Contează sexul în îngrijirea pielii? Adică influențează cu adevărat cum arată pielea ta dacă faci sex? Ajută în lupta contra acneei? E mit sau nu? Hai să aflăm împreună! Bonus: cum să-ți hidratezi buzele, pentru un preludiu reușit. 😉

Ultima oară am discutat despre litera V și vitaminele pentru piele în ceea ce creasem „alfabetul îngrijirii pielii” aici, pe Fashion Review.

Astăzi, iată-ne la litera X deja și, după cum e lesne de bănuit, e un subiect provocator de data asta. La ce să facem referire oare? Nu, nu vorbim de vreun ingredient SF care începe cu litera X, despre vreunul ciudat descoperit de către cercetători, cum că ar face minuni pentru piele, deodată.

Vă povestesc doar despre… sex și ce trimite înspre acolo, pasiunea necesară și cum ajută la îngrijirea pielii.

Dar până să ajungem la partea xxx, am să-ți spun că și pielea buzelor este megaimportantă.

Buze hidratate pentru un preludiu reușit 😉

Buzele tale trebuie să fie mereu hidratate, moi și strălucitoare. Ai grijă să nu-ți lipsească niciodată din portfard un balsam de buze și un gloss, asta în cazul în care nu ai un care-gloss, care să țină de 2in1: acoperă și colorează buzele atractiv, în timp ce le îngrijește.

Un care-gloss face parte din ultima generație de glossuri, care hrănesc și protejează buzele. Pentru ocaziile speciale, îți trebuie un gloss colorat sau cu particule strălucitoare, iar pentru fiecare zi este foarte potrivit un gloss transparent.

Epilarea inghinală și freza intimă

Pentru o giugiuleală reușită, are un efect major freza intimă/epilarea inghinală, despre care vă povesteam acum câteva săptămâni.

Despre cum o alegi și cum o creezi, cum te epilezi în zona aceea intimă, foarte importantă pentru respectul de sine și igienă, dar mai ales când ai o noapte cu iubitul.

Sexul are impact asupra… pielii?

Și ajungem, iată, la tema de azi. Are sexul impact asupra pielii? Influențează, după cum se spune? Chiar ajută în lupta cu acneea dacă facem sex? E adevăr sau e un mit? Adevărul s-ar putea să te surprindă.

Iată o explicație la care am ajuns căutând pe subiect:

Acneea este o manifestare a unul dezechilibru intern care pornește cel mai adesea dintr-un dezechilibru hormonal, mai exact la nivelul hormonilor sexului (androgen/testosteron, estrogen și progesteron).

  1. Sexul balansează și echilibrează nivelurile de hormoni, ceea ce ajută în menținerea pielii curate și proaspete, fără imperfecțiuni.
  2. Când faci sex, circulația sângelui e îmbunătățită, ceea ce ajută la oxigenarea pielii tale inclusiv. Asta ajută pielea să obțină o strălucire naturală și sănătoasă, o menține suplă și o hrănește. Pielea va arăta mai tânără.
  3.  Sexul elimină și toxinele, inclusiv de la nivelul pielii.
  4. Sexul mărește producția de colagen natural, ceea ce ajută nu numai în a ține ridurile la distanță, dar și în vindecarea cicatricilor postacneice și a altor semne pe piele. Colagenul chiar ajută la vindecarea pielii. 🙂

Acum ce să zic, e bine și pentru piele să faci sex, însă ai grijă să te protejezi și să o faci responsabil d fiecare dată. Și cu cine merită! 🙂

Sursa foto front page: Pixabay