Culoarea anului 2014 Radiant Orchid nuanțe combinație de fuchsia și mov, haine, accesorii și bijuterii roz fuchsia, farduri și make up.

Radiant Orchid. Așa se numește culoarea anului 2014. O combinație între rozul fuchsia și movul aprins, culoarea inspirată de orhideea de Manila (Philippine) este plină de viață, intensă și a detronat deja culorile „regale” precum albastrul intens (regal), verdele-smarald sau roșul-burgundia (bordo/grena). De la machiaj (produse de make-up, farduri), haine, bijuterii și accesorii până chiar la mașini și piese de mobilier și decor în nuanțe ale acestei culori, Radiant Orchid a cucerit deja cam toate domeniile de vânzări. Și nici nu e de mirare: e o culoare intensă, plăcută, rafinată, asiatică, feminină, delicată și puternică în același timp. Așadar, așteaptă-te să o vezi anul acesta peste tot, în mai toate nuanțele vibrante. Se pare că însăși teme, motive și decoruri pentru nunți au fost selectate să urmeze această culoare anul acesta.

Cum arată de fapt culoarea Radiant Orchid și ce simbolizează?

Pantone Colour Institute, cei care au setat culoarea pentru acest an, alegând-o pe aceasta, a „orhideii radiante”, au descris-o ca fiind „o încântătoare armonie fuchsia, mov și subtonuri (nuanțe) de roz, intrigând ochiul și stimulând imaginația”. Această culoare „inspiră încredere și emanează bună-dispoziție, dragoste și sănătate”. Emergența de rozuri și mov aprins în purtarea accesoriilor și alegerea acestor combinații de culori în make-up-ul celebrităților, a constituit un prim motiv de selecție a acestei culori drept „culoarea anului 2014”, Ba chiar a apărut o modă și în ceea ce privește culorile mașinilor; multe au nuanțe de Radiant Orchid, majoritatea în tonuri închise. Chevrolet, de exemplu, a venit cu o variantă a versiunii mașinii sale Sonic într-o nuanță de magenta metalic închis.

Dar ceoi de la Pantone spun că alegerea unei astfel de culori se face și în concordanță cu problemele actuale, simbolizând sentimentele lumii, per ansamblu. Când anul trecut s-a ales verdele-smarald (Emerald), era o vreme a recuperării economice, iar culoarea selectată a fost descrisă ca un simbol al „creșterii, reînnoirii și prosperității”.

Pentru anul acesta, 2014, Radiant Orchid este despre extinderea creativității și originalității printre indivizi, întrucât întreaga populație a lumii tinde să devină mai libertină, mai aventuroasă și deschisă pentru mai multe alegeri, indiferent cât de diferiți suntem fiecare.

Poartă și tu culoarea Radiant Orchid!

S-ar putea ca unii să afirme că Radiant Orchid nu e culoare care să vină bine oricui. O culoare atât de îndrăzneață s-ar putea, într-adevăr, fie să șteargă sau să întunece unele nuanțe de piele, dacă e purtată greșit sau ca întreg outfit (din cap până-n picioare) – curajoasă, dar riscantă alegere! În fine, culoarea poate arăta minunat ca accente și pete de culoare într-un outfit mai plat, calm, liniștit. Nu toată lumea se va pricepe să înțeleagă ce vrei tu să transmiți purtând în cantități mari această culoare, așa că o soluție potrivită ar fi să te joci puțin cu culorile și nuanțele aceleiași familii de culori: diverse umbre și tonuri de mov rozaliu sau de rozuri.

De altfel, un outfit constituit în întregime din negru, dar cu un lipstick pe buze într-o nuanță de Radiant Orchid va arăta senzațional, chiar foarte feminin și seducător. La polul opus, o rochie rozalie-mov în întregime nu va arăta prea țipătoare dacă o asortezi cu o pereche de pantofi în nuanțe delicate, discrete. Dincolo de toate, în zilele noastre, în care fiecare poartă ce vrea și ce âi place, fără constrângeri, să găsești un echilibru în toate, indiferent de stil și outfit, este cheia reușitei.

Poți combina fuste de această culoare (fuste în nuanțe diverse de Radiant Orchid găsești aici) cu alte culori neutre. Rochii, chiar și de designer, în diferite nuanțe de Radiant Orchid, găsești aici. Nouă ne-a plăcut cea din imaginea de mai jos, asimetrică (deci în trend și prin croială), de la Gabriella Rocha, de vară, foarte elegantă, ceva mai scump, însă dintr-un material lejer, calitativ (verifică aici preț actualizat).

Rochie asimetrică culoare fuchsia, Radiant Orchid-culoare an 2014

Chiar și articole de echipamente sportive se regăsesc, mai nou, în astfel de nuanțe. Ideea e că, nici când vrei să faci sport sau să te îmbraci cât mai comod nu trebuie să renunți la feminitate.

Cosmetice și produse de make-up în nuanțe de Radiant Orchid

Partea bună la această culoare, spre deosebire de culorile anilor precedenți, este că e o culoare care poate funcționa ca blush, ruj sau luciu de buze, lac de unghii, fard de ochi – indiferent ce alegi, cu siguranță e o nuanță de Radiant Orchid care să potrivească și tenului tău!

Lacuri de unghii în cele mai frumoase nuanțe de Radiant Orchid, de la OPI, găsești aici, precum și alte accesorii colorate în astfel de nuanțe, pentru înfrumusețarea ochilor. Rujuri și alte variante de lipstick în nuanțe radiante de roz orhidee ai aici.

În ceea ce privește fardurile de ochi, am găsit unul în 5 nuanțe spectaculoase de  Radiant Orchid de la Saffron și cu aplicator, în casetă de farduri cu oglindă. Fard de obraz în nuanțe de roz viu ai de la Astor: Astor Skinmatch 3.

lacuri_de_unghii_profesionale_cupio_Oja Profesionala Cupio Roz Radiant Orchid

pure_matte_lipstick_ ruj nuanță roz Radiant Orchid

Bijuterii și accesorii în tonuri de Radiant Orchid

Am găsit niște cercei în nuanțele acestei culori, care cu siguranță vor fi pata veselă de culoare în outfitul tău! În plus, au și motive florale, care și ele se poartă foarte mult anul acesta. Deci vei bifa două trenduri! Sau poți alege o frumoasă geantă în nuanțe de Radiant Orchid – ai aici multe variante.

Cercei Summer Bliss de la Joli Bijou
Cercei Summer Bliss de la Joli Bijou

cercei-petals-fuchsia-joli bijou

Geanta de mana fuchsia Radiant Orchid

 

Dacă azi te simți mai plină de viață și creativă, de ce să nu porți una din nuanțele culorii anului 2014, Radiant Orchid? Îți va schimba starea de spirit, iar ceilalți te vor privi cu zâmbetul pe buze, pentru că vei induce o atmosferă plină de bucurie.