Ne grăbim adesea, dar nici nu putem ieși din casă nemachiate sau cu anumite imperfecțiuni la vedere. Avem însă mai jos 9 trucuri de frumusețe și de corectare a unor defecte prin machiaj: par ele mai ciudate la o primă auzire / vedere, dar sunt, de fapt, foarte utile și rapide!

Pentru a arăta bine, nu trebuie să îți dai toți banii și să pierzi tot timpul. Există anumite trucuri care te pot ajuta să arăți bine, rămânându-ți încă timp pentru a ți-l petrece cu familia sau cu hobby-urile tale.

Am găsit  câteva trucuri ciudate, dar interesante și simple, de la bloggeri de frumusețe care te vor ajuta să te aranjezi și să te simți atrăgătoare în cel mai scurt timp.

Cum să pui rujul pe colțurile buzelor

Pentru a preveni împrăștierea rujului în colțurile buzelor, ține un tampon de bumbac sau o dischetă demachiantă între dinți.

În această poziție a buzelor, este mult mai ușor să aplici rujul după linia colțurilor gurii, ca să nu te mânjești.

Cum să faci rimelul rezistent la apă ușor de îndepărtat

Multe fete știu cât de dificilă este demachierea rimelului rezistent la apă.

Dar dacă îți este frică să utilizezi rimelul obișnuit, pentru că știi dinainte că vei trece prin niște situații solicitante de care îl pot îndepărta ușor și inestetic, ar trebui să te folosești de acest truc: aplică rimelul obișnuit și înainte de a se usca, aplică 2 straturi de rimel rezistent la apă.

Machiajul tău va arăta mult mai bine și va fi mult mai ușor de eliminat mai târziu. Te mai poți juca și cu mascara Maybelline New York Snapscara care se curăță cu apă caldă – unul dintre cele mai așteptate produse de înfrumusețare ale acestui an.

Cum creezi buze ombre pentru senzația de buze mai pline

Pentru a obține efectul de ombre pe buzele tale, ai nevoie de un concealer și un tampon de bumbac / dischetă demachiantă.

Pexels.com/ Oleg Magni

Pune concealerul pe buzele cu ruj, astfel încât să creezi umbre și degradeuri pe partea din mijloc. Acest efect conferă și impresia de buze mai pline, mai voluptoase.

? Vezi și cum faci buzele să pară mai mari, cu volum!

Cum să speli rapid pensulele de machiaj

Ai auzit probabil că este recomandat să speli pensulele de machiaj cel puțin o dată pe săptămână (în mod ideal, după fiecare utilizare).

Pentru a-ți spăla pensulele mai repede și mai ușor, tot ce trebuie să faci este să utilizezi săpun lichid dizolvat în apă și o sită mică.

Cum să maschezi lipsa firelor de păr din sprâncene

Dacă începi să observi o lipsă, pe alocuri, a firelor de păr în sprâncene, te vei bucura de acest truc:

Ai nevoie doar de gene false. Taie-le, amestecă-le cu un adeziv non-toxic și astfel atașază-le pe sprâncene folosind o perie.

Ce să faci dacă rujul tău preferat este uscat

Pune flaconul cu ruj uscat într-un castron cu apă fierbinte (nu apă fiartă, bineînțeles) și păstrează-l acolo timp de 3 minute.

Apoi, aplică rujul așa cum faci de obicei. Poți proceda la fel, cu același truc, și pentru flacoanele cu mascara întărită.

 Smoky eye în doar 10 secunde

Poți face un machiaj de tipul smoky eye în doar câteva secunde.

Utilizează un creion dermatograf pentru a evidenția pleoapa inferioară și superioară (nu contează dacă pare ciudat), freacă linia cu degetul și aplică un strat gros de rimel, ca de obicei, păstrând peria într-o poziție verticală.

Datorită poziției verticale, genele devin detașate una de cealaltă și arată mai voluminoase. Bucură-te de rezultat!

Corectează forma nasului folosind un creion de sprâncene!

Dacă ești o începătoare în machiaj, poți urma un plan simplu dacă vrei să-ți corectezi anumite defecte, inclusiv forma nasului.

Utilizează un creion pentru sprâncene și trage linii de corectare de-a lungul nasului. Adaugă un pic de concealer peste, pentru mascare.

? Vezi cum poți corecta forma nasului prin linii directoare în machiaj și tehnica de contouring

Urmărește și lecția noastră de machiaj despre corectarea defectelor prin makeup. De asemenea, îți vor fi utile și lecția despre liniile directoare în machiaj, precum și materialul despre 4 întrebuințări utile și nebănuite ale concealerului.

Îndepărtarea rapidă și eficientă a cearcănelor

Dacă ai cearcăne, ai nevoie de o coajă de banană.

Taie 2 bucăți de coajă și pune-le pe ochi timp de 1 minut. Pielea de sub ochi va arăta mult mai proaspătă după ce vei face asta.

Tu ce trucuri de frumusețe folosești, inclusiv pentru alte probleme? Lasă-ni-le în comentarii, în partea de jos a paginii! 😉

Sursă foto front page: Pexels/Sean Patrick