Ți-ai cumpărat vreodată o pereche grozavă de adidași doar pentru a observa că s-au încrețit și au format cute, în timp? Acest lucru se întâmplă din cauza mișcării naturale a picioarelor tale, dar nu este distractiv, deoarece asta le schimbă forma și face ca încălțămintea ta preferată să-și piardă din aspectul frumos și din „prospețime”.

Dacă ți-am spune că există o modalitate de a contracara acest lucru și că este simplă și accesibilă? Ei bine, există și se numește protecție împotriva cutelor sau scuturi pentru adidași ori „apărătoare”.

Designul este conceput ca un astfel de obiect să fie adăugat la „adăpostul” degetelor, pentru a menține forma pantofilor și a face ca pantofii tăi sport să arate ca noi cât mai mult timp posibil.

Află tot ce trebuie să știi și familiarizează-te cu aceste produse diverse, concepute pentru a proteja împotriva formării cutelor pe pantofii tăi sport.

Ce este un „scut” pentru protejarea pantofilor împotriva formării cutelor?

Ați auzit vreodată de un „scut” de protecție pentru adidași, un dispozitiv protector împotriva creării cutelor sau un „protector” pentru adidași?

Acești termeni se referă adesea la același lucru: un produs cu un design menit pentru a fi inserat în perechea ta de pantofi preferată, pentru a preveni „șifonarea” acestora. Aceasta este o modalitate excelentă de a prelungi durata de viață a încălțămintei și de a o menține aspectuoasă pentru mai mult timp.

Cum se folosește un scut protector împotriva cutelor de pe pantofi?

Protectoarele împotriva cutelor nu sunt un produs nou, inedit, dar sunt unul genial și au capacitatea de a revoluționa încălțămintea! Cum se face asta, te întrebi? Ei bine, răspunsul este simplu. Tot ce trebuie să faci este să introduci produsul în zona degetelor de la pantofi.

Sunt produse diferite pe piață, dar abordarea generală este aproape aceeași, determinate pentru pantoful pentru piciorul stâng și pentru cel drept. Îl vei pune în vârful pantofului, glisându-l și voila!

Urmărește și videoclipul YouTube de mai jos pentru o demonstrație:

Sugestii de produse pentru protejarea pantofilor împotriva cutelor

Farmecul principal al unui produs protector împotriva cutelor este că ajută să păstrezi pantofii să arate ca noi și să-și mențină forma pentru cât mai mult timp.

Suporturi de protecție împotriva cutelor încălțărilor Crep Protect Sneaker Shields

Există diferite opțiuni, inclusiv aceste suporturi de protecție de la Crep Protect Sneaker Shields, concepute pentru mărimile de pantofi pentru femei și bărbați, de la 36 la 40.5, și pot fi tăiate pentru dimensiuni mai mici.

Acestea vor prelungi durata de viață a adidașilor tăi. Cum pot face asta? Răspunsul este simplu: datorită unui material special din care sunt concepute, care se poate îndoi și se mulează pe pantof, ajutând la menținerea acestuia neted.

De asemenea, este durabil și lavabil. Culoarea neagră este, de asemenea, grozavă și nu va da semne de murdărie sau uzură prea curând.

Aceste suporturi previn îndoirea sau crăparea pielii din zona frontală a pantofilor și sunt recomandați a fi utilizați atât în timpul purtării sau pe perioada depozitării încălțărilor. Tehnologia cu gel si designul cu găuri pentru aerisire permit o purtare confortabilă.

De asemenea, aceste suporturi degajă o aromă proaspată, tropicală, pentru un plus de prospețime a încălțărilor .

Un set Crep Protect Sneaker Shields conține o pereche de suporturi ajustabile prin tăiere, potrivite pentru orice mărime a pantofilor cuprinsă între 36 și 41.

Alte produse similare tip „scuturi” de protecție împotriva cutelor pantofilor (sport, și nu numai) vei mai găsi și la magazinele online de mai jos, atât pentru femei, cât și pentru bărbați:

Set de suporturi anti-cute pentru pantofi

Și ca să te asiguri că ai astfel de suporturi de pantofi, destinați netezirii și prevenirii cutelor pe pantofi, optează pentru un set de astfel de dispozitive.

Le-am găsit pe acestea, în set de 5 perechi, potrivite atât pentru încălțămintea de femei, cât și de bărbați, lavabile.

Suporturi de pantofi tip poante de balet din silicon

Aceste suporturi din silicon, pentru pantofi de damă, menite în primul rând să asigure confortul degetelor tale de la picioare în pantofi mai strâmți, tip stiletto sau balerini, nu sunt neapărat concepute pentru a preveni apariția cutelor pe pantofii tăi, dar în mod cert pot ajuta și din acest punct de vedere.

Sunt concepute din silicon moale, care să asigure confort degetelor și vârfului picioarelor, dar, în același timp, au niște perforații care permit piciorului să respire.

Sunt utile mai ales când ai de stat prea mult timp în picioare, în pantofi nu chiar sport, dar și pentru persoanele care dansează des sau sunt balerine. 🙂

Ghid util pentru achiziționarea dispozitivelor de protecție împotriva pliurilor pantofilor sport

Ai grijă să se potrivească bine în pantofi și să fie confortabile!

„Scutul” de protecție împotriva cutelor pantofilor are un principiu simplu; aceste piese vor menține forma adidașilor tăi, prevenind cutele și făcându-i să pară noi pentru cât mai mult timp posibil.

Aceste inserții la prețuri accesibile vor aluneca în zona de vârf a pantofului și sunt create pentru a rămâne pe loc atunci când pășești.

Majoritatea produselor oferă o gamă mare de mărimi, pentru a se potrivi atât pantofilor pentru femei cât și celor pentru bărbați, dar pot fi inclusiv tăiate la dimensiunea potrivită, precum tălpicii, dacă nu le găsești în mărimea ta.

Pentru cea mai confortabilă potrivire, poate iei în considerare să îți treci la o mărime de pantofi mai mare (asta din cauza faptului că aceste „scuuturi” protectoare anticute pantofi vor ocupa destul de mult spațiu în zona degetelor de la picioare).

Materialul din care sunt realizate aceste „scuturi” protectoare

Protectoarele tip scut anticute pentru pantofi sunt disponibile în diverse materiale, cel mai frecvent plastic sau spumă moale EVA. Atunci când alegi designul perfect, trebuie să te asiguri și că alegi ceva care este flexibil, dar totuși puternic și rezistent pentru a menține forma.

Acestea ar trebui să aibă modele decupate, pentru a încuraja piciorul să respire și pentru a avea ca rezultat un confort mai mare.

Dispozitivele anticute pentru pantofi trebuie să fie lavabile.

Materialele folosite pentru a crea apărătoare anticute pentru adidași pot fi curățate cu ușurință cu o cârpă uscată sau sunt lavabile sub apă, de obicei.

Poți afla mai multe despre produsul ales de tine citind instrucțiunile sale de îngrijire, cu care un astfel de dispozitiv trebuie să vină, și familiarizându-te cu materialul utilizat la crearea acestuia.

Întrebări frecvente privind „scuturile” protectoare împotriva cutelor adidașilor

Ce face un protector de cute pentru pantofi?

După cum sugerează deja și denumirea, un protector de cute este folosit pentru a preveni „șifonarea” pantofilor si a le menține forma.

Acest lucru se face prin introducerea dispozitivului în zona degetelor adidașilor tăi.

Merită să îți cumperi protecții împotriva cutelor?

Sunt multe dispozitive de protecție pentru cute prezente pe piață și nu toate sunt create în mod egal.

Unele vor funcționa mai bine decât altele și vor asigura confort și durabilitate.

Apărătoarele potrivite pentru adidași ar trebui să fie confortabile și să se potrivească bine în vârful pantofilor, iar atunci cu siguranță vor merita. În general, aceste produse sunt accesibile ca preț.

Protectoarele de cute sunt compostabile?

Protectoarele de cute sunt de obicei create din spumă moale sau din plastic și nu prea cred să fie compostabile decât dacă eticheta lor indică altfel.

Protectoarele de cute opresc apariția cutelor?

Da, dispozitivele de protecție împotriva cutelor sunt concepute pentru a împiedica pantofii tăi să aibă cute în zona degetelor de la picioare.

Ce dimensiune de protecție împotriva cutelor de pantofi ar trebui să iau?

Mărimea scutului de protecție pentru cute va depinde de mărimea pantofului. Sunt disponibile de la mai multe branduri, în diverse mărimi, dar vei găsi în general produse din ce în ce mai mici, concepute pentru încălțăminte pentru femei, și mai mari, concepute pentru bărbați.

Dacă nu ai găsit mărimea potrivită, este posibil ca protecțiile să poată fi tăiate și ajustate la dimensiunea de care ai nevoie. Ele pot avea chiar și linii de tăiere auxiliare pentru a ușura procesul. 😉

Tu ce alte soluții mai cunoști pentru evitarea creării cutelor la pantofii tăi sport? Scrie-ne despre ele în secțiunea de comentarii din josul paginii. 😉

Sursă foto principală: Unsplash/Clem Onojeghuo