Tutorial DIY fusta scurta tip clos mini din material sintetic tare tip scuba, cum sa iti faci o fustita scurta tip clos, cum sa iti cosi singura o fusta clos mini, tipar model de croi fusta mini clos tip scuba.

Știți fustițele acelea tip cloș, scurte, dintr-un material sintetic care nu se șifonează și face ca fusta să arate ca și apretată, tare, să rămână într-o formă cloș tot timpul. Se numesc fustițe tip Scuba. Și vestea cea mai grozavă e că vă puteți face și voi una, foarte simplu, fără să ai nevoie de nu știu ce accesorii avansate și fără să fii vreu croitor iscusit. 🙂 Dacă stăpânești cât de cât o mașină de cusut, această operație de creare a fustiței va fi una foarte simplă. Sau poți ruga pe cineva, care știe să coase la mașina de cusut, să te ajute. Ori, pur și simplu, dacă ai timp și îndemânare, un ac mai mare și mai zdravăn, poți chiar să realizezi chiar tu fustița. 😉

Ca materiale, poți folosi orice material mai tare, ca să confere aspectul acela de scuba/cloș tare al fustiței. De pildă, piele/imitație din piele, material sintetic gros, embosat, tip neopren, lână tip fetru, brocard.

Ca tipar, folosește-te de cel de mai jos. Și, să nu uit, ai nevoie neapărat de niște foarfeci foarte bune, care să taie bine, niște foarfeci de croitorie de preferabil. Acestea îți permit să economisești o grămadă de timp, să îți faci treaba liniștită și într-un mod îngrijit, ca să fii sigură că îți iese fustița așa cum ți-ai dorit-o. Totodată, cu o foarfecă bună de croitorie, reușești să tai deodată mai multe straturi de material, după template.

Așadar, ca să pui în aplicare acest tutorial, ai nevoie de următoarele materiale:

– material textil tare, tip neopren sau scuba (cum se numește și tipul de fustă);

– hârtie de calc sau pentru croitorie/tipare;

– un creion;

– foarfeci foarte bune;

– ace cu gămălie;

– o mașină de cusut, de preferabil;

– ac potrivit tipului de material și ață adecvată culorii;

Tiparul de mai jos al fustei poate fi folosit ca atare sau îl poți folosi drept model, pentru a a ajusta lungimea după preferințe.

tipar fusta scuba

Ca să vezi cum se procedează mai exact, urmează pașii din imaginile tutorialului de mai jos și nu vei întâmpina probleme. dacă ți se pare însă greu, repet, roagă pe cineva mai priceput în croitorie să te ajute. 😉

tutorial croit fusta mini clos ip scuba

Sursa: fabartdiy.com