Dacă ești predispus(ă) la un miros corporal înțepător, această întrebare este una serioasă. Pe măsură ce ne îndepărtăm de ingredientele toxice și misterioase din produsele noastre de îngrijire personală, alternativele naturale pe bază de plante devin o cale mai sănătoasă și mai sigură. Cu toate acestea, este complet valid să ne întrebăm dacă deodorantele naturale funcționează, într-adevăr, la fel de bine ca deodorantele tradiționale – nu numai pentru propria ta sănătate mentală, ci și pentru calitatea aerului tuturor pe o rază de vreo 6 metri de zonele tale mirositoare. 🙂

Atunci când decizi dacă să treci la deodorant natural, primul pas este înțelegerea diferențelor dintre opțiunile naturale și cele tradiționale. Ingredientele din fiecare deodorant și funcțiile lor cheie te vor ajuta să determini care este cel mai potrivit pentru tine. Deci hai să ne aruncăm în toate detaliile mirositoare!

Transpiră: Aluminiu versus cafeină

Aluminiul din deodorant a fost un subiect fierbinte de zeci de ani. Aluminiul este folosit în deodorantele tradiționale ca antiperspirant, care te ajută să transpiri mai puțin prin blocarea porilor.

Dar motivul pentru care este atât de blamat ca notorietate este că cercetările au arătat că aluminiul poate fi asociat cu un risc crescut de cancer de sân, toxicitate hepatică și boala Alzheimer.

deodorant natural tip roll on Bottega Verde The Verde cu ceai verde_review

Acest lucru ar trebui să fie foarte important pentru noi, deoarece produsele noastre cosmetice nu ar trebui să provoace niciodată rău.

În timp, unii producători de cosmetice naturale/eco au schimbat proprietățile antiperspirante ale aluminiului cu cofeina, un astringent sigur și natural, care ajută la încetinirea transpirației prin blocarea orificiilor canalelor sudoripare, menținându-te uscat la subraț și confortabil cu asta, toată ziua.

Articolele pe care le folosești pe corpul tău și în jurul casei tale ar trebui să fie cât mai sigure, în timp ce lucrează în continuare eficient la oprirea mirosului!

Miroase ca în rai: Alcool versus prebiotice

Deodorantele tradiționale folosesc alcoolul ca agent antimicrobian pentru a ucide bacteriile din zonele mirositoare. Cu toate acestea, în crearea lor nu se ia în considerare faptul că unele bacterii de pe pielea noastră sunt menite pentru propria noastră protecție.

Pielea noastră este un ecosistem complex de bacterii bune și rele și avem nevoie de echilibrul corect pentru a ne menține bariera cutanată sănătoasă. În loc să le elimine complet din piele, formula din majoritatea deodorantelor naturale utilizează prebiotice, pentru a promova un microbiom sănătos, în care bacteriile bune pot prospera.

deodorant tip acid

Și în ceea ce privește bacteriile rele, se mai folosește acid mandelic – cel mai blând alfa hidroxiacid (AHA) care exfoliază și luminează pielea cu grijă, creând în același timp un mediu acid în care bacteriile care provoacă mirosuri nu pot supraviețui.

Te gândești să renunți la deodorantul tradițional și să încerci o opțiune non-toxică, pe bază de plante? Pur și simplu, un deodorant natural se poate aplica fără griji și frici oriunde miroși funky – axile, sâni și chiar și pe picioare.

În plus, e la fel, dacă nu chiar mult mai eficient decât un deodorant tradițional, făcându-te să te simți fresh și bine întreaga zi. Adesea, miroase la fel de bine, dar fără vreun pericol să te irite sau să prezinte nici cel mai pericol sau risc pentru sănătatea ta.

Află de aici și care sunt diferențele dintre deodorant și antiperspirant.

Sursa main photo: Unsplash/Ana Essentiels