Am descoperit uleiul de duș Bioderma Atoderm Ultra-nourissant Anti-irritations din întâmplare, crezând că e o variantă a gelului de duș Bioderma Atoderm pe care îl folosesc de obicei. Uleiul de duș este însă ceva mai diferit și

Despre Bioderma v-am spus cu fiecare produs la care am realizat deja review că e brandul meu favorit de produse de îngrijire personală, că sunt în top dermatocosmetice. Fac ce fac și revin la acest brand cu fiecare descoperire de produs.

Dar astăzi vreau să vă povestesc despre uleiul de duș Bioderma Atoderm, pe care l-am folosit de mult deja, dar despre care încă nu v-am scris.

Cum am descoperit uleiul de duș Bioderma Atoderm Ultra-nourissant Anti-irritations

Am descoperit uleiul de duș Bioderma Atoderm Ultra-nourissant Anti-irritations după ce am folosit primul flacon de gel de duș Bioderma Atoderm Nettoyant Douceur. Mi-a plăcut extraordinar de mult acest gel de duș – și încă îl folosesc, fiind cel mai potrivit pentru pielea mea (de obicei uscată și cu probleme de acnee pe spate).

Așa că, atunci când gelul obișnuit de duș Bioderma Atoderm mi s-a terminat, m-am îndreptat spre a-l achiziționa din nou, doar că am observat o „nouă” variantă: Bioderma Atoderm Ultra-nourissant Anti-irritations. Suna excelent din denumirea produsului, așa că l-am luat.

Abia mai târziu am depistat că era vorba de un… ulei de duș, mai degrabă, având o consistență ceva mai lichidă decât gelul de duș Bioderma Atoderm, care e mai vâscos puțin, dacă pot spune asta – căci e destul de lejer și acela la nivel de consistență.

ulei de duș Bioderma Atoderm Ultra-nourissant

Ei bine, pe parcursul utilizării, m-am dumirit și că, de fapt, nu luasem o altă versiune a gelului de duș Bioderma Atoderm, ci un ulei de duș, chiar dacă din aceeași gamă, Atoderm. M-a păcălit și faptul că mai peste tot, și în online, și în magazinele fizice dedicate, era denumit ca „gel de duș”.

Dar nu a fost ceva rău neapărat, deși, ca să fiu sinceră, pentru acneea de pe corp, mai indicată e o variantă non-uleioasă. 😉

Cum e uleiul de duș Bioderma Ultra-nourissant Anti-irritations

Fiind din aceeași gamă Atoderm, tot de la Bioderma, uleiul de duș Ultra-nourissant Anti-irritations nu mi s-a părut foarte îndepărtat de ideea gelului de duș. E un corespondent foarte bun și merită atenția, întrucât lasă pielea excelent de fină și hidratată, fără să o încarce. În plus, pielea strălucește mult mai bine, natural și plăcut – ceea ce e perfect vara.

Doar că spuma realizată și textura produsului e mult mai ușoară, lejeră; nu face chiar atât de multă spumă, iar diferența e sesizabilă. Cumva, uleiul de duș e mai degrabă destinat perioadei de vară tocmai din acest motiv.

Ajută pielea să strălucească și să se mențină curată, suplă, la nivelul și textura optimă, în anotimpul cald, dominat de caniculă.

Mie mi-a plăcut experiența cu acest ulei de duș și… e cam singurul pe care l-am folosit. Dar nu putea să nu-mi placă, fiind de la Bioderma, brandul meu preferat de dermatocosmetice. Totuși, nu fiecăruia din familie i-a plăcut, spre deosebire de cel cu care toată lumea e obișnuită – „clasicul” Bioderma Atoderm.

E o variantă bună de gel de duș și aceasta, dar nu e neapărat gel, ci ulei. Mai ales că nu are deloc săpun. Este și galben-pal la culoare, dar transparent pe piele, spre deosebire de gelul de duș Atoderm, care e bleu.

Se utilizează sub duș, la baie, pe pielea umedă, prin masaj până se produce spumă, apoi se clătește. Spuma nu este foarte densă, e mai lejeră decât cea de la gelul de duș Bioderma Atoderm, mai ales că are ulei și deloc săpun. Dar face față suficient de bine și lasă, la rândul ei, pielea destul de curată.

ulei de duș Bioderma Atoderm Ultra-nourissant Anti-irritations consistență și aspect review

Se împacă perfect cu pielea mea, nu o încarcă, nu o irită, e un ulei de duș minunat inclusiv pentru partea cu acneea. Excelent, ca orice produs Bioderma – care e deja un brand cu care pielea mea se împacă de minune. Favorit ever!

Asta pentru că, deși e ulei, nu e deloc onctuos ca textură. Și nu încarcă pielea sub nicio formă. Chiar dacă e pentru pielea uscată. E însă și pentru pielea sensibilă, ușor iritabilă. De aceea, e potrivit pentru oricine și pentru toată familia.

Ingrediente și formulă pentru uleiul de duș Bioderma Ultra-nourissant Anti-irritations

Datorită formulei exclusive compusă din biolipide vegetale, vitamina PP și brevetul Barrier Skin Therapy™, uleiul de duș Bioderma Atoderm curăță delicat pielea și o protejează de stresul extern.

  • Biolipidele vegetale* reduc senzația de piele care ține și cresc rezistența pielii prin refacerea filmului protector al acesteia.
  • Vitamina PP stimulează sinteza de lipide și ajută la refacerea barierei protectoare pe termen lung.
  • Brevetul Skin Barrier Therapy™ limitează adeziunea şi proliferarea Stafilococului Auriu, responsabil de agravarea iritațiilor.
  • Patentul natural DAF crește pragul de toleranță a pielii.

*  nucă de cocos și floarea soarelui

Lista de ingrediente a acestui ulei de duș Bioderma arată așa:

AQUA/WATER/EAU, GLYCERIN, PEG-7 GLYCERYL COCOATE, SODIUM COCOAMPHOACETATE, LAURYL GLUCOSIDE, COCO-GLUCOSIDE, GLYCERYL OLEATE, CITRIC ACID, PEG-90 GLYCERYL ISOSTEARATE, FRAGRANCE (PARFUM), COMPLEX NATURAL BREVETAT DAF(DERMATOLOGICAL ADVANCED FORMULATION), POLYSORBATE 20, LAURETH-2, NIACINAMIDE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, TOCOPHEROL, HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE, LECITHIN, ASCORBYL PALMITATE. [BI 725]

ulei de duș Bioderma Atoderm Ultra-nourissant Anti-irritations formulă și ingrediente review

Uleiul de duș Bioderma Atoderm Ultra-nourissant Anti-irritations se vinde în trei variante utile:

  • flacon de 1 litru (convenabil ca preț, cum îl am eu) – pentru că gelul de duș Bioderma Atoderm a meritat din plin, e un favorit, încă îl folosesc, mereu în varianta cea mai mare, la 1 litru, așa că și această „versiune” a sa am achiziționat-o tot la 1 L.
  • flacon de 200 ml;
  • recipient de 100 ml, dacă vrei doar să îl testezi sau să îl iei în călătorie.

Concluzii după utilizarea uleiului de duș Bioderma Atoderm Ultra-nourissant Anti-irritations

Categoric merită acest ulei de duș Bioderma Atoderm. Și nu îmi pare rău că l-am luat – nici în varianta de 1 litru -, confundându-l, inițial, cu o versiune a gelului de duș Atoderm. În această variantă de volum mare, e și mult mai convenabil ca preț (verifică aici prețul actualizat).

Lasă pielea fină, hidratată, e blând și pătrunde ușor în piele. Are grijă și de partea cu acneea, fie ea și ocazională, să nu o agreseze sau accelereze. Perfect și pe piele sensibilă, deloc iritant. O alternativă excelentă pentru gelul de duș, vara.

ulei de duș Bioderma Atoderm super hidratant și perfect pentru piele sensibilă_review

Pielea pur și simplu strălucește de sănătate. E ca gelul de duș Bioderma Atoderm căruia i s-a adăugat ulei de corp, dar cu o textură mult mai lichidă și lejeră; face și mai puțină spumă.

Ca orice produs dermatocosmetic Bioderma, și uleiul de duș Ultra-nourissant Anti-irritations își merită toate laudele.