Iată cum să îți faci tiv cu franjuri la blugi și la alte haine din denim! [tutorial video] ? – pentru un stil boho chic adorabil și nicicând ieșind din trenduri sau pentru un look de festival cool, chiar și pentru o ținută aparte la birou!

Te-ai săturat de blugii tăi care au toți tivul banal, obișnuit, cel mult întors tip cuffed? No problem, nu ești singura! 🙂 Și pentru că e sezonul festivalurilor și franjurii sunt tot mai actuali, ce-ar fi să îi adaugi și în ținutele tale cu denim?

Am căutat și eu mai multe metode de a schimba ceva măcar la o parte din blugii mei, așa că am ajuns la ideea că cel mai bine este să le fac tiv franjurat. Așa că iată peste ce tutorial am dat – sper să vă fie și vouă util și să vă inspire!

Tutorial diy: cum să faci un tiv cu franjuri la blugi sau la alte piese din denim fără să le distrugi

În orice caz, înainte de a purcede la drum, află că să faci un tiv cu franjuri la blugi nu e o treabă chiar atât de ușoară precum ai crede. Dacă nu ești suficient de atentă, s-ar putea să îți distrugi blugii pentru totdeauna… ooo-oooh! Și nu vrem să pățim asta, chiar și dacă e vorba de niște blugi banali sau ultra-purtați.

Rachel Zoe, designer, stilist și beauty guru, a împărtășit cu comunitatea ei de pe YouTube un tutorial despre cum să adaugi un tiv franjurat blugilor tăi, pentru a-i scoate din anonimat. Și fără să îi distrugi.

Cum să faci franjuri la blugi sau alte haine din denim

Pașii sunt foarte simpli:

  • Înainte de a începe, alege piesa de denim căreia vrei să îi adaugi un tiv cu franjuri. Dacă se întâmplă să ai o pereche de blugi vechi, ai putea începe cu ei.
  • Apoi, taie tivul obișnuit de la piesa din denim aleasă pentru a crea un tiv cu franjuri. Lucrează îngrijit, fă o tăietură dreaptă, simetrică, în fiecare parte.
  • Când termini, ia unealta specială pentru agățat și spintecat dintr-o trusă de croitorie (engl. seam ripper), un metru de croitorie sau o ruletă, și o cretă. Ia acea unealtă de spintecat pentru a descoase ambele părți cusute ale cracului de pantaloni, pe o distanță de 7-10 cm (folosește ruleta sau metru liniar de croitorie, pentru o măsurare precisă). Odată ce termini cu această etapă, pune creta în funcțiune. Folosește-o ca să marchezi capătul de unde încep franjurii. Nu trebuie să fie mai mult de 7-10 cm, precum lungimea cusăturilor desfăcute anterior. Fii atentă când marchezi această distanță!
  • Următorul pas presupune tăierea propriu-zisă. Folosește foarfeca pentru a tăia fâșii de 1,30 cm lățime. Dacă vrei să fii mai precisă, poți folosi creta pentru a marca ce parte să tai. În orice caz, nu e un must. Fășiile trebuie să fie mai înguste la capătul de jos și mai late în partea de sus. Odată ce ai terminat, spală și usucă blugii sau piesa de denim aleasă. Poți chiar să coși un nou tiv în capătul de unde încep franjurii. Calcă denimul. Apoi, după ce ai tăiat firele răzlețe sau în exces, blugii tăi sunt gata!

Ce părere ai de acest tutorial diy pentru făcut tiv cu franjuri la denim? Ai testa acest exercițiu? Este numai bun pentru a te încadra într-o ținută potrivită de festival sau concert!

Dacă mai ai și o jachetă din piele întoarsă cu franjuri (se poartă și stilul country, a la cowboy :D), ești chiar echipată trendy și cool pentru vara asta!

Ba chiar tivul franjurat la piesele din denim este un must have dacă ești adepta unui stil boho chic sau Bohemian… astfel, aceste piese franjurate nu se vor demoda mai deloc. 🙂