Negrul ar trebui să fie cea mai populară culoare de modă din lume. Este primul pe listă în orice garderobă și există un motiv pentru care îl purtăm atât de mult. Dar și bleumarinul e tot cam din același registru, însă nu e atât de copleșitor și de închis și sobru precum negrul. Ce faci însă cu ambele? Cum le porți împreună? Iată mai jos!

La fel ca LBD/„Littlee Black Dress” (micuța rochie neagră), negrul va fi întotdeauna culoarea de bază atunci când ai îndoieli, deoarece este atât de ușor și sigur de purtat, slăbește vizual și ajută la creșterea încrederii în aspectul propriu!

Negrul este serios, profesionist și convențional, dar poate reprezenta și misteriosul, partea sexy și sofisticată. Este un fel de uniformă și este garantat potrivit să te scoată pe ușă, gata, fără a mai fi nevoie de gânduri secundare.

Dar, dacă ești o femeie de peste 50 de ani, negru pe negru poate fi copleșitor și poate arăta trist și prea anost. Deși mereu ai grijă să recurgi la o garderobă complet neagră, întrucât crezi că, pentru vârsta ta, această alegere cromatică este cheia șicului fără griji. Ei bine, nu este.

Cum să te îmbraci – și să „joci” – în rolul principal, cu o ținută în negru și bleumarin

Absența culorii face negrul să fie neutru din punct de vedere cromatic, așa că se va potrivi cu aproape fiecare culoare a curcubeului.

Și majoritatea neutrelor arată grozav împreună. Gândește-te la alb-negru, alb și bej, alb și bleumarin, bleumarin și crem… ai înțeles ideea. Aceste culori alcătuiesc de obicei fundația garderobelor noastre, așa că este firesc să le purtăm împreună.

Cu toate acestea, există o combinație care este adesea trecută cu vederea: negru și bleumarin. Vechea regulă vestimentară care avertiza să nu porți negru și albastru împreună (în special, albastru-închis sau bleumarin) nu are niciun fundament real.

La fel ca negrul, bleumarinul poartă un sentiment de eleganță și sofisticare. De asemenea, transmite importanță, încredere, putere și autoritate, precum și inteligență, stabilitate și conservatorism.

Cum să porți negru cu bleumarin

Indiferent dacă sunt purtate într-o singură piesă de îmbrăcăminte sau combinate într-o ținută din cap până în picioare, negrul și bleumarinul arată atât de sofisticat și extrem de șic împreună.

O combinație preferată a multor designeri europeni, negrul cu bleumarin este, de asemenea, un mix întunecat fără a fi gotic și elegant, fără a fi prea înfundat și închis.

„Navy” sau bleumarin are negru în el, așa că cele două elemente cromatice sunt însoțitori perfecți unul altuia. În timp ce există atât de mulți coloranți de bleumarin, purtarea de bleumarin cu o altă nuanță marină/„navy” (cu excepția cazului în care sunt din același colorant) îi poate face dificil de asortat. Așa că păstrează-le simple și poartă bleumarin cu negru.

Așa că fii un schimbător de reguli și privește dincolo de tradițional… asumă-ți un risc și sari în marele necunoscut. Fiecare femeie are piese negre în garderoba ei — paltoane negre, jachete negre, pantaloni negri, rochie neagră, cămăși negre, tricotaje negre și, bineînțeles, accesorii negre. Dar ceea ce are nevoie fiecare femeie este să investească și în câteva piese-cheie în culoarea bleumarin.

Un alt motiv pentru a-ți asuma un risc – așa cum am descoperit recent – este ca atunci când ajungi la o anumită vârstă, negru pe negru peste negru poate fi extrem de dur împotriva feței, făcându-te să arăți obosită și spălăcită/ternă la chip. Navy chiar „ridică” nuanța pielii, mai ales celor cu părul gri/grizonat!

Ești un fan al bleumarin și al negru? Ești gata să încerci mixul celor două culori sezonul acesta? Mi-ar plăcea să aflu câteva păreri de la tine. Scrie-mi-le în secțiunea de comentarii din josul paginii.

Sursa foto principală: Unsplash/Jovaughn Stephens