Am avut ocazia să testez concealerul Yves Saint Laurent chiar imediat după lansare acum câțiva ani. Și mi-a plăcut extraordinar de mult de atunci, deși nu sunt adepta corectoarelor sub formă de creion / stilou cu pensulă în capăt. Dar hai să vedem mai multe din acest review.
Iată-mă, 2 ani jumătate mai târziu, testez și eu corectorul Yves Saint Laurent Touche Éclat Radiant Touch Concealer – un concealer tip stilou cu pensulă în capăt.
Nu am vrut să investesc mai devreme într-un corector high-end scump, parte și pentru că primisem corectorul Guerlain cu care mă împăcasem foarte bine și mai aveam oricum din el.
Dar cu ocazia pachetelor de Crăciun la ofertă de la Look Fantastic, printre care și acest beauty pack YSL Touche Éclat Radiance Gift Set, fiind la un preț de nerefuzat, am zis că merită să-l încerc, mai ales că rămăsesem fără corector.
Eu îl folosesc de ceva vreme, însă nu am ajuns să vi-l prezint și vouă, să-i fac review. Nu am apucat… ?
❤️ Citește despre:
Corectorul Yves Saint Laurent Touche Éclat Radiant Touch Concealer: prezentare, primele impresii
Așa cum vă spuneam inițial, am avut ocazia să testez acest creion corector iluminator încă de la lansare, din primele sale luni. Mi-a atras atenția fiind vorba de YSL, dar și pentru că se marketa din prima prin faptul că e un produs care “instantly gives you eight hours of beauty sleep in a click” (în Ro: îți conferă instant opt ore de somn de frumusețe dintr-un click”).
Well, cum eu nu dorm suficient de mult și sunt mai mereu ocupată și prinsă cu multe, ca majoritatea dintre voi, de altfel, să aud acest statement a fost ceva de genul: „să fie oare posibil?”. Mmm… e YSL, mai mult ca sigur poate!
Dar trecând peste asta, având ocazia să-l încerc la scurt timp după lansarea pe piață, asta a fost prima mea curiozitate, să văd cu ochii mei dacă validează aceste spuse.
Cu cearcăne adesea și semne postacneice, chiar acnee ocazională, clar am nevoie de un concealer, și să fie bun, să facă față la toate aceste provocări, o zi întreagă. Iar când aud că s-a lansat nu știu ce fancy corector, de la un brand de lux, păi clar ridic antenele. Așa a fost și acum.
Pe de altă parte, eu ador produsele cosmetice multifuncționale, tip 2 in 1 sau chiar mai mult, care îmi rezolvă dintr-o mișcare chiar și mai mult de două nevoi. Așa e și Yves Saint Laurent Touche Éclat Radiant Touch Concealer. Are și rolul de a ilumina – ca un highlighter – de aici și denumirea „Radiant Touch”/„Touche Éclat”.
Pe scurt, iată cu ce se laudă YSL prin acest concealer premium Touche Éclat Radiant Touch:
- potrivit pentru toate tipurile de piele
- adaugă o strălucire naturală pielii, ca un iluminator, cu o acoperire care lucește natural
- Pentru efect de mărire a ochilor, aplică-l între sprâncene și pe laturile nasului, iar pentru a da un efect de volum buzelor, aplică-l în jurul gurii și pe vârful bărbiei.
- are ingrediente active benefice pielii pe termen lung: vitamina E, ruscus extract, hyaluronic acid.
- Infuzat cu Luminocaptide, care fac tenul să radieze de prospețime, chiar dacă au trecut multe ore de când nu ai dormit.
- costă destul de mult: 150-180 lei (eu am avut bafta să-l iau în pachet la 210 lei sau ceva pe acolo, cu primerul iluminator de față YSL Touche Éclat, un alt produs scump al gamei)
- are o gamă variată de nuanțe: 14 subtonuri
- are 2,5 ml – deci da, în raport cu prețul, te cam ia palpitațiile și chiar îi spui că ar trebui să fie bun la banii ăia. 😛
- prezentare premium: auriu, tip stilou cu capac care se închide foarte bine, cu dozare optimă prin buton cu click.
La scurt timp, acest concealer YSL a devenit un produs favorit de multă lume, de cult, aș îndrăzni. Nu mai știam atât de bine efectele primei încercări, atunci, la lansare – oricum, nu e o testare pe bune aceea; pentru mine, să văd dacă un produs e bun înseamnă să îl am pentru mai multă vreme, să-l văd cum se comportă cam în orice situație și pentru orice nevoie.
Cum e pentru mine corectorul Yves Saint Laurent Touche Éclat Radiant Touch
Așa că, here we are, l-am luat și l-am testat, să văd care e faza cu el, de ce e atât de iubit și de ce ar merita? Am nimerit nuanța No. 1, una light, deschisă, ca de porțelan. Și când spun am nimerit, chiar mă refer, la propriu, la faptul că, entuziasmată de oferta la pachet în sine, nu am mai acordat atenție la nimic de genul „concealerele vin în nuanțe diferite de regulă”. 😀
Dar am avut noroc și am luat ce trebuie – pfiuu, finally! Că așa m-am mai ars în trecut, din neatenție. ?
Eu am tenul mixt de obicei, acum ocazional cu acnee și puncte negre, în anumite faze ale lunii (ca orice femeie). Adesea, mai ales de când cu pandemia, încerc să maschez pe cât posibil izbucnirile periodice ale pielii și cearcănele, cu un corector bun.
Iar cât privește fondul de ten, să-l folosesc cât mai rar, doar la nevoie. Aleg să am un machiaj minimal cât mai mult, pentru a-mi lăsa pielea cât mai natural.
Așadar, cam orice concealer aleg, trebuie să fie unul foooooarte bun ca acoperire, să mascheze și să fuzioneze excelent cu pielea mea. Iar aici, Yves Saint Laurent Touche Éclat Radiant Touch vine ca o mănușă.
Nu doar că acoperă bine, dar are și rolul acela iluminator, conferind strălucire naturală tenului. Particulele sale ca de iluminator reflectă lumina difuzând-o dinspre defectul vizibil al pielii, în timp ce pigmentația puternică a corectorului reușește să mascheze de minune.
Recunosc că prima experiență a mea cu el, de la achiziționare, așadar nu testare ca tester, a fost un pic ciudată: nu știam să-l folosesc, spre rușinea mea. Metoda specifică potrivit devizei produsului, „cu un click adaugi 8 ore de somn de frumusețe pe chipul tău instant”, mi-a scăpat undeva pe drum.
Ce să zic, m-am chinuit nițel pentru că nu ieșea destul de mult produs din stilou pe pensulă, ca să am ce aplica și încerca. Apoi m-am prins și m-am luminat, plus că mi-am și amintit: click, blush, blend.
Cum funcționează mai exact? Scoți capacul, ca la un stilou, click pe butonul negru din capătul opus capacului (fix ca la un… pix), pentru a aduce produs în zona pensulei, dă cu pensula pe părțile de ten unde ai nevoie să distribui produs suficient pentru a acoperi defectele, amestecă/blending, ca să fuzioneze produsul bine cu tenul. Gata! 🙂
Eu din prima, odată ce m-am prins care e faza cu partea de click și de unde se face ca să am produs pe pensulă, am apăsat de câteva ori ca să-mi asigur destulă cantitate de corector pe unde aveam nevoie.
La început, repet, nu ieșea nimic, nu știam ce fac cu el, iar apăsările acelea, mai mult instinctive ca să-l fac să meargă, destul de timide însă, scoteau prea puțin produs pe pensulă ca să am ce distribui. Te vei obișnui însă și tu în timp și chiar o să realizezi cât de practică e această prezentare a produsului, sub formă de stilou, cât de bine dozezi și distribui datorită acelei pensule.
Forma și ideea de stilou îmi place de minune. Mă încântă și pentru că e simplu și ușor de luat cu tine după retuș, în orice geantă, oricât de mică.
Formula corectorului Yves Saint Laurent Touche Éclat Radiant Touch este destul de lichidă cât să se distribuie și să fuzioneze perfect cu pielea ta, oricât de uscată ar fi.
Totodată, este destul de pudrată și consistentă cât să acopere bine din două „pensulări”, pe o zonă cu defecte mai puțin vizibile, dar nu usucă pielea ca alte corectoare. Menține un echilibru între hidratare și acoperirea aceea de pudră pigmentată; menține pielea la un nivel optim de hidratare.
Eu folosesc degetele pentru a blendui produsul în piele, după ce l-am distribuit cu pensula lui, însă formula e atât de fină, lejeră și cremoasă, încât nu e nevoie să depun efort și ar merge aplicat și blenduit și cu pensule de machiaj speciale pentru concealer, precum și cu bureței de machiaj. Textura produsului îți lasă suficiente opțiuni și din acest punct de vedere.
Pe zona sensibilă a ochilor, de pildă, treaba merge de minune, nefiind nevoie să insist prea mult, iar formula lichido-cremoasă permite produsului să intre și să fuzioneze rapid cu pielea.
Îmi place foarte mult formula și cum arată produsul. Glisează pur și simplu pe piele. Iar formula e „construibilă”: dacă mai aplici un strat și încă unul, nu se descompune în linii, nu arată supraîncărcat, nu se „topește”. Din contră, se blenduiește în piele și se dezvoltă constructiv.
Țin să vă spun că se vede și se simte cum sclipește natural, fără vreun sclipici sau o particulă similară de sidef; excelent arată, premium, calitativ, datorită și acelei formule care conferă iluminarea/strălucirea. Zonele cu imperfecțiuni sunt blurate efectiv și capătă acel aspect cu strălucire naturală.
Ca rezistență și acoperire puternică, trebuie să vă spun că nu e chiar ce m-aș aștepta. Nu acoperă cât pentru toată ziua, mai e nevoie de retușuri. Însă nu e nici astfel promovat de brand, ca fiind un concealer cu o acoperire ridicată.
Ba chiar YSL recomandă pe site-ul lor, la un moment dat, ca acest produs să secondeze un concealer bun (chiar pe cel al YSL – Touche Éclat High Cover Radiant Concealer), iar el să vină apoi, „on top”. Știu, știu, veți spune, și de ce să mai dăm banii pe el?
Well, situația e în felul următor: capacitatea de iluminator și de a distribui strălucirea în jurul zonei cu acoperire e minunată. Până la urmă, pentru asta a fost creat: să-ți retușeze chipul și să-l salveze dacă nu ai apucat să dormi suficient; înlătură, într-adevăr, oboseala de pe chip, mai mult făcândul să radieze ca iluminator.
Nu o vei înțelege până nu vei încerca pe propria piele produsul. Pur și simplu fuzionează cu pielea, ca un al doilea strat al ei.
Apoi, dacă ai un concealer bun, cum am găsit eu în cel de la Guerlain sau de la Shiseido (care e excelent, dar nu fuzionează prea bine cu pielea și l-am mai nimerit și într-un ton mai închis), dar nici nuanța nu te ajută, Yves Saint Laurent Touche Éclat Radiant Touch Concealer rezolvă acest lucru. Indiferent ce formulă are și cum arată pe piele acel corector, Touche Éclat îl face să arate fuzionat cu pielea și iluminează zona, fără urmă de defecte, riduri ori alte chestii.
Trebuie să-l încerci ca să-l înțelegi mai bine ca produs. Apoi, mie ca acoperire și rol de concealer aș îndrăzni să spun că mi-a făcut față (pe zonele mai dificil de ascuns, cu semne postacneice) până la 5-6 ore. Ca anticearcăn, aș urca până la 8 ore. Deci nah…
Finish-ul produsului chiar e glowy și rezistă acel aspect ore și ore, chiar și folosit singur, fără alt concealer tradițional în prealabil, fără fond de ten sau primer. E grozav, pentru că aspectul acela de blur, dar strălucitor, natural, îl păstrează de dimineața până seara, chiar dacă nu are putere de acoperire să te dea pe spate. Pentru asta chiar merită!
Totodată, trebuie să mai ai în vedere un aspect: acest concealer se poate aplica absolut oriunde, nu doar în zonele obișnuite pentru un corector. Tocmai pentru rolul de iluminator, capabil să difuzeze lumina optim, prin strălucire naturală, în zonele care necesită acoperire, e excelent în mascarea ridurilor și a liniilor mai adânci chiar – de exemplu în jurul buzelor.
Dacă port mască, îl mai retușez spre finalul zilei, mai ales dacă am o zi plină și lungă. În zilele când nu e nevoie de mască și nu o port, nu are nici el nevoie de reveniri.
Față de iluminatoare mult mai lăudate, chiar și alte concealere de top, acest Touche Éclat Radiant Touch Concealer se detașează notabil: nu se adună, nu face pliuri, nu are particule sclipitoare care se observă non-natural, nu usucă pielea (bilă albă mare pentru că hidratează în timp ce maschează, ține pielea sub control, datorită acidului hialuronic din compoziție).
Yves Saint Laurent Touche Éclat Radiant Touch Concealer – lista de ingrediente
Lista completă de ingrediente a acestui concealer arată astfel:
Apă, Cyclomethicone, Glycerin, Talc, Paraffinum Liquidum (ulei mineral), Peg/ Ppg-18/18 Dimethicone, Magnesium Sulfate, Trideceth-3, Methicone, Methylparaben, Squalane. [+/- May Contain: Ci 77891 (Titanium Dioxide), Ci 77019 (Mica), Ci 77492 (Iron Oxide), Ci 77491 (Iron Oxide), Ci 77499 (Iron Oxide), Ci 77007 (Ultramarines), Ci 77510 (Ferric Ferrocyanide), Ci 77742 (Manganese Violet), Ci 75470 (Carmine), „NF8897”].
Deși îl numesc ei ulei mineral, parafina din compoziție e un posibil alergen pentru piele. Asta pe lângă alți parabeni pe care îi are și PEG-18.
Concluzii pentru corectorul YSL Touche Éclat Radiant Touch Concealer
Mai mult un iluminator excelent în rolul său de acoperire a zonelor cu defecte de pe față și eliminare a aspectului de ten obosit, YSL Touche Éclat Radiant Touch Concealer rămâne și un corector de nădejde. Însă, așa cum e recomandat de brand, face casă bună cu un corector bun, clasic, înainte.
Desigur, la prețul său, rămâne un produs de lux, scump și bun, la care nu prea ai de ce să comentezi prețul, că nu e ca și cum nu știi deja că pentru YSL beauty trebuie să bagi mâna în buzunar. Dar și el conferă rezultate pe măsura prețului și a laudelor.
Și da, cu un alt concealer bun folosit în prealabil, îți vei mulțumi și mai mult că l-ai ales. Apoi, el astfel a fost conceput, asumat de brand. Deci nu am ce să obiectez aici.
E bun, e mișto, mă bucur că l-am prins la ofertă excelentă. Și, dacă aveți ocazia, vă îndemn și pe voi să o faceți. Altfel, dacă îți permite buzunarul, merită să-l ai. Poate și cu corectorul cu acoperire ridicată YSL Touche Éclat High Cover Radiant Concealer, utilizat în prealabil, așa cum scrie la carte (cartea brandului, desigur).
Nu pot să nu-l recomand. 😉