Un stil de viață corect poate conduce înspre a obține și o bună îngrijire a pielii. Însă sunt și unele greșeli grave în acest sens, care contează mai mult sau mai puțin, unele fiind mai serioase decât altele. Ajungem să le comitem adesea fără să ne dăm seama, iar acestea au consecințe, urâte rău adesea, în ceea ce privește aspectul și sănătatea pielii noastre. Iată care!

Urmărește ghidul nostru pentru a evita aceste 6 „păcate”, „crime” chiar, în ceea ce privește îngrijirea pielii. 😀 Toate ajungem să le comitem la un moment dat și, după cum bine știm, plătim grav pentru ele. 🙂

Când te grăbești deseori să ai grijă de toți ceilalți dragi din jurul tău, devine foarte ușor să uiți să… ai grijă de tine.

Aici începi, de altfel, să „tai” din obiceiurile sănătoase ale rutinei de îngrijire a pielii, ca să ai timp de toate celelalte.

Cum s-ar putea să scapi cu una sau două păcăleli de rutină, altele s-ar putea să te „taxeze” și să-ți lase pielea ponosită, obosită și departe de ce are ea mai bun și cum poate fi.

Dar nici nu trebuie să îți programezi o ședință la salonul de cosmetică! Până la urmă, cine are timp și bani pentru asta? În schimb, avem câteva mijloace rapide și ușoare prin care măcar să înveți să eviți aceste 6 „păcate” ale îngrijirii pielii, ca să rămâi strălucitoare, indiferent cât de haotice sunt sau devin lucrurile în jurul tău.

Îți lași machiajul pe față peste noapte.

Când vine timpul de dormit, tot ce îți dorești e să te arunci direct între așternuturi, așa-i?

Dar să îndepărtezi machiajul și impuritățile de peste zi este esențial pentru a permite pielii să își facă treaba de regenerare de peste noapte.

În caz contrar, bariera grasă a machiajului va cauza înfundarea porilor cu urmele de murdărie, praf și celule moarte ale pielii, creând un complex de probleme ale pielii agresate și, în consecință, chiar și coșuri.

Un truc foarte util pentru momentele când ajungi în astfel de situații e să ții un pachet de șervețele demachiante în imediata apropiere a chiuvetei. Totul devine muuuult mai simplu așa!

șervețele demachiante care te ajută să nu uiți de demachiere
Șervețelele demachiante te ajută să nu uiți de demachiere.

Ba chiar adesea eu le pun pe noptieră, unde pun și telefonul după ce îi setez alarma de trezire. Astfel, mă asigur că nu uit și evit demachierea din cauza oboselii, atunci când pun telefonul jos pentru ultima oară pe ziua respectivă.

Acestea nu doar că îndepărtează machiajul super rapid, dar adesea promit și curățarea pielii, exfolierea chiar, precum și tonifierea și hidratarea pielii, totodată. Mai ales că unele vin impregnate cu loțiune micelară – foarte benefică în curățarea și tratarea multor probleme ale pielii.

„Uiți” de protecția solară când soarele nu se arată.

Cum uneori plouă constant în anotimpurile de tranziție, e ușor să intri în cercul vicios al gândului că ai nevoie de SPF doar atunci când e soare. Mare problemă!

Probabil că nu te vei arde, dar razele UV care ne cauzează gradual probleme ale pielii și îmbătrânirea ei sunt prezente tot anul, cap-coadă, chiar și în zile înnorate.

Așa că protejează-te cu o cremă sau loțiune potrivită cu factor de protecție solară, cu putere bună de acoperire și textură lejeră, rapid absorbită, care rehidratează pielea în același timp și ajută în protecția sa împotriva razelor UV.

Eu recomand o astfel de loțiune lichidă de tip x in 1, care nuanțează frumos tenul, cu rol și de BB cream / fond de ten, și care e perfect de utilizat chiar și când ești pe plajă: fluidul Bioderma Photoderm Nude Touch SPF 50+. Se aplică foarte rapid și ușor și nici nu o simți pe piele. Dar ea își face treaba de bază: luptă împotriva razelor nocive ale soarelui, creând o barieră excelentă.

fluid nuanțator cu SPF 50 Bioderma Photoderm

Nu dormi suficient.

Știm, știm! E greu să amesteci viețile ocupate cu familiile agitate într-un program de 8 ore. Dar dacă în mod regulat ai un somn de mai puțin de 6 ore, se va vedea în mod inevitabil și pe fața ta.

Pielea se regenerează în timp ce tragi un pui de somn, ceea ce ajută la prevenirea îmbătrânirii și a apariției ridurilor pe față. În plus, lipsa somnului mai cauzează și pungi sub ochi, care arată că nu ai dormit mai deloc.

Dacă-ți mai iei o oră-două de somn în plus, s-ar putea să se simtă bine diferența, pe bune! Așa că lasă acel nou episod din serial noaptea târziu pentru un somn început mai devreme. Nu vei regreta!

Nu bei destulă apă.

Dacă ești toată ziua pe fugă și într-o continuă grabă, există mari șanse să uiți să bei suficientă apă. Ceea ce nu face deloc corpului tău, și nici pielii, mai ales, care se poate usca și descuama cu ușurință.

Așadar, așa cum îți menții pielea hidratată din exterior printr-o loțiune hidratantă, trebuie să o păstrezi hrănită și din interior, prin a bea suficientă apă.

Poți face acest lucru foarte simplu prin folosirea unei sticle de apă reutilizabile pe care să o ții întreaga zi cu tine. Dacă nu te prea tentează să bei apă și uiți să faci asta des, sau preferi mai mult sucurile și aromele fructate, adaugă câteva felii de castravete sau frunze de mentă proaspete ori chiar fructe pentru a face băutul apei mult mai atractiv și interesant, să te încurajeze să bei mai multă.

apa infuzata cu legume si fructe
Apă infuzată cu legume și fructe – o idee excelentă ca să rămâi hidratat.

Așa, pielea ta va arăta cu siguranță grozav, în timp, și se va menține astfel.

Folosești aceleași produse de machiaj de ani de zile.

Când găsești în sfârșit nuanța potrivită de makeup care se potrivește pielii tale, e tentant să ții de ea o veșnicie. Însă produsele vechi de machiaj și periile de aplicare a make-upului murdare sunt un mediu de înmulțire a bacteriilor.

Chiar și aplicarea machiajului cu degetele poate, de asemenea, să transfere germenii în produsele de make up, unde se dezvoltă înainte să aplici produsele pe față. O rețetă excelentă pentru… coșuri, iată!

Așa că asigură-te că ai o trusă foarte bună de pensule  și ustensile de machiaj potrivite și spală-le regulat pentru a le ține la distanță de microbi.

Aruncă mereu produsele care au trecut de durata lor de viață pe… raft.

Te exfoliezi prea mult?

Să folosești un exfoliant dur prea des poate face mai mult rău decât bine, deteriorând sistemul natural de protecție al pielii, inflamând-o și uscând-o.

În schimb, te poți baza pe un exfoliant mai blând ca unul natural sau ca gelul de curățare exfoliant Bioderma Sébium, ca să îți mențină pielea proaspătă și reînnoită și, apoi, dacă chiar simți că pielea ta are nevoie, poți încerca și o exfoliere mai intensă DOAR o dată pe lună.

gel de curățare exfoliant Bioderma Sebium
Un gel de curățare exfoliant blând, perfect și pentru tenul sensibil: Bioderma Sebium (citește review-ul meu)

Tu pe care dintre aceste „păcate” capitale în îngrijirea pielii le comiți des și de ce? Ce metode de îmbunătățire găsești… ca să revii pe drumul cel bun? 🙂 Scrie-ne în comentarii în josul paginii! 😉