Barbie e mai mult decât o păpușă. E un icon, o poveste și o misiune care continuă de 65 de ani. De asemenea, e o sursă inepuizabilă de inspirație, care stă la baza celei mai recente colecții capsulă Reserved.

Colecția Barbie x Reserved a fost creată cu prilejul aniversării păpușii Barbie, având în minte fata modernă, căreia îi place să se joace cu stilul vestimentar, să arate și să se simtă bine pentru ea însăși, nu pentru alții.

În ce constă colecția Barbie x Reserved

Barbie x Reserved cuprinde circa 20 de articole, în ideea în care multe elemente se pot combina între ele pentru crearea de noi ținute. Designerii Reserved au fost inspirați de trendurile curente, inclusiv estetica Vintage Americana.

Colecția este dominată de denim atemporal, fie că vorbim despre salopeta cu talie înaltă, jeanși drepți, fuste în două lungimi, geacă și sacou, din care se pot crea lookuri complete, dar și bază de pornire pentru experimente de stil.

Barbie Reserved haine

Există și o serie de tricotaje sub formă de tricouri sau hanorace lejere, un set athleisure din tricot striat și o rochie maxi din plasă cu fronseuri. Colecția e completată de costume de baie, care pot fi purtate ca body-uri în combinație cu fuste sau pantaloni.

De ce acum o colecție Reserved inspirată de Barbie?

„Conceperea acestei colecții a fost o provocare interesantă și creativă pentru noi. Având în vedere că de-a lungul anilor multe branduri și numeroși designeri au creat colecții inspirate de Barbie, în special anul trecut după premiera filmului, când literalmente întreaga lume era obsedată de această temă, am vrut să avem o abordare fresh și inedită,” spune Anna Sołtys, Director al Reserved Design Office din Varșovia, responsabilă pentru colecție.

Colecția Barbie x Reserved a fost creată acum, cu prilejul aniversării păpușii Barbie.

Paleta de culori a colecției constă în principal în pasteluri discrete. Contrar celor asociate automat cu Barbie, rozul apare aici alături de lila, bleu și gri. Aspectul grunge îndulcit e amplificat de efecte de tocit, umbrit, brodat decorativ și aplicații strălucitoare, în contrast cu fundalul mat și aspru.

Designerii au avut o grijă deosebită la detalii, concentrându-se îndeosebi asupra logoului Barbie. Apare în diverse variante: broderie 3D pe tricouri, bijuterii sau eticheta de piele de la spatele pantalonilor, sau cu efect de fluture prin cei doi B în oglindă, creat special pentru această colecție. Atrage atenția ca insert transparent pe fusta mini sau e gravat pe nasturi, sau ca element decorativ pe rochie: o broșă care poate fi purtată la toate piesele colecției.

Sigur că această colecție cuprinde și alte accesorii. O pereche de cizme de cowboy  din piele super trendy. A fost o decizie deliberată din partea echipei de designeri să sublinieze că Barbie modernă poartă și altceva decât pantofi cu tocuri înalte. Colecția este completată de o geantă baguette cu efect tie dye, o eșarfă și chokere cu logo-ul din cele două litere B conectate.

Colecția Barbie x Reserved este disponibilă în magazine și pe reserved.com.