O lecție foarte importantă în ceea ce privește alfabetul îngrijirii tenului o reprezintă aceea care vizează ultravioletele și modul în care ne ferim de ele. Razele nocive ar trebui să ne preocupe foarte mult, pentru că pot provoca probleme serioase ale pielii. Așadar, pe scurt, mai jos, vă explic cum să ne păzim de efectele urâte ale acestui U, reprezentat, violent în acest caz, prin razele ultraviolete.

Acum ceva vreme, am început o serie de minimateriale despre cum să ne îngrijim cel mai bine și corect tenul și pielea, în general. Le numisem, generic, sub categoria „alfabetul îngrijirii tenului”, pentru fiecare literă a alfabetului aproape, tratând câte o problemă sau chestiune ce ține de aspectul pielii.

Ei bine, ultima oară vorbisem despre „tratament anticoșuri”, sub litera T. Așa că astăzi a venit rândul literei U, unde vorbim despre… ultraviolete, pe scurt. Despre cum afectează ele aspectul tenului și al pielii, în general.

Razele ultraviolete sunt nocive pentru pielea ta – îi reduc elasticitatea și o îmbătrânesc prematur. De aceea, ar fi de preferat să nu stai în calea neoanelor UV. Și aici mă refer în special la cele de solar, pentru bronzare la salon, artificial.

Dacă nu vrei cu niciun chip să fii palidă sau albă ca brânza, folosește mai degrabă un produs autobronzant, mult-mult sănătos și superior față de solar. Alege unul dintre top cele mai bune autobronzante de la firme renumite, pe care le-am descris și noi.

Aplicarea autobronzantului trebuie să fie întotdeauna precedată de o exfoliere și o hidratare ca la carte, așa cum te-am învățat și în materialele precedente. Sau, și mai bine, aplică pe față și decolteu, cu o pensulă mare , o pudră bronzantă brun-aurie.

Ferește-te și protejează-te, pe cât posibil, și de razele nocive ale soarelui, protejându-te mereu cu o cremă  / loțiune potrivită tipului tău de ten, cu factor de protecție solară cât mai mare.

Sursă foto front page: Pixabay / dorianrochowski