Am testat vreo doi ani un ulei de păr extraordinar de la Davines: ulei de înfrumusețare cu ulei de roucou Davines OI Oil, destinat tuturor tipurilor de păr. Mai este numit de către brandul producător „poțiune pentru frumusețe absolută” – dacă ar fi de tradus mot-a-mot. 🙂 Hai să vedem dacă își merită cu adevărat această etichetă! 🙂

Despre produsele pentru păr de la Davines v-am mai povestit și în trecut – cum le-am descoperit, care e treaba cu ele.

Acum însă a venit timpul să vorbim mai specific despre ele. Așa că, de data aceasta, vă povestesc și de uleiul de înfrumusețare pentru păr Davines OI Oil Absolute Potion cu ulei de roucou. 🙂

Impresii după utilizarea uleiului de înfrumusețare pentru păr Davines OI Oil

Am avut timp să îl testez cam 2 ani de când l-am descoperit. Și faptul că l-am folosit atât de mult spune ceva. 😀

Am probleme cu scalpul și folosesc șampoane-tratament în general, așa că, în timp, acestea ajung să degradeze părul, mai ales la vârfuri. Ca să nu mai spun de supunerea părului la factori termici precum placa de păr, uscătorul de păr și, ocazional, ondulatorul.

Astfel, nu numai că o mască de păr și un balsam bun trebuie să ajute părul să-și recapete prestanța și strălucirea, ci și un ulei bun care să-l hidrateze și să-i protejeze părțile sensibile și predispuse la degradare.

Utilizarea acestui ulei de păr de înfrumusețare Davines OI Oil – „poțiune pentru frumusețe absolută”, pentru toate tipurile de păr – este excelent pentru părul deteriorat la vârfuri și neascultător, cu aspect frizzy. Eu așa l-am utilizat.

ulei de par Davines OI Oil

Fie că îl aplici pe păr umed sau uscat, ceea ce conferă flexibilitate în utilizarea lui, ce mi-a plăcut din prima la acest ulei de păr e că nu încarcă și nu îngrașă părul.

Cât privește rezultatele la nivelul vârfurilor deteriorate, trebuie să spun că, bineînțeles, nu face minuni peste noapte, dar clar îmbunătățește aspectul părului degradat sau cu probleme de acest fel. Plus că îl așază bine, îl face ușor de descurcat și de pieptenat.

Uleiul de păr Davines OI Oil conferă și foarte multă strălucire și aspect sănătos părului. În plus, stopează și degradarea părului, pur și simplu îl face să stagneze în gradul său de deteriorare, de la începerea tratamentului cu acest produs.

Bineînțeles, nu va repara complet părul, nu face chiar minuni de asemenea amploare, dar e un progres dacă îl folosești constant.

Ajută – și mi-a ajutat și mie – să îl folosesc și pentru protecție termică, la uscarea părului sau întinderea lui cu placa, dar și la așezarea sa în mod natural, pentru efect anti-frizz, și aspect lucios, natural, sănătos.

De asemenea, ajută dacă îl folosești împreună și cu alte produse pentru păr Davines din aceeași gamă – eu cu șamponul, balsamul și masca, despre care urmează să vă povestesc.

Împreună, toate produsele din gamă relevă excelent un aspect strălucitor și natural al părului, păstrându-i volumul, fără frizzy-efect.

ulei de păr Davines OI Oil_review și păreri după utilizare timp de 2 ani

Eu am părul cu volum și tendință de ondulare, nu stă deloc cum vreau eu decât dacă bag placa în el, dar acest ulei, ajutat de celelalte produse din gama Davines OI Oil, au făcut ce nu reușeam: să îl port și natural, necoafat sau întins cu vreo placă, imediat după spălare.

Volumul s-a păstrat, șuvițele și firele de păr obraznice s-au așezat mai bine, strălucirea naturală și sănătoasă a părului era la ea acasă. Fără efort.

Am reușit cu astfel de produse să fac ceea ce nu reușeam înainte de placă: să ies cu părul așa cum e el, natural, afară, cu volumul său de imediat după spălare. Anterior, n-aș fi îndrăznit, căci arătam ca o… vrăjitoare, cu părul în toate părțile, deloc așezat și potolit. 😀 😀

Ce conține uleiul de păr Davines OI Oil Absolute Potion?

După etichetă, aflăm deja că acest produs pentru păr de la Davines conține ulei de roucou. Iar din descrierea producătorului reiese că vorbim de:

„Ulei de înfrumusețare non-gras – Davines OI Absolute potion, care este o combinație de uleiuri naturale de îngrijire a părului create în laboratoarele Davines.

A fost creat în primul rand pentru a condiționa și înfrumuseța rapid părul și a-l proteja în timpul tratamentelor.

Davines Oi Oil conține uleiuri naturale bine compuse:

– ulei de roucou si ulei de semințe de floarea-soarelui.

Ele formează o barieră protectoare asupra părului.

Părul este protejat pe întreaga tulpină și, de asemenea, reduce timpul de uscare în timpul coafării.

Încetinește efectele îmbătrânirii. În plus, previne ruperea și pierderea părului.”

cum e uleiul de păr Davines OI Oil

Lista de ingrediente arată așa, mai precis:

cyclopentasiloxane, disiloxane, dimethiconol, cyclohexasiloxane, ethylhexyl, methoxycinnamate, parfum/fragrance, tocopherol, helianthus annuus seed oil / helianthus annuus oil (ulei de semințe de floarea-soarelui), bixa orellana seed extract, citronellol, mauritia flexuosa fruit oil, geraniol, linalool, alpha-isomethyl ionone, limonene.

O parte dintre aceste ingrediente sunt menite, într-adevăr, să catifeleze și să hidrateze bine, emoliând părul, în timp ce întreține și repară firele degradate.

spray cu ulei de păr Davines OI Oil

Altele însă sună cam dubios pe acolo, iar în ceea ce privește parfumul, aș putea să zic că nu știu la ce se referă, pentru că acest ulei de păr (ca și alte produse pentru păr Davines din gama OI Oil), miroase destul de dubios, așa naturisto-farmaceutic. Nu e neplăcut, dar nici atractiv. 🙂

Deci nu te aștepta la un produs parfumat. Doar la unul natural și bun, ca ulei de păr tip poțiune, cum îl laudă producătorii. De altfel, e un ulei de păr dens, consistent, nu e nevoie să aplici în cantitate mare. Și își face destul de bine treaba astfel. E incolor, ușor-gălbui spre gri.

Sticla cu spray e ok, dar, fiind destul de concentrat și de o consistență nu atât de fluidă, se mai înfună partea de spray-ere și trebuie să insiști. Dar merită efortul. 🙂

Cum aplic uleiul de păr Davines OI Oil cu ulei de roucou?

Îl aplic în două faze, de regulă:

  1. pe păr umed, după spălare, înainte de uscarea părului;
  2. pe păr uscat, pentru așezarea lui și efect anti-frizz.

Oricum ar fi, indiferent când îl aplic, pun o cantitate mică de ulei între palme și o adaug mai întâi pe vârfurile părului, unde o întind bine ca să pătrundă prin cât mai multe fire de păr. Acolo trebuie să insist mai mult, pentru că e și partea cu probleme, dar și pentru că uleiul are o consistență mai densă și pătrunde mai greu în firul de păr.

review ulei de păr Davines OI Oil

De la vârfuri, încep să urc spre rădăcina firelor de păr și, dacă mai e nevoie, pe părul uscat, mai aplic puțin pe partea de sus a părului, unde se mai creează efectul acela frizzy, de fire de păr zburlite și care se așază mai greu.

Acest ulei de păr Davines OI Oil „cumințește” firele de păr obraznice, zburlite, și le așază destul de bine, conferindu-le un aspect strălucitor, natural și sănătos.

Pe etichetă, este notat că acest ulei de păr este adresat tuturor tipurilor de păr. Ca mod de utilizare, se aplică 2-3 pulverizări pe lungimea părului sau pe vârfuri, ca produs de stilizare sau finisare.

Eu îl aplic după cum am zis, în palme și de acolo îl transfer în păr, cu degetele și palmele trecând printre șuvițe. Nu necesită clătire.

cum se aplică uleiul de păr Davines OI Oil
Ulei de păr Davines OI oil cu capăt de spray-ere

Ce am observat e că nu face bine doar părului, prin metoda mea de aplicare (mai întâi în palme). Hidratează totodată foarte bine și mâinile, fiind destul de dens și concentrat, ceea ce e un mega câștig și pentru pielea mâinilor.

Și da, adesea, mai masez și scalpul cu el, tocmai pentru a-l hidrata când e predispus la uscare. Nu insist însă, ca să nu se îngrașă. Dar ajută și astfel.

Concluzii pentru uleiul de păr Davines OI Oil Absolute Potion

Davines OI Oil e un ulei de păr scump (verifică aici prețul actual), dar nici nu e nevoie să te dai cu el în cantități mari. Sigur, depinde de cât de lung și des ai părul, dar, chiar și așa, e consistent și ține destul de multe luni o sticluță mică, de 50 ml, dacă îl utilizezi cam la două-trei zile.

E de la un brand de produse high-end pentru păr, în general, așa că nah, te aștepți să te coste mai mult, dar să își facă și treaba pe măsură. Eticheta simplistă, de lux, dar care trimite și la industria farmaceutică, îi relevă potențialul de la prima vedere.

Nu te aștepta însă la un parfum wow, ba din contră, miroase fix ca un produs naturist, fitofarmaceutic aș spune. Asta spre deosebire de majoritatea produselor de hair-styling și îngrijire a părului de pe piață. Dar e de așteptat, la compoziția sa.

Dacă merită? Pentru un ulei de păr natural premium, care se laudă din etichetă că e o poțiune ca și magică, te aștepți la minuni.

Repară părul, îi redă strălucirea și îl face să se recapete după anumite probleme ca uscarea și chiar fragilizarea/deteriorarea, dar nu e cel mai tare produs pentru păr pe care vei pune mâna. Și nici care să-ți salveze complet părul.

Ca sprijin în prevenirea deteriorării sau în repararea părului fragil și deja degradat, este excelent. Chiar și ca aspect după aplicare, mai ales.

Pentru un ulei de păr bun însă, peste mediu, este OK și chiar merită investiția. Te va ajuta mult și îți va sprijini și celelalte produse de păr în obținerea și întreținerea unui păr cât mai sănătos și frumos, departe de fire despicate și degradate.