Credeai că poți să sari peste o noapte fără ca tenul și cam toată pielea ta să nu reacționeze? Ei bine, am o veste proastă: nu funcționează așa. De fapt, noi, oamenii, nu prea funcționăm astfel. Trebuie să avem grijă să dormim suficient, pentru ca tenul și pielea, în general, să nu se răzbune. Apoi, dacă nu, ne vor costa mult toate aceste scpări. Și nu mă refer aici doar la cosmeticele și produsele de machiaj în care ar trebui să investim.

Știm că sună ciudat, însă ultima literă (anume Z) din alfabetul îngrijirii pieii, pe care l-am început anul trecut și în care am publicat o serie de articole periodic, am transformat-o în ora de culcare sau de somn.

Știi bine că somnul ajută extrem de mult pentru sănătatea organismului și, implicit, a pielii. Dar, pe lângă orele obișnuite de somn și foarte necesare, cam minimum 6 h/noapte, nu trebuie să te sui în pat fără să-ți cureți tenul, printr-o demachiere conștiincioasă, urmată de o curățare a tenului în profunzime, cu un gel de curățare dermatocosmetic, ideal – eu aici îți recomand demachiantul de la Cremeria Angel Kiss, combinat cu gelul de curățare spumant Bioderma Sebium Nettoyant Purifiant pentru ten mixt și gras.

Apoi, dacă ai probleme cu coșurile, o astfel de rutină te va ajuta extrem de mult. Totodată, folosește un tratament antiacneic, care să acționeze de minune peste noapte. În timpul somnului, pielea are timp să se refacă. Dimineața, dacă îi oferi tenului suficient repaus, acesta va arăta minunat și mult mai luminos.

Să nu mai spun de cum funcționează somnul drept cel mai bun tratament antiriduri pe care l-ai putea încerca. 🙂

Așadar, zzz… dormi suficient și pielea ta îți va mulțumi, ca întreg organismul, de altfel! 🙂 Sigur vei observa transformarea. Decât să aplici o cremă de recuperare a tenului după o noapte nedormită sau mult corector și anticearcăn, mai bine te ocupi să dormi atât cât ai nevoie.

Sursă foto: Unsplash/bruce mars