Nu prea sunt eu fan tuș de ochi, dar am primit cadou acest model tip cariocă în albastru regal / electric numit Majorelle Blue, de la Yves Saint Laurent Shocking Effet Faux Cils. L-am folosit puțin, așa că hai să povestim de el.

Am primit tușul de ochi Yves Saint Laurent Shocking Effet Faux Cils în nuanța 02 Majorelle Blue, un albastru electric, puternic. Culoarea e superbă și, având ochii căprui, mi se potrivește. Această versiune de eyeliner (gama Effet Faux Cils) înlocuiește versiunea anterioară YSL Easyliner.

L-am folosit doar de două ori însă, pentru că eu nu prea folosesc tuș. Dar de fiecare dată am primit complimente, fiind o nuanță atât de frumoasă, care nu are cum să treacă neobservată.

Cum este tușul Yves Saint Laurent Shocking Effet Faux Cils?

Tușul de ochi Yves Saint Laurent Shocking Effet Faux Cils are forma unui creion de ochi tip cariocă, cu tuș lichid și un aplicator din felt cu reumplere automată, foarte ascuțit.

Mi se pare destul de ușor de aplicat tocmai datorită formei tip stilou / cariocă, cu vârf ascuțit: începi de la a face o linie subțire aplicând-o aproape pe gene, apoi faci linia cât de groasă dorești, dar nu îl aplica în exces!

tuș de ochi lichid tip stilou Yves Saint Laurent Shocking Effet Faux Cils_vârf precis_review și păreri

Nu se simte greu pe pleoape, vârful creionului este moale, dar ascuțit și precis, fiind din felt, astfel încât să nu provoace nici măcar o ușoară durere sau presiune la ochi, în timpul aplicării.

Vârful stiloului este destul de flexibil, dar nu se îndoaie atât de mult încât să împiedice trasarea pigmentului. Este suprasaturat cu pigment și are nevoie de o singură glisare (sau cel mult două) pentru a obține aspectul perfect.

tuș de ochi Yves Saint Laurent Shocking Effet Faux Cils_review și păreri după utilizare

Trasează o linie puternică, de regulă, care rezistă toată ziua fără a te „mânji” sau a deveni uleios și a se așeza ciudat.

Pigmentul este atât de puternic și satisfăcător, iar culoarea vibrantă face totul. Lasă un finiș satinat, cu un aspect care se vede că provine de la o formulă lichidă, dar se usucă rapid. E foarte important să reziste astfel întreaga zi, fiind un tuș de ochi statement, cu o nuanță care promite.

tuș de ochi Yves Saint Laurent Shocking Effet Faux Cils_nuanța 2 Majorelle Blue_review și păreri

Nu am aplicat primer înainte, pe ochi, cel mult fond de ten, și a rezistat destul de mult. Stă la locul lui toată ziua, din ce am observat. Nu se întinde, nu curge, iar la asta contribuie foarte mult și formula sa waterproof, rezistând la apă și umiditate (lacrimi și transpirație), în general, precum și la transfer.

Mi se pare că se și usucă rapid pe piele, imediat după aplicare. Totodată, se demachiază ușor cu un demachiant lichid sau pe bază de uleiuri și chiar cu apă și săpun.

Folosirea stiloului este mult mai ușoară și nu dă dovadă de uscare. Glisează foarte ușor pe pleoapă.

Produsul vine într-un ambalaj tipic YSL, o cutie de carton aurie, luxoasă. Tușul vine într-un mod de prezentare frumos, în stil stilou (cum scriam și mai sus); cu un vârf din felt / fetru tare. Stiloul are un corp elegant din plastic negru, cu litere aurii pe el.

tuș de ochi Yves Saint Laurent Shocking Effet Faux Cils_ambalaj_review

Partea șocantă din nume îl diferențiază doar de originalul Effet Cils Eyeliner, a cărui producție a fost întreruptă. Efectul general este al unui creion pentru ochi foarte ușor, lunguieț, cu un aspect plin de farmec.

Cum să te machiezi cu tușul de ochi Yves Saint Laurent Shocking Effet Faux Cils nuanța 2 Majorelle Blue?

Înainte de a aplica creionul de ochi, pune niște fard de pleoape albastru deschis sau albastru strălucitor pe pleoapele superioare și sub ochi (în linie subțire, nimic ieșit din comun).

După părerea mea, creioanele și tușurile de ochi albastre și turcoaz arată foarte provocator și ies în evidență mult mai mult decât creionul negru sau maro. Din acest motiv, dacă alegi să porți fard de pleoape albastru, creion de ochi sau rimel albastru, buzele tale ar trebui să arate mai discrete.

Vârful stiloului face o linie subțire sau groasă cu aceeași ușurință – și asta vine de la cineva cu cele mai tremurate mâini în timp ce se machiază pentru ochi cu tuș lichid. Este atât de ușor să desenezi o linie de tuș perfectă cu stiloul de tuș Yves Saint Laurent Shocking Effet Faux Cils, sunt pur și simplu uimită!

tuș de ochi lichid tip stilou Yves Saint Laurent Shocking Effet Faux Cils_vârf precis_păreri

Astfel, câștigă și la capitolul rapiditate și lejeritate în utilizare.

Nu este prea lucios, nici prea mat. Se depune în mod egal pe pleoape în timpul aplicării, fără zone nepigmentate sau petece de culoare mai puțin intensă. Se usucă în 5-10 secunde.

Nu arată niciodată încrețit sau plictisitor pe pleoape. Nu curge deloc, nici măcar pe pleoapele mele cremoase/uleioase, nu atât de bine pregătite pentru machiaj (cu primer în avans, de exemplu).

Ca rezistență pe pleoape, trebuie să recunosc că nu l-am testat pentru o perioadă foarte lungă din zi, dar 8-10 ore să zicem că mi-a rezistat.

După câteva ore, pot zice că arată la fel de proaspăt aplicat ca la început. Nu a curs; abia începea să se estompeze și să devină diluat spre finalul purtării, după vreo 8 ore de la aplicare. Nu mi-a creat niciun „ochi de raton” și s-a șters destul de ușor folosind un demachiant pentru ochi.

Nu este foarte mare și cantitativ pentru prețul lui de produs high-end, cred că se și epuizează repede, deși nah, nu pot să mă exprim căci l-am folosit doar de două ori până acum (am citit că te ține vreo 2 luni, cu utilizare constantă).

tuș de ochi Yves Saint Laurent Shocking Effet Faux Cils_review și păreri

Compoziția tușului de ochi Yves Saint Laurent Shocking Effet Faux Cils nuanța 2 Majorelle Blue

Cel mai tare mi se pare faptul că formula este waterproof, dar e destul de lejeră și non-alergenică, deși e foarte pigmentată, fiind pe bază de apă.

Este conceput cu o compoziție safe, fără:

  • Sulfați
  • Parfumuri sintetice
  • Petrochimicale
  • Ftalați
  • Organisme modificate genetic
  • Triclosan

Iată lista completă de ingrediente din compoziția tușului lichid Yves Saint Laurent Shocking Effet Faux Cils nuanța 2 Majorelle Blue:

WATER STYRENE/ACRYLATES/AMMONIUM METHACRYLATE COPOLYMER METHYLPROPANEDIOL PPG-70 TOCOPHERETH-100 POLOXAMER 407 COCO-GLUCOSIDE PHENOXYETHANOL BUTYLENE GLYCOL POTASSIUM SORBATE SODIUM LAURETH-12 SULFATE SODIUM BENZOATE CITRIC ACID SIMETHICONE AMMONIUM HYDROXIDE IODOPROPYNYL BUTYLCARBAMATE STEARETH-20

Lista de ingrediente se poate modifica, așadar te rog să verifici ambalajul produsului pentru o listă cât mai actualizată.

tuș de ochi Yves Saint Laurent Shocking Effet Faux Cils_nuanța 2 Majorelle Blue_review și păreri după utilizare

Din ce am citit, nu mi-e foarte clar dacă aceste ingrediente sunt în totalitate sigure dacă ești însărcinată sau alăptezi. Componente de tipul propyl, butyl, isopropyl, isobutyl și methyl pot crea probleme – vezi aici un material care ajută).
Dar, cel mai indicat, întreabă medicul de specialitate înainte de a utiliza atât acest produs, cât și alt produs de înfrumusețare, în general, dacă e OK să îl folosești pe durata sarcinii și/sau alăptării.

Concluzii după utilizarea Yves Saint Laurent Shocking Effet Faux Cils

Acest tuș de ochi bine pigmentat, în nuanța puternică de albastru electric (no. 2 – Majorelle Blue) a fost o plăcere în utilizare. Îmi place cum se trasează, cât de precis e vârful, cum glisează, ce finisaj frumos, satinat, rămâne pe piele.

În plus, e waterproof și rezistă de la lacrimi și transpirație până la ploaie și baie în piscină.

Nu l-am utilizat foarte mult dar a avut o longevitate bună, de aproximativ 8 ore cât l-am purtat pe ochi (și asta fără vreun primer în prealabil). Pigmentația, și ea bună, ajută în acest sens.

Singurele sale inconveniente sunt cele de preț – sunt și produse de drogherie care rezistă la fel de bine și se comportă excelent și fără să coste atât de mult – vezi și tușul lichid L’Oréal Paris UltraPrecision by Superliner în acest sens. În plus, nuanța de 2 – Majorelle Blue nu se (mai) găsește atât de des, dar asta nu afectează prea mult (fiind calitativ, merge și pe alte nuanțe).

Apropo de asta, îl găsești în oferte bune online, indiferent de nuanță, la:

Îl recomand, dacă ai posibilitatea să-l testezi. Merită!

Tu ai utilizat tușul de ochi tip stilou Yves Saint Laurent Shocking Effet Faux Cils? Scrie-ne din experiența ta cu el sau cu alte eyelinere pe care le-ai mai folosit. Te așteptăm cu părerea în secțiunea de comentarii din josul paginii.