Frumusețe

Ce să fac dacă am puncte albe în jurul ochilor? Există un tratament?

Sponsorizat

Prietena mea, care m-a întrebat ce să facă cu aceste puncte albe din jurul ochilor are 23 de ani. Spunea că îi tot apar, continuă să apară și nu știe cum să le oprească apariția.

Ea dorea o soluție de la mine, ca makeup artist, având și ceva cursuri de cosmetică la activ. Ei bine, țin să vă dezamăgesc, ca și pe ea: aceasta nu e chiar o problemă cosmetică, iar pentru a o stopa, trebuie căutată cauza și tratată, nu doar efectul. 😉

Punctele albe de pe față, inclusiv din jurul ochilor nu se pot îndepărta decât cu acul, la un cabinet de dermatologie. Procedura se face de către un specialist, punctele se îndepărtează cu un ac steril, sub supraveghere. Deci nu încerca să faci asta acasă, singură, că te poți trezi cu niște infecții de nu te mai vezi vindecată, mai ales dacă îți apar și ție tot în jurul ochilor.

Ele sunt puncte de grăsime, de fapt, deci nu țin de acnee sau o anume afecțiune a pielii. Nici măcar nu e vorba de un tratament cosmetic de urmat ca să scapi de ele.

Punctele albe care apar pe față, punctele acestea de grăsime arată că ai probleme cu alimentația, de fapt. Și da, doar aici poate semăna problema cu acneea, unde mai poți regla afecțiunea și din interior, prin ceea ce consumi uzual.

Ar trebui să începi să elimini grăsimile din alimentație sau să nu le mai consumi în exces: carnea grasă, lactatele prea bogate în grăsimi, mezelurile. Consumă mai multe fructe, legume și cereale.

Apelează și la medic dacă nu dispar, întâi la medicul de familie. Fă-ți analizele și vezi cum stai cu colesterolul, trigliceridele.

Dacă ai un grad de colesterol ridicat, s-ar putea ca, mai mult ca sigur, aceste puncte albe de pe ten să fie un prim semn care să-ți indice problema, care poate degenera în afecțiuni mai grave ale întregului organism, dacă nu vei urma un tratament indicat de un medic specialist.

Îți spun din proprie experiență. 😉 Așa am pățit și eu și s-a dovedit că era o problemă din interior, mi-am făcut analizele și am aflat că stau prost cu colesterolul și am început să urmez o dietă echilibrată, mai săracă în grăsimi. Aaah, și sportul ajută mult. Zilnic, dacă se poate.

Apelează și la un cabinet cosmetic sau dermatologic dacă nu dispar nici după dietă. Sau, mai ales, dacă nu sunt din cauza colesterolului ridicat din organism, dacă analizele îți ies bine. 😉

Sursă foto: Unsplash/ Edgar Nunley

Sponsorizat
Cata

Cata este makeup artist care se descoperă zilnic. Cum e de așteptat, e pasionată de cosmetice și produse de beauty și ține pasul cu toate trendurile și produsele de machiaj recent lansate. Dar nu ratează nici noutățile în materie de fashion. Când nu machiază sau învață tehnici noi de makeup, scrie despre ultimele sale descoperiri. Brandul său preferat este Anastasia Beverly Hills.

Recent Posts

Colecția toamnă/iarnă 2024 Levi’s aduce clasicul în contemporaneitate

Brandul Levi’s rafinează și evoluează constant lookurile clasice cu detalii moderne. Colecția toamnă / iarnă…

4 zile ago

Colecția Crocs Mellow – confortul care te face să răsufli de ușurare

Când vorbim despre Street Lifestyle, vorbim despre expresia individualității fără inhibiții, cu siluete care sfidează…

7 zile ago

Stray Kids, senzația K-pop, și actrița Madelyn Cline – alături de Tommy Hilfiger la Gala MET 2024

Îmbrăcat complet în TOMMY HILFIGER personalizat, cuplul Hilfiger a avut o masă de 12 persoane…

o săptămână ago

adidas MOVE FOR THE PLANET revine cu doua ediție

adidas MOVE FOR THE PLANET revine cu o a doua ediție și încurajează oamenii de…

o săptămână ago

Parfumul Acne Studios par Frédéric Malle este aici

Frédéric Malle și Jonny Johansson redefinesc clasicismul în acest nou parfum de nișă, Acne Studios…

3 săptămâni ago

The Body Shop te invită să adopți un copac

The Body Shop este un brand etic, preocupat de mediu și care încearcă să își…

4 săptămâni ago

Acest site folosește cookie-uri.