Trucuri utile în rutina de machiaj pentru ochi, buze și contur ca să obții cel mai frumos look: cum mărești buzele natural, cum faci ochii să pară mai mari, cum aplici concealer, cum conturezi fața.

Sunt atât de multe instrumente şi produse fără de care make-up artiştii şi companiile încearcă să te facă să crezi că nu poţi să trăieşti. Cu toate acestea, nu ai nevoie de ele, pentru că există milioane de trucuri și moduri de a-ţi îmbunătăţi rutina de machiaj.

S-ar putea să-ţi doreşti să-ţi schimbi tehnica de aplicare a anticearcănului, de exemplu, în loc să îl schimbi de tot. Citeşte mai jos câteva sfaturi ce ţin de rutina ta de make-up.

Aplică-ţi anticearcănul în triunghi

Atunci când îţi aplici anticearcăn formând un triunghi sub ochi, partea întunecată este acoperită într-un mod mai natural şi complet.

Nu-ţi aplica niciodată anticearcănul desenând nişte puncte sub ochi, așa cum ai văzut în majoritatea reclamelor.

Uite și ce greșeli poți face când aplici concealer. Iată și review-ul nostru la cel mai bun concealer pe care l-am folosit până acum: Maybelline Affinitone.

corector de ochi concealer tip baton

[button url=https://www.fashionreview.ro/tipuri-de-concealer-corector/ target=blank icon=heart-2]Vezi tipuri de concealer[/button]

Foloseşte un creion de buze

Prin folosirea unui creion închis şi un ruj mai deschis, te vei bucura de un efect de buze pline, iar centrul gurii va fi evidenţiat.

Astfel, creezi volum la nivelul buzelor și le faci să arate mult mai seducător, fără niciun fel de alt tertip. Uite și alte metode de mărire a buzelor în mod natural.

Foloseşte un şerveţel după ce ai aplicat concealer şi ruj pe buze

Pentru a-ţi face rujul să dureze mai mult pe buze, încearcă un truc simplu: după ce ai aplicat concealer şi ruj, şterge buzele cu un şerveţel sau hârtie sugativă. Apoi, aplică un alt strat de ruj. Procedând astfel, creezi un fel de strat protector care îţi va face rujul să rămână intact.

Foloseşte tehnica eye shadow-ului pentru aspect de pleoape mai deschise

Pentru a-ţi face ochii să pară mai mari foloseşte fard de pleoape mai închis pe partea cea mai joasă a pleoapei, apoi amestecă-l cu un fard de ochi mai deschis. Foloseşte ceva deschis şi sub colţul extern al sprâncenei. În felul acesta, pleoapele tale vor părea mult mai deschise.

Aplică un creion alb pe linia conjunctivei

Pentru a-ţi crea impresia de ochi mai luminoși și mai mari, mai sănătoşi, încearcă să foloseşti creion alb pe linia conjunctivei şi vei crea acest efect de ochi mai mari.

De altfel, orice culoare foarte deschisă reușește să dea aspectul de ochi mai mari.

Foloseşte ruj roşu pentru a acoperi cearcănele

Foloseşte ruj roşu sub ochi pentru a-ţi ascunde cearcănele. Folosind doar anticearcăn, tu doar luminezi zona de sub ochi, dar nu o faci să pară mai puţin gri şi obosită.

În cazul acesta, rujul roşu sare în ajutor. Îţi va face ochii să pară mai sănătoşi şi mai puţin obosiţi, fiind complementar nuanței de vinețiu a cearcănelor și anihilând aspecul lor neplăcut.

Foloseşte picături de ochi pentru a-ţi repara rimelul uscat

Cum picăturile de ochi sunt, destul de evident, sigure pentru ochii tăi, poţi să le foloseşti pentru a-ţi uda rimelul prea uscat și a-i reda consistența inițială ca să-l mai poți aplica pe gene.

Spre deosebire de apă, acestea pot să aibă efect chiar şi în cazul unui rimel rezistent la apă. Să nu adaugi prea multe picături de ochi însă, pentru că într-o astfel de situaţie rimelul s-ar putea întinde pe faţa ta.

Evidenţiază arcada sprâncenelor şi colţul intern al ochilor

Vei fi uimită de cât de luminoasă, de fresh și de tinerească va părea faţa ta cu acel highlighter aplicat sub arcada sprâncenelor şi în colţurile interne ale ochilor.

Şi nu doar asta, imaginează-ţi cât de mari vor părea ochii tăi.

Foloseşte tehnica de conturare a feţei care se potriveşte formei feţei tale

După cum probabil ştii, există forme diferite ale feţelor care au caracteristici proprii şi trebuie să urmezi un tutorial de contur potrivit pentru forma feţei tale.

Găseşte mai întâi ce ţi se potriveşte şi apoi treci la aplicarea produselor.

Ce alte sfaturi care ar trebui incluse în rutina de machiaj a oricărei femei mai cunoşti?