pantofi accesibili[/button]

Prea multe detalii metalice pe pantofii tăi

Curelele şi niturile pot arăta bine, dar uneori designerii încearcă să adauge prea multe elemente metalice pe pantofi, iar asta îţi face pantofii să arate ieftin. Desigur că o pereche de cizme poate să fie decorată cu nituri, dar nu alege o pereche de cizme cu prea multe accesorii.

Chiar dacă aceşti pantofi arată bine, de multe ori le cad accesoriile atunci când îi porţi. Dacă tot vrei să porţi încălţăminte strălucitoare, decorată metalic, alege să fie în culori neutre, cum ar fi bej, negru sau alb.

Pantofii cu imprimeu de leopard

Poate suna tentant să-ţi cumperi o pereche de acest fel, dar ar trebui să alegi culoarea potrivită. Printul clasic de leopard este de obicei asociat cu gusturile proaste.

Dacă îţi place animal printul, încearcă să găseşti pantofii cu modele neobişnuite.

 Pantofi din piele lăcuită

Chiar dacă aceste tipuri de pantofi arată frumos, se pătează și se zgârie la foarte puțin timp după ce ai început să îi porți, iar acest lucru le va da mereu un aspect neîngrijit.

Alege pantofi din piele lăcuită doar a ocazii speciale sau, cel puțin, încearcă să-i porți în ținute simple, cât mai rar.

Pantofii care nu sunt tocmai confortabili

Întotdeauna încearcă să găseşti pantofi confortabili. Tocurile nu foarte confortabile arată de obicei ciudat şi afectează sănătatea spatelui tău şi a picioarelor.

Chiar dacă găseşti pantofii visurilor tale, nu-i cumpăra dacă simţi durere atunci când îi porţi. Încearcă pantofi cu un toc mic sau mediu pentru a te simţi mai confortabil.

Pantofii vechi

Pentru a face constant o impresie bună, ai grijă de pantofii tăi şi repară-i dacă au nevoie de asta. Există, de asemenea, multe moduri de a curăţa pantofii din diferite materiale.

De asemenea, înlocuiește flecurile îndată ce se tocesc. Cu cât amâni mai mult vizita la cizmar, cu atât reparațiile pe care trebuie să le faci pantofilor tăi vor fi mai complicate și mai costisitoare.

Când vine vorba despre pantofii din piele întoarsă, lucrurile sunt puțin mai complicate. Orice zgârietură sau tăietură este ușor de observat și poate deteriora definitiv aspectul încălțămintei. În acest caz, o perie specială pentru piele întoarsă și o radieră pot fi de mare ajutor în reîmprospătarea aspectului pantofilor tăi. Folosește cu răbdare peria specială, iar apoi radiera și repetă procesul până când urmele devin aproape insesizabile. 😉

Iată și alte trucuri pentru a întreține, repara sau schimba look-ul pantofilor tăi!

Asigură-te că sunt măsura potrivită

Un sfat de bun-simţ, dar foarte important.

Dacă baretele sandalelor îţi intră adânc în piele sau călcâiul îţi iese cu un centimetru pe dinafara saboţilor, oricât de scumpi ar fi pantofii, tot vor arăta inestetic. La fel și dacă îți ies din picioare când pășești.

Ai grijă la detalii precum cusături sau modele

Un detaliu care trădează faptul că pantofii sunt ieftini şi de proastă calitate sunt cusăturile strâmbe sau printurile care nu se aliniază într-un mod estetic.

Există o mulţime de pantofi la preţuri accesibile care sunt realizaţi cu atenţie şi grijă, astfel încât aceste mici detalii să arate impecabil, chiar dacă nu au preţuri mari. Trebuie doar să alegi perechea potrivită şi să ştii ce să eviţi. 😉

Frumuseţea stă in detalii

Poţi oricând combina o pereche de pantofi ieftini cu nişte şosete din dantelă.

Astfel, outfitul tău va căpăta un plus de feminitate şi eleganţă, iar tu te vei simţi frumoasă, sofisticată şi sigură pe tine.

Tu ce părere ai? Ce crezi că face pantofii tăi să arate ieftini, chiar dacă adesea nu sunt?