Cum să ai o manichiură îngrijită și să obții ușor și simplu unghii sănătoase și care să arate bine oricând, în doar câțiva pași de bază. Cum să combați ușor pielea uscată din jurul unghiilor și cum îndepărtezi ușor cuticulele.

Orice femeie visează să aibă o manichiură frumoasă, dar puține dintre noi reușim s-o întreținem. Și poate că nu mereu avem timp de o manichiură frumoasă, ca la carte realizată. Căci deși pare simplu, nu e atât de ușor să ai unghiile perfecte. Însă acest lucru nu înseamnă că ar trebui chiar să neglijăm complet îngrijirea unghiilor. Ele trebuie să rămână sănătoase și îngrijite în permanență. O manichiură impecabilă nu înseamnă neapărat unghii lungi, ci unghii îngrijite și sănătoase. Până la urmă, acestea sunt și ele părți ale corpului nostru.

Cum să obții unghii îngrijite în 4 pași simpli

Iată ce trebuie să faci ca să ai unghii sănătoase, care să arate natural, astfel ca mâinile tale să atragă privirea admirativă a tuturor celor din jur. În câțiva pași simpli, poți să te bucuri de unghiile dorite și bine îngrijite, sănătoase, care radiază.

 1. Șterge-ți unghiile cu un dizolvant fără acetonă și apoi înmoaie vârful degetelor, timp de 5 minute, într-un bol cu apă călduță în care ai pus săpun și puțină lămâie.
 2. Masează bine cuticulele (pielițele de la baza unghiei) cu o cremă hrănitoare. Nu le tăia cu forfecuța! Poți risca infecții.
  Împinge-le spre baza unghiei cu un bețișor subțire sau un accesoriu special din trusa de unghii. Eventual înfășoară puțină vată pe acesta, pentru a nu fi foarte dur cu zona sensibilă a patului unghiei.
 3. Pentru a da o formă frumoasă unghiilor, nu folosi forfecuța, ci o pilă de carton, care nu deteriorează unghia.
 4. Pentru a avea o manichiură frumoasă și unghii sănătoase, aplică un strat subțire de lac protector și apoi două straturi de ojă incoloră sau colorată.Citește și unde găsești cea mai variată gamă de produse pentru unghii, inclusiv pentru saloane și profesioniști în aplicarea de unghii.

Trucuri utile în îngrijirea unghiilor

 • Dacă pielea din jurul unghiilor este aspră, ține degetele în ulei de măsline cald, 10 minute, de trei ori pe săptămână. Uleiul întărește unghiile și are efect benefic asupra mâinii și a pielii din această zonă.
 • Dacă unghiile sunt moi și fragile, folosește un întăritor. Se găsește pe piață și nu costă foarte mult. Alege însă unul de la o firmă cunoscută în cosmetice. Adesea, acesta arată ca lacul transparent pentru unghii sau are oricum o tentă subtilă de anumite culori, în funcție de ingredientele și extractele pe care le conține.
 • Vârful unghiilor este decolorat? Această problemă apare ca urmare a treburilor casnice, din cauza folosirii cotidiene a detergenților de vase, în special, sau a soluțiilor de curățenie diverse. Curăță unghia cu un tampon îmbibat în suc de lămâie și apoi colorează vârful unghiilor cu un creion alb pentru unghii.
 • Unghii casabile, care se rup ușor? Dacă acestea ți se rup frecvent, masează-le în fiecare seară cu o cremă grasă. La nevoie, adaugi din două în două zile puțin ulei de măsline. De altfel, primul truc de mai sus este util și oferă rezultate și în această problemă.
Curiozități despre unghii

Știai că:

 • Creșterea unghiilor este continuă și uniformă – 0,10 mm pe zi.
 • Unghiile cresc mai repede ziua decât noaptea.
 • Unghiile cresc mai repede la bărbați decât la femei. Prin urmare, ei trebuie să își taie unghiile mult mai des. Oricum, noi adesea ni le păstrăm (mai) lungi.
 • Unghiile cresc cu atât mai repede cu cât sunt degetele mai lungi.
 • Cel mai repede cresc unghiile copiilor între 6 și 13 ani.

Uite că nu e chiar atât de greu să ai unghiile dorite, care să arate și ele natural și sănătoase, fără prea mari eforturi. De fapt, credem că ar fi bine ca orice fată / femeie să urmeze o rutină de îngrijire a unghiilor, așa cum o facem în cazul îngrijirii tenului / pielii.